Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се насолзив.
"На крај на писмово моли те мајка !

Не излегувај надвор со водена коса! Ќе настинеш.

Облечи дебела јакна! Ладно е!

Положи го и овој испит и биди ми здрав и жив !

Прими поздрав чедо од твојата мајка.“ – стои во писмото кое мајката го упатува до нејзиниот син студент како и до сите останати студенти."
http://a1on.mk/wordpress/archives/452792
А на ова вчера не се насолзи?

http://press24.mk/otvoreno-pismo-od-roditel-na-trojca-studenti-moite-deca-nema-da-okupiraat

Или селективно плачеш?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Одреден број студенти не се замараат, другиот дел си вика „други нека ја водат мојата борба, јас ќе си одам на предавања“. Секаде го има тоа, само што кај нас е поизразено поради фиромјанскиот менталитет...[DOUBLEPOST=1424260747][/DOUBLEPOST]@Ilumious
Џенка, ако се оди по таа логика, во најмала рака и на градежен би требало да се воведе таков испит, при завршување на студиите.
Не, директно решаваш тука како индивидуалец ставаш твој потпис за судбината на некој човек а и држи вода :) во градежништво еден прави план, друг материјали набавува, трет темели става, четврт контрола врши, не е само еден човек одговорен.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не, директно решаваш тука како индивидуалец ставаш твој потпис за судбината на некој човек а и држи вода :) во градежништво еден прави план, друг материјали набавува, трет темели става, четврт контрола врши, не е само еден човек одговорен.
Ама се’ оди на проверка кај градежниот инженер на крај. Тој црта столбови, тој прави се’, после тоа оди на терен и гледа како се одвива изведбата, дали има неправилности и на крај тој потпишува (заедно сосамиот проект).
Ако се сруши мост/зграда нема да го бараат мајсторот шо мавал две лопати цемент место три :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ама се’ оди на проверка кај градежниот инженер на крај. Тој црта столбови, тој прави се’, после тоа оди на терен и гледа како се одвива изведбата, дали има неправилности и на крај тој потпишува (заедно сосамиот проект).
Ако се сруши мост/зграда нема да го бараат мајсторот шо мавал две лопати цемент место три :)
Да де ама пред тој да стави потпис има 432432 луѓе кои можат да пријават дека нешто не е во ред. Овие погоре работат како индивидуи : )))
А на ова вчера не се насолзи?

http://press24.mk/otvoreno-pismo-od-roditel-na-trojca-studenti-moite-deca-nema-da-okupiraat

Или селективно плачеш?
Тие што го следеа упатството што го поставила Кафе во ДК 500че. Овој се потрудил писмо да пише, 1000ка.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се насолзив.

Прими поздрав чедо од твојата мајка.“ – стои во писмото кое мајката го упатува до нејзиниот син студент како и до сите останати студенти."
То Тонка, цар со. Браво царе, ги растури...

Сакаш сокче и сендвич? Или за помалку те гузат?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Да де ама пред тој да стави потпис има 432432 луѓе кои можат да пријават дека нешто не е во ред. Овие погоре работат како индивидуи : )))
Можат да му укажат ама неговиот збор е последен, затоа тој е градеженинженер, затоа стои неговиот потпис.
И на маса во операциона сала сестрата ќе му каже на хирургот, паѓа притисок ама ако овој процени дека може да заврши на време, ќе оди по негово и...
Се разбира, ова е хипотетичка ситуација и отидовме далеку. Поентата (барем мене) ми е дека и покрај тоа што изгледа навидм едноставно, многу работи има кои што треба да се менуваат...

П.С. @Crazy in Love реков до петок ама за неколку часа некој пишал „а медицина?“ :D

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.356
Поени од реакции
5.488
Абе види и у инжинерство некој одговара за нечиј живот ама треба да се седне да се дискутира и да се види дали такво нешто треба да се воведе што би било по завршувањето на студиите.
Инаку гледам по фб УМС некои состаноци имаат да не прават контра бојкот на пример едните блокираат настава другиве влегуваат и викаат сакаме настава иако некои од нив ги знам не се ни на факултет :D

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еј, ама и од двете страни стварно не ми е јасно што е со потресниве изјави и писма.:vrtioci:

Демек нешто да се фаќа на емоционалност.

А бе АРУГМЕНТИ другари, АРГУМЕНТИ, не патетика.

За Тамара да, секое едно писмо и изјава на мајката беше невидено потресно и ужасно тажно, ама тоа е реалната вистина, затоа е и толку потресно, нема ништо пострашно од родител да го изгуби своето дете и тоа само заради бирократски глупости, ама за ова да се прават вакви драми - њет. Не поминува.

Не ме потресоа ни писмата од едната, ни писмата од другата страна. Ова е веќе проблем кој треба да го решиме со рационалност и акал, а не со плачење. Едната страна “што сака да учи“, нека не ми драматизира, нека каже предлог за подобар начин за протестирање, а другава страна нека не изиграва мачеништво, кога имаат и јадење и пиење и ќебиња и нека удрат посилно со давање аргументи и да бидат погласни во нивните барања, а не во нивното мачеништво.[DOUBLEPOST=1424262286][/DOUBLEPOST]
Можат да му укажат ама неговиот збор е последен, затоа тој е градеженинженер, затоа стои неговиот потпис.
И на маса во операциона сала сестрата ќе му каже на хирургот, паѓа притисок ама ако овој процени дека може да заврши на време, ќе оди по негово и...
Се разбира, ова е хипотетичка ситуација и отидовме далеку. Поентата (барем мене) ми е дека и покрај тоа што изгледа навидм едноставно, многу работи има кои што треба да се менуваат...

П.С. @Crazy in Love реков до петок ама за неколку часа некој пишал „а медицина?“ :D
Рече, ама и јас реков дека се додека они прашуваат, јас ќе ги цитирам, тоа и го направив вчера. :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Абе види и у инжинерство некој одговара за нечиј живот ама треба да се седне да се дискутира и да се види дали такво нешто треба да се воведе што би било по завршувањето на студиите.
Инаку гледам по фб УМС некои состаноци имаат да не прават контра бојкот на пример едните блокираат настава другиве влегуваат и викаат сакаме настава иако некои од нив ги знам не се ни на факултет :D
Па и пленумци има кои што не се на факултет. Не студираат со години...
Јас знам едно семејство кое што безусловно ја дава поддршката а само еден е студент.

Или тука одговара, се буди свестта а од другата страна се партиски војници? :)
Иначе и јас наслушнав дека ќе имало контра протести. Комедии :D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Се насолзив.

Мислиш синот и заминал во Авганистан.
Синеее и не седи на циментото ќе настинеш. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Мене ме интересира онака од љубопитност ако некој знае, дали братон Магелан, или како и да се вика и презива, исполнува услови за пензија, или е студент уште? :)

озбилно ме интересира....

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Мислиш синот и заминал во Авганистан.
Синеее и не седи на циментото ќе настинеш. :D
Е па ако потрае тензијава меЏупартиска ќе се изначитаме патетики и од двете страни.Мислам кој има време да чита...

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.356
Поени од реакции
5.488
Па и пленумци има кои што не се на факултет. Не студираат со години...
Јас знам едно семејство кое што безусловно ја дава поддршката а само еден е студент.

Или тука одговара, се буди свестта а од другата страна се партиски војници? :)
Иначе и јас наслушнав дека ќе имало контра протести. Комедии :D
Ни тоа не е у ред ја не викам дека ама не можам да зборам за нешто што не знам а ваму знаѓ лично.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Се насолзив.
Не ми се допаѓа писмото, а според стилот мислам дека го напишал некој новинар.
Во ваква ситуација подобро звучат зборовите со кои една Спартанска мајка го испратила синот во војна
Или со него или на него ( се мисли на штитот )
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
( Хе тан хе епи тас )

Kajgana Shop

На врв Bottom