- Член од
- 31 јануари 2014
- Мислења
- 5.169
- Поени од реакции
- 2.272
Тоа пошто ваљда не си влезена партиски.Зошо бе давате дезинформации? Еве јас сум во Кузман и никој ниту ми има тропнато на врата, ниту пак некој ме прашал дали сум излегла на протестот.
Тоа пошто ваљда не си влезена партиски.Зошо бе давате дезинформации? Еве јас сум во Кузман и никој ниту ми има тропнато на врата, ниту пак некој ме прашал дали сум излегла на протестот.
Е па треба некој да го подбере него во некое место каде што нема многу светлина и каде што не поминуваат луѓе, а списоците нека му ги напикаат во оној отвор меѓу нозете кој никогаш не го изложува директно на сончева светлина.Во ред тоа ама ме иритира ептен. Го познавам и тој што правел и се распрашувал од која партија се студентите!
А кој е тој што го прави списокот? На цел спрат кај мене досега никој нема поминато, и да поминал некој ќе слушнев или ќе ми кажеа. Имам другари во другиот дел и тие викаат дека никој ниту ги прашал ниту им поминал пред врата. Тие шо се влезени партиски и без да им направат список знаат дека не смеат да излезат.Тоа пошто ваљда не си влезена партиски.
Е па распрашај се. Стварно е глупо да се измислува за да се подгрее атмосферата...т.е. тоа зборува повеќе за тие што пласираат такви информации....А кој е тој што го прави списокот? На цел спрат кај мене досега никој нема поминато, и да поминал некој ќе слушнев или ќе ми кажеа. Имам другари во другиот дел и тие викаат дека никој ниту ги прашал ниту им поминал пред врата. Тие шо се влезени партиски и без да им направат список знаат дека не смеат да излезат.
Тој би можел да ги прави списоците или он е на список?Ајде @Red Man нека се искаже.
Суштината на „реформава“ секако дека ја нема, затоа и не знам тие што го поддржуваат чудово каде ја наоѓаат оправданоста.Член 46
На универзитетот му се гарантира автономија. Условите за основање, вршење и престанок на дејноста на универзитетот, се уредуваат со закон.
Значи со закон можат да му уредат на универзитетот да мора да спроведува стандардизирани испити (кои ќе ги стандардизира некое тело со претставници од сите универзитети). Многу тенка и козметичка измена треба за законот да стане уставно прифатлив.
Мислам дека уставноста овде е многу помал проблем од суштината на реформата. Поточно, во случајов проблемот е што ова ќе биде исто како реформата во средните, нема да промени ништо во насока на квалитет. На високото образование му се потребни посуштински реформи.
Постои и те како ,се сеќаваш на случајот со екстерното ? Од 2008 па се до 2013 уставен им стоеше на патот.
Не постои нешто такво во земјава.
А знаеш за Законот за Собрание кој е неуставен па ете го уште е во сила ?Постои и те како ,се сеќаваш на случајот со екстерното ? Од 2008 па се до 2013 уставен им стоеше на патот.
Тие знаат дека не смеат да излезат ама овие сакаат само да ги потсетатА кој е тој што го прави списокот? На цел спрат кај мене досега никој нема поминато, и да поминал некој ќе слушнев или ќе ми кажеа. Имам другари во другиот дел и тие викаат дека никој ниту ги прашал ниту им поминал пред врата. Тие шо се влезени партиски и без да им направат список знаат дека не смеат да излезат.
Се согласувам потполно за Законот за Собрание, но сеуште постои надеж во мене дека ќе превземат нешто бидејќи е повеќе од очигледно дека ја нарушуваат автономијата.Ќе биде апсурдно доколку се прогласат за ненадлежни.А знаеш за Законот за Собрание кој е неуставен па ете го уште е во сила ?
Биди реален и сфати дека Уставен суд кај нас постои само на хартија.
Зошо бе давате дезинформации? Еве јас сум во Кузман и никој ниту ми има тропнато на врата, ниту пак некој ме прашал дали сум излегла на протестот.
Ајде @Red Man нека се искаже.
Јас не седам во Кузман, добив информација од девојка која седи таму. @Емкаа не шетаат по врати, ѕвонеле по телефони и се распрашувале! И за тебе имаат прашано само не те известил тој шо го прашале! Не информира друга девојка на која и се јавил лично тој полтронот и прашал цитирам: „Од која партија е....?“Тој би можел да ги прави списоците или он е на список?![]()
http://forum.kajgana.com/threads/Масакрот-кај-Смиљковско-езеро-Сторителите-осудени-на-доживотен-затвор.59808/page-1000#post-6572407Busted! За црквата кај смилковско мислам не сум коментирал а инаку црквата т.е. иницијативата почна откако беа уапсени убијците така да не знам што ти е муабетот? (ваљда мрзиш цркви ама твое право)..
Во ред, благодарам за предупредувањето.[DOUBLEPOST=1417797208][/DOUBLEPOST]Нека си биде просто, ама треба малку покултурно, за да не те казнуваат модератори и да не ти бришат мислења. Ипак, голем си, сам си знаеш.
Ајде @Емкаа чекам одговор. Сега веруваш или уште мислиш дека е рекла казала муабетов?Рекла казала муабетов испадна. Еве ни мене, ни на тие што беа со мене на протестот никој не им се јави, ниту пак сум слушнала некој на некого да му се јавува. Од 30 души барем еден ќе се погодеше до кого стигнала информацијава....