Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Толку долго ринеме по дното на сите дна на демократијата, што почнавме да се радуваме на било каков протест, во случајот студентски, толку нормален, очекуван и потребен.

Толку ропства преживеал овој народ, па имало мажи и жени што давале отпор, дали со пушка во комити, дали со книга во школии. Овие суштества што битисуваат денес се некои мутанти, кои заради партиската книшка длабоко напикана у чмарот не можат да се наведнат да си ја земат кубурата.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.669
Поени од реакции
4.354
Eкстерно?
Па дечкиве подобар речник држат од пола министерство, без разлика на трема и прв јавен настап (y)
http://prvi.mk/manekenkata-sara-milenkovska-mu-e-devojka-na-sinot-na-pretsedatelot-ivanov/

Знаев дека од некаде ми е познато девојчево. Добра стратегија за да се избегне етикетирање на протестите од страна на провладините медиуми, ако и ова нема некоја позадина.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Дечки нека не ви влијаат никакви ликови ко Јанко, Миленко, Мирка, @Rokko и остала багра шо ќе мрчат со денови дека сте комуњари,соросоиди, продадени души.....Можат само под прозор да ви плукнат за храброста и конечното ваше будење. Не е битна бројката на излезеност на протестов, битно е дека народот се буди, дека младината сака иднина без никој да си игра со неа шо ќе му се сони. Битно е дека се кренавта на протест за нешто што не ви чини и што давате добар пример на оние кои се пикнати во глувчешка дупка и им е страв да се борат за себе, своите права и потреби. Можеби и тие кај да е ќе се разбудат, затоа што со страв живеат кукавици. Не дозволувајте никој да ве заплашува и на се нешто што не ви се допаѓа да викате амин од страв. Не треба вие да се плашите од министрите и политичарите, туку треба тие да се плашат од вас. нивната иднина и фотеља зависи од вас.
Секоја чест момци и девојки :cuc:

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Протестниов марш пројде Одлично, и иако 90% од порталиве пренесоа одлично, уште не ми се верува дека има такви шо од целата идеја решија да пренесат дека протестирала девојката на синот на претседателот и слично.
Ама очекувано беше и тоа. Како и да е, технички беше одлично изведено и многу ми се допаѓа колку добро се организираат од студентскиов пленум и најмногу тоа што Цело време ставаат акцент дека Не се партиски/нациски/религиски организирани.
Kudos, според мене сеа треба да се почека на реакција од другата страна, пошо од уште еден атак ќе испадне на нероден Петко капа му се крои..

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Е ова е протест. Браво студенти! Не се откажувајте, продолжете да го браните своето!
:)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.669
Поени од реакции
4.354
Протестниов марш пројде Одлично, и иако 90% од порталиве пренесоа одлично, уште не ми се верува дека има такви шо од целата идеја решија да пренесат дека протестирала девојката на синот на претседателот и слично.
Ама очекувано беше и тоа. Како и да е, технички беше одлично изведено и многу ми се допаѓа колку добро се организираат од студентскиов пленум и најмногу тоа што Цело време ставаат акцент дека Не се партиски/нациски/религиски организирани.
Kudos, според мене сеа треба да се почека на реакција од другата страна, пошо од уште еден атак ќе испадне на нероден Петко капа му се крои..
Пренесено е за да ја пофалам стратегијата на водачите на протестите за одбрана од провладините медиуми кои во секој протест години наназад наоѓаа синови, комшии, девојки, братучеди, наставници од основно на членови од опозицијата и со тоа партиски ги боеа протестите ( Нешковски е класичен пример), затоа што сум сигурен дека тоа е една од причините за кои девојчето е вклучено во водството на протестот и се појавува на интервју кај новинар кај што секој што гостува е пречекан на нож од тие медиуми дека е опозиционер. Еден вид на затнување на муцките во старт на сите што се спремни да лаат.
Не беше пренесено како жолта штампа, демек видете и девојката на синот на претседателот излезе на протест, ко што би пренела Дијаманте за Каролина или слично.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
265
Поени од реакции
152
Вака кој црни испит кои бакрачи па дали се овие нормални бе па нели бараат 90% да имало пролазност на факултетите а со испотов во втора и четврта пролазноста ке биди од 20 до 40% и сега големото прашање Зошто? е па вака
1. Идејата досега беше да се запишат што повеќе студенти и кампањи и се, а сега одиме обратно што помалце студенти зш.зш нема работа за сите што излегуваат од факултет
2. Испитот на прво ќе го положат само децата на професорите и останатиот персонал вработен во факултетот и ако не некој му се посреќи да најди некоја врска на факултет а останатите гарант ќе ги туркат по 2,3 пати
3 Со самото тоа ќе се продлабочи јазот на богати и сиромашни деца кој сега и некако се балансира и ќе дојдиме до степен каде само децата на професорите и бизнисмените ќе студираат а другите како последна багра ќе бидат само со средно и евети дотепување на и она кревкото наше општество
4 А од друга страна професорите кукаат и плачат дека немаат студенти а како ќе имаат кога на секој начин се трујат децата и само им се ставаат сопки
И за крај ако продолжиме вака наместо високо стручен кадар ќе имаме ниско стручен кадар со амбиција да биди високо стручен ама никако да стигни до тоа

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
'' ШТЕТА '' што не влегов во тие студенски води за да бидам у студенски синдикат...... до сега ќе имаше најмајкоебани протести во факултативната историја!
На чело на тие протести треба да стојат луѓе со муда и со цврсти ставови...... Анархисти и тврдокорци, со тие нема заебанција.
Како и да е навивам за вас.... и што повеќе луѓе со многу памет и муда лубеници стојат на чело постојат шанси за успех!
Сметам дека цел ебан систем треба да се смени, не ни требаат да учиме срања што не ни требаат..... !!!!!! Плус тоа кошта пари, минумум 5 000 евра за да завршиш државен факултет. Од кај да најдам 5000 евра ? Аутоматизам на тоа е да правиш криминал, покрај тоа што си се одлучил да учиш за да работиш поштено.... Каде идеме со илузијатА? Не ми се праи криминал, ми се учи .. али немам пари и немам толку мозок и ќар за да ја изучам вашата програма од 56 година. Навивам за вас! Нека има добар муабет.[DOUBLEPOST=1416319471][/DOUBLEPOST]
А што со партија ? Нема врска тоа со партија... да беа тие опозиционите комуњари ќе ти пуштеа екстерно и во прва, втора , трета и четврта , пета и шеста и немаше да има државен факс туку само приватно.. и онака се приватизираа и ебаа матер на цела држава.

G

Gricko_

Гостин
http://sitel.com.mk/vo-dekemvri-kje-se-znae-dali-kje-ima-eksterno-za-studentite

Kaj MOН се придружив меѓу последните и ме разочара што луѓе што ги познавам од втора-трета година, само што почнавме со скандирање одвај 5-10 минути и се разбегаа. Па ти ако не се побуниш, а уште студираш, јас ли да викам за тебе? Дали се исплашија дека ќе ги снимаат не знам, ама не ми е јасно што си дошла кога веднаш си идеш?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.253
4 години студираш, имаш некој си просек 9,25 (или немаш, 7,34 нека е), втора си поминал на екстерниот и на крај да ти го закачат до желудник во четврта година со другиот екстерен.(Ова можат да го ‘разберат‘ само тие со чип во мозокот).
Не те бива сине, разбираш.
40-те испити, екстерниот во втора, семинарски и практична работа ти се џабе, ова последново е битно.Не те бива сине.Ако твоите потрошиле 7-8-10000 евра за семестри, за казни, за финансиско одржување на паразитите Студентски Сојуз/Парламент?!?!, за културно забавен живот?!?!, книги, храна, смештај, сметки, студентски дом без основни услови, превоз... ако, ама не те бива сине.Барај си друго чаре.И после имало убиства со секири и Македонците пиеле дијазепами ко вода.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Овој ли ОСМИ МАРТ БОЈ мене ќе ме репрезентира? Да сум ја на местото негово, пола жени ќе се заљубеа у мене, пола машки ќе сакаа да им бидам најбоље другар и факултетите ќе цветаа како овој расцветаниов, а останатите ќе им плаќаа мама и тато да завршат приватен факс како што и сеа им праат , СЕКАКО со поддршка на истомислениците тоа би било идеално... со вакви пемпелиња ништо не праиме( во овој случај сте 90% вие тука истомисленици што пишувате по форумов. ) !!!! Аххх.... Изморена авангардо Македонска.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Kaj MOН се придружив меѓу последните и ме разочара што луѓе што ги познавам од втора-трета година, само што почнавме со скандирање одвај 5-10 минути и се разбегаа. Па ти ако не се побуниш, а уште студираш, јас ли да викам за тебе? Дали се исплашија дека ќе ги снимаат не знам, ама не ми е јасно што си дошла кога веднаш си идеш?
Голема е бројката со книшки па затоа бегаат или не се појавуваат плашејќи се дека ќе бидат накодошени в партија. На сите им е јасно кој е единствениот начин да дојдиш до работна позиција па си планираат колку-толку барем да си ги вратат парите што ги давале за студирање. Од една страна можеш да ги разбереш...растргнати се помеѓу разумот и потребата како и сите горди македонци последниве 20 и кусурот години.

Kajgana Shop

На врв Bottom