Ќе те "решам" за 100 евра, а може и за "две тегли ајвар"

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Само ми рече типката дека требало да сум чист, оти во спротивно немало да има ништо со мене... демек таа била чиста и проверена... Со неа сум бил неколку пати... некогаш дури и од жал одам, иако не сум во моментот многу попален, додава студентот.
:pos: Yeah... Sure!
Жал му паднало за девојчето...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
На вчерашната насловна страна на весникот „Вечер “ осамна текст под наслов „ Ќе те “решам” за 100 евра, а може и за “две тегли ајвар” “ кој безмалку во целост се поклопува со содржината на текст објавен во 2009-та во весникот „Шпиц“ насловен како „Со секс ги плаќаат студиите “. Единствената разлика во содржината е што во текстот на Вечер изворите на информации овој пат се наведени како анонимни. Реакциите на текстот од оригиналнот текст може да се проследат на форумот на Идивиди .
Со ваквиот непотпишан плагијат весникот „Вечер“ прошири сензалионализам со кој неосновано допринесе за вулгаризирање и стереотипизација на студентите кои живеат во студентските домови.
Поради ова, се надеваме дека во утрешното издание на весникот „Вечер“ , на насловната страна, редакцијата соодветно ќе се извини кон студентската јавност за лажните наоди. Во исто време, се надеваме дека ќе се огласи и Здружението на новинари на Македонија за грубото кршење на новинарската етика и професионализам.
Тимот на Ел Студенто во емисијата која може да ја проследите во четврток во 19 часот на Радио МОФ , ќе овозможи поширока анализа на контроверзните прашања кои ги отвори овој текст.

http://www.radiomof.mk/vecer-plagijat/

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Каков ајвар ми испадна годинава ...... :cool:
Студентки побрзајте дур има :icon_mrgr:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Добро убаво ви кажа божицата, овој текст само му е сменет насловот. Иначе одкако стапна латас во Вечер,бетер го направи од М-Експрес што беше на ремето ( кој се сеќава знае за што зборам) така да утре нема да ме чуди,да прочитам некој текст од 2004 само со сменет наслов, да има девојки кој се курваат за пари кој си бараат побогати „спонзори“ но тоа не се само студентки. Имало и ке има такви.
--- надополнето: 2 март 2012 во 01:54 ---
Каков ајвар ми испадна годинава ...... :cool:
Студентки побрзајте дур има :icon_mrgr:
Глеј кромидот некој венец ако имаш повеќе,и манџи си прават по домовите за запршка ако ништо друго или десетка со кромид.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
На вчерашната насловна страна на весникот „Вечер “ осамна текст под наслов „ Ќе те “решам” за 100 евра, а може и за “две тегли ајвар” “ кој безмалку во целост се поклопува со содржината на текст објавен во 2009-та во весникот „Шпиц“ насловен како „Со секс ги плаќаат студиите “. Единствената разлика во содржината е што во текстот на Вечер изворите на информации овој пат се наведени како анонимни. Реакциите на текстот од оригиналнот текст може да се проследат на форумот на Идивиди .
Со ваквиот непотпишан плагијат весникот „Вечер“ прошири сензалионализам со кој неосновано допринесе за вулгаризирање и стереотипизација на студентите кои живеат во студентските домови.
Поради ова, се надеваме дека во утрешното издание на весникот „Вечер“ , на насловната страна, редакцијата соодветно ќе се извини кон студентската јавност за лажните наоди. Во исто време, се надеваме дека ќе се огласи и Здружението на новинари на Македонија за грубото кршење на новинарската етика и професионализам.
Тимот на Ел Студенто во емисијата која може да ја проследите во четврток во 19 часот на Радио МОФ , ќе овозможи поширока анализа на контроверзните прашања кои ги отвори овој текст.

http://www.radiomof.mk/vecer-plagijat/
Латас ти е копук над копуците! Тој треба да се пикне во затвор и никад да не испадне.
Темава е отворена од Бугар, гледајте ја прво намерата потоа дискусијата. Си фрлаат по една болва благодарение на копуци како Латас и потоа сеир си фаќаат. Као демек вие за две чрвени кај нас, а кај вас за две тегли ајвар. Ма и две тегли за нивните е многу, за една лажичка.
Вулгарен текст, полн со невистини плус и плагијат на насловна страна. Сега една кривична да им залепат.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.494
Поени од реакции
9.267
уф, како не ја видов темава побрзо, сега ми мака да читам сите 10 страни ( ја прочитав само првата)кој знае какви глупости се имаат испишано на овие 10 страни.Патем не дека нема вистина во напишаното ама мислам е ептен изгенерализирано, а ваквава појава не е само кај нас, ова се вистинити случаеви и во најразвиените во светот.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.491
Поени од реакции
8.001
Леле колку лешинарски потег од Вечер. Крадат статија од затворен весник.

Во врска со проституцијата, сеа сум тенок со кеш, ама кога ќе се враќам на одмор од моето следно работно место ќе имам доволно пари за да пристапам кон истражувачко новинарство.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.543
Поени од реакции
11.520
Латас ти е копук над копуците! Тој треба да се пикне во затвор и никад да не испадне.
Темава е отворена од Бугар, гледајте ја прво намерата потоа дискусијата. Си фрлаат по една болва благодарение на копуци како Латас и потоа сеир си фаќаат. Као демек вие за две чрвени кај нас, а кај вас за две тегли ајвар. Ма и две тегли за нивните е многу, за една лажичка.
Вулгарен текст, полн со невистини плус и плагијат на насловна страна. Сега една кривична да им залепат.
па тој што ја отворил темата ако алудира на тоа дека македонките се лесни жени нека влезе на www.gepime.com нека види што прават неговите но нејси.
факт е дека изјавата во весников е исфилувана убаво али и да не се лажеме има стварно такви кои може не за ајвар али за некоја банка се даваат а тоа дека од љубов се работеле мижи да ти бајам, во неделата неколку различни партнери од љубов? ццццц значи стварно студенткиве се полни со љубов :D

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Јас мислам дека треба да веруваш бидејќи човечкта глупост може се да надмине а еве и чист доказ ќе ти дадам од средноно школо Влахов некои девојки пушат кур** за кутија цигари па види сега ти дали ќе веруваш или не.
Da, da, sigurno !!! :D
Abe drugar i jas sum masko i znam sto se maski frustracii, zelbi i fantazii !!!
Ehh kamo da e tolku lesno so edna ili so dve kutii cigari ili so dve tegli ajvar da se lapne pi4ka, no realnosta ne e bas takva, se sto leta ne se jade !!!
Sfakjam deka nekoj namerno si tropa gluposti so cel da mu se isprodade pobrzo vesnikot, no realnosta ne e bas takva !!!
I jas sum zavrsil osnovno, sredno i sum studiral na fakultet, sum ucel i studiral so sekakvi zenski, povekjeto Skopjanki normalno, no imalo i po nekoja provincijalka i nemoze da se tropne tuku-taka od rakav deka provincijalkite se takvi, duri mislam deka Skopjankive se dan'beter od provincijalkite po tie raboti !!!
Od sekogas postoele zenski na koi im mrda opaskata, no tie se malcinstvo, da receme 2-3 vo edna generacija(3-4 oddelenija/klasovi) !!!
I do sega nitu sum videl, nitu sum cul deka nekoja na nekogo mu go pusela ili mu go primila za edna ili dve kutii cigari ili za dve tegli ajvar !!!
Dajte ne se zaebavajte, kamo srekja da e taka, ama realnosta e posurova !!!
--- надополнето: 2 март 2012 во 12:31 ---
Како не бе гледам све сидосани се шетаат по улициве,87,3 % :pos:
Greska si ! 102,3% ! :pos:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Новинарот кој го пишувал текстов, осеќам со едната рака пишувал а со другата мастурбирал. Поголеми сексуални фантазии не сум видел во весник до сеа. А фрустрацијата исто така не е мала.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.832
Поени од реакции
5.647
па напалениве куртони шо коментираат овде едвај чекаат да излезе ваква "статија"... 90% од коментаториве овде биле барем еднаш на студентска во било кој дом и го молеле нивниот колега т.н провинцијалец да им нафрли некое парче за утре да се чаламат дека ебале студентка и тоа во студентски дом со што ќе се потврди претходно стекнатото мислење.. е сеа од тие 90% ниту 1% не ебавал.... и утре кога ќе каже на другарите дека бил во студентски, тие очекуваат дека фраерот искинал некоја...епа сеа постојат два типа на фреаери, првиот ќе каже:
- абе брат не е како шо викаат, шансите да клецнеш нешо се ептен мали..
a вториот фраер ќе каже
- лее пеер отидовме кај неа у соба... цимерката спиеше или се праеше дека спие.. оваа прво ми го испуши и свршив у уста, па после цимерката се разбуди па коа сум ги фатил двете.. следниот пат пеер и ти мора да дојдеш со мене..

е сеа од тие 1% шо имале среќа да клецнат, 95 % се како вториов фраер од муабетов... и после од кај вакви статии.. еве од каде :) само не знам од кај излегоа тарифите... тоа ме интересира, се надевам дека ова прекрасна статија ќе има продолжение..

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Темава ме мотивира, одам да купам пиперки, кажете каде се поевтини не е битно дали се лути или стари за секс ми се:D

G

Gray Foxx

Гостин
Стив е празен, нема никој...
... Ги земав теглите ајвар и тргнав кон нејзината соба...“
Јас го тргнав кондомот од мојот кур и експлодирав врз нејзиното тело. Дури неколку капки паднаа на рацете на мојот другар. На мое изненадување, тој си ја излижа раката и се насмеа.
Damn dude, damn! :eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom