Black Rose
дете на цвеќето
- Член од
- 12 февруари 2007
- Мислења
- 1.972
- Поени од реакции
- 38
Vocal Jazz претежно, од наведените Nina Simone и Louis Armstrong! Многу смирувачки влијае на мене, едноставно се опушташ и забораваш на се......
Same here my dear friendВикторгг напиша:Дааааа, гитарскиот муабет. Ја го имам цд-то со музика, има и видео мислам, ама не су сигурен. Можам да го режам, ако некој го сака ЦД-то со музика. А инаку истиве тројца беа на Скопје џез фестивал и `96 ми се чини... во универзална, ама ја тогаш играв џамлии, не ни знаев шо е тоа џез. :zid:
Еве одма да ти препорачам да го најдиш саундтракот од филмот When Harry met Sally, таму ја има најшизичката верзија на Let's call the whole thing off, па тука е It Had to be you - една од најдобрите big-band изведби на оваа песнаpearl напиша:Да не ги заборавам и поновите Diana Krall, Nora Jones, Michael Buble (не толку во jazz), Harry Connick Jr (од него немам ништо, ама ми се допаѓа).
Овој болдираниов не можеш да го сместиш само во една категорија :wink: После Bitches Brew, џезот општо стана поинаков. Тој албум е сеуште пред времето, мноогу далеку од олд-скулотSussaro напиша:Го сакам Олд-Скул џезот. Уживам во таа музика. Ела Фитзџералд, Били Холидеј, Луис Армстронг, Бени Гудман, Џон Колтрејн, Мајлс Дејвис, Дјук Елингтон, Нина Симон.
Ангелче, ако не си го слушала Michel Camilo, да знаеш дека многу пропушташ! Еден од ретките пијано виртуози кој ги комбинира латино-мотивите и бопот, и кога ќе земеш во предвид дека скоро секогаш Dave Weckl (тапани) му е во ритам-секцијата, добиваш неверојатно добар продукт! Еве во прилог еден семпл.`Ангелче` напиша:Композициите на Галиано се импресивни,а и Brad Mehldau исто така е пријатен за слушање.