Џорџ Флојд

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.733
Ајде сега откога ги извага овие квантитативни докази, кажи дали се слагаш дека некој со 11нг фентанил и исто голема доза на метамфетамин е подобен да вози, како што вика токсикологот?
Дали мислиш дека срцето на црнчугата било “исклучително силно”?
Сега веќе третпат ќе те замолам, дај вака извагај ги доказите што упатуваат на насилно задушување. Ако не постојат докази што можеш да ги наведеш тука, тогаш како успеа да направиш семи квантитативна анализа и да кажеш дека тоа е поважен фактор во споредба со предозирањето?
Според науката, подобен си да возиш со ишмркани 2 грама мет, 2 мг фентанил, пет чаши Бомбај џин и осум џоинта во тебе. THC-то делува како невронален стабилизатор кој ја подобрува стимулацијата на допаминергичниот систем што ја поттикнува метамфетаминот - а тоа доведува до X 2.43 подобрување на когнитивниот фокус и намалување на активноста на амигдалата; а сево ова доведува до намалување на општата анксиозност која корелира со сообраќајни несреќи. Модулаторната функција на фентанилот доведува до помалку стрес, а со регулирањето на кортизолот возењето се подобрува. Ова е допинг што го зимаат многу возачи на формула. Не само тоа, туку ваквиот микс доведува до хипертрофија на миокардот, нешто што го засилува мускулот и доведува до емергенција на исклучително здраво срце кај афроамериканската популација поради нивната варијанта на генот MTHFD1L.

Доказите за насилното гушење лежат во блокирањето на неговите каротидни артерии без механичко оштетување на трахеата, нешто што е евидентирано со видео запис, а проценката на експертите е дека има удел од 67% поради неговото силно срце! Да имал послабо срце, ќе имало поголем удел. Ама срцето се борело и затоа уделот бил помал. Ова го потврдуваат сите експерти, не само со семиквантитативни анализи, туку и со ултраквантитативни (HPLC - MS, неомагнетна резонанца, EvoCorporation-Sequencer 362 и сл.).

Ти како знаеш дека цофнал ради фентанилот/метот као главни фактори?
 

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
513
Поени од реакции
1.011
Според науката, подобен си да возиш со ишмркани 2 грама мет, 2 мг фентанил, пет чаши Бомбај џин и осум џоинта во тебе. THC-то делува како невронален стабилизатор кој ја подобрува стимулацијата на допаминергичниот систем што ја поттикнува метамфетаминот - а тоа доведува до X 2.43 подобрување на когнитивниот фокус и намалување на активноста на амигдалата; а сево ова доведува до намалување на општата анксиозност која корелира со сообраќајни несреќи. Модулаторната функција на фентанилот доведува до помалку стрес, а со регулирањето на кортизолот возењето се подобрува. Ова е допинг што го зимаат многу возачи на формула. Не само тоа, туку ваквиот микс доведува до хипертрофија на миокардот, нешто што го засилува мускулот и доведува до емергенција на исклучително здраво срце кај афроамериканската популација поради нивната варијанта на генот MTHFD1L.
Ич ништо не те разбрав. Од линкот што го цитираше: Forensic toxicologist Daniel Isenschmid testified that the levels of fentanyl and methamphetamine found in George Floyd’s system were less than the amount present in DUI cases on average.
A835D923-DE0F-4E9A-B20A-CD67FBC13FCD.png

Дијаграмот вика дека само најлошите 20% од џанаците возеле со повеќе од 11нг. Ќе те прашам пак, дали ти мислиш дека луѓе кои се возат наоколу со 11нг фентанил во нив се саглам да возат на пат?
Доказите за насилното гушење лежат во блокирањето на неговите каротидни артерии без механичко оштетување на трахеата, нешто што е евидентирано со видео запис, а проценката на експертите е дека има удел од 67% поради неговото силно срце! Да имал послабо срце, ќе имало поголем удел. Ама срцето се борело и затоа уделот бил помал. Ова го потврдуваат сите експерти, не само со семиквантитативни анализи, туку и со ултраквантитативни (HPLC - MS, неомагнетна резонанца, EvoCorporation-Sequencer 362 и сл.).

Ти како знаеш дека цофнал ради фентанилот/метот као главни фактори?
Одлично сега веќе имаме нешто. Колку била артеријата блокирана ( ова кардиолозите го мерат во % од нормалниот тек)? Дали постои трага на насилно блокирање на артеријата, и ако постои, каква? Колку сила е потребно да се аплицира на вратот за да се предизвика ваков ефект? Дали силата аплицирана врз вратот оставила траги на самото место на апликација (модрици, гребнатинки или повреди на подолните ткива? Ако нема ништо од ова, врз основа на што е пресметано дека блокирањото на артеријата е критичен фактор? Ако мислиш дека било каква експериментална процедура објаснува било кое од прашањата, тури го линкот до хплцто, мсот, ддрот или што и да е, да направиме квантитативна или семи квантитативна анализа као во случајот со дрогите.

ја не гледам апсолутно никаков доказ дека има било каква значителна сила нанесена врз вратот и секоја хипотеза која е изнесена без аргумент може и треба да биде отфрлена без аргументација.0
 
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.733
Ич ништо не те разбрав. Од линкот што го цитираше: Forensic toxicologist Daniel Isenschmid testified that the levels of fentanyl and methamphetamine found in George Floyd’s system were less than the amount present in DUI cases on average.
Прегледај го приврзокот 306580

Дијаграмот вика дека само најлошите 20% од џанаците возеле со повеќе од 11нг. Ќе те прашам пак, дали ти мислиш дека луѓе кои се возат наоколу со 11нг фентанил во нив се саглам да возат на пат?

Одлично сега веќе имаме нешто. Колку била артеријата блокирана ( ова кардиолозите го мерат во % од нормалниот тек)? Дали постои трага на насилно блокирање на артеријата, и ако постои, каква? Колку сила е потребно да се аплицира на вратот за да се предизвика ваков ефект? Дали силата аплицирана врз вратот оставила траги на самото место на апликација (модрици, гребнатинки или повреди на подолните ткива? Ако нема ништо од ова, врз основа на што е пресметано дека блокирањото на артеријата е критичен фактор? Ако мислиш дека било каква експериментална процедура објаснува било кое од прашањата, тури го линкот до хплцто, мсот, ддрот или што и да е, да направиме квантитативна или семи квантитативна анализа као во случајот со дрогите.

ја не гледам апсолутно никаков доказ дека има било каква значителна сила нанесена врз вратот и секоја хипотеза која е изнесена без аргумент може и треба да биде отфрлена без аргументација.0
Ова ти е елементарна грешка! Ауксиларните хипотези се темелат на пост хок абдуктивно докажување.
Ти изнесе аргумент дека Флојд умрел од фентанолот, а потоа направи argumentum ad retererum за тоа дали џанаците со 11 mk/mL арно возат, откако виде дека може да живееш и со 20 mk/mL фентанол у тебе ако си во четврта фаза на џанаштво. Ти пристапи со епистемиолошка самоувереност дека Флојд цофнал ради фентанолот и метамфетаминот, па рече дека срцев удар бил. Јас детално (и јасно) ти објаснив зошто фентанол, мет и канабис го подобруваат возењето, а притоа реферирав и технологија од EvoCorporation (изгуглај ја компанијата, ама додај и Shadowrun). Ова се комплексни проблематики од областа на неврофармакодинамичката биокибернетика, а јас немам време за да навлегувам подлабоко.
 

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
513
Поени од реакции
1.011
Ова ти е елементарна грешка! Ауксиларните хипотези се темелат на пост хок абдуктивно докажување.
Ти изнесе аргумент дека Флојд умрел од фентанолот, а потоа направи argumentum ad retererum за тоа дали џанаците со 11 mk/mL арно возат, откако виде дека може да живееш и со 20 mk/mL фентанол у тебе ако си во четврта фаза на џанаштво. Ти пристапи со епистемиолошка самоувереност дека Флојд цофнал ради фентанолот и метамфетаминот, па рече дека срцев удар бил. Јас детално (и јасно) ти објаснив зошто фентанол, мет и канабис го подобруваат возењето, а притоа реферирав и технологија од EvoCorporation (изгуглај ја компанијата, ама додај и Shadowrun). Ова се комплексни проблематики од областа на неврофармакодинамичката биокибернетика, а јас немам време за да навлегувам подлабоко.
заради ова не ми се прави муабет со тебе
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
17.830
Поени од реакции
24.954
Тоа е, одкако пуштија интернет сите станаа експерти за све…
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.023
Поени од реакции
17.783
BLM ќе протестира против барањето на ковид пасоши во Њујорк

BLM Greater New York is taking the side of the arrested women, arguing that the COVID-19 vaccine, which is mandated for dining indoors in New York City, is being used as a political tool against Black people.

 

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
3.529
Поени од реакции
7.440
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.684
Си завршија работа и сега се непотребни.

Таман да одморат до следните избори.
После употреба обично куртонот се фрла.Исто ко шарените.....куртони.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.023
Поени од реакции
17.783
БЛМ му протестира во Њујорк против вакцинацијата :D
Штета ова што не оди на CNN. Триста патетики се изнагледавме лани.

 

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
3.529
Поени од реакции
7.440
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
8.462
Поени од реакции
19.889
БЛМ во Македонија ....

Ај чим толку муда имаат твитерашиве дај нека направат вакви слики од Али Ахмети и Зијадин Села.
И секако од неприкосновениот Артан Груби.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom