Еј, ама и од двете страни стварно не ми е јасно што е со потресниве изјави и писма.
Демек нешто да се фаќа на емоционалност.
А бе АРУГМЕНТИ другари, АРГУМЕНТИ, не патетика.
За Тамара да, секое едно писмо и изјава на мајката беше невидено потресно и ужасно тажно, ама тоа е реалната вистина, затоа е и толку потресно, нема ништо пострашно од родител да го изгуби своето дете и тоа само заради бирократски глупости, ама за ова да се прават вакви драми - њет. Не поминува.
Не ме потресоа ни писмата од едната, ни писмата од другата страна. Ова е веќе проблем кој треба да го решиме со рационалност и акал, а не со плачење. Едната страна “што сака да учи“, нека не ми драматизира, нека каже предлог за подобар начин за протестирање, а другава страна нека не изиграва мачеништво, кога имаат и јадење и пиење и ќебиња и нека удрат посилно со давање аргументи и да бидат погласни во нивните барања, а не во нивното мачеништво.[DOUBLEPOST=1424262286][/DOUBLEPOST]
Можат да му укажат ама неговиот збор е последен, затоа тој е градеженинженер, затоа стои неговиот потпис.
И на маса во операциона сала сестрата ќе му каже на хирургот, паѓа притисок ама ако овој процени дека може да заврши на време, ќе оди по негово и...
Се разбира, ова е хипотетичка ситуација и отидовме далеку. Поентата (барем мене) ми е дека и покрај тоа што изгледа навидм едноставно, многу работи има кои што треба да се менуваат...
П.С.
@Crazy in Love реков до петок ама за неколку часа некој пишал „а медицина?“
Рече, ама и јас реков дека се додека они прашуваат, јас ќе ги цитирам, тоа и го направив вчера.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)