И економски имале настава. Какви смешки човече, шега стана пленумов. Правен најгласни, си држат настава, а доаѓаат кај нас на филозофски/филолошки да ни сметаат, демек „издржете, ризикувајте, дајте се од себе, вреди жртвата“, а тие самите си го ладат. Сигурно деновиве и од економски иста приказна ќе биде, само ние стапот ќе го јадеме. Професорите јавно не го поддржуваат протестот, си доаѓаат на предавање, доаѓаат и дел од студентите, влагаат од пленумот и ги бркаат. Ќе го јадеме ние неколкуте факултети што бојкотираме, односно малиот процент што не дозволува поголемиот да држи настава ќе биде одговорен за тоа. И утре веста нема да биде дека сите протестирале, веста ќе биде „на 3-4 факултети, неколку студенти им сметаа на останатите студенти и на професорите да се одржува настава“. Ти викаат иди да дебатираш ако нејќеш бојкот, дај друг предлог, кажи нешто конструктивно, а тие што ќе кажат нешто против бојкотот, одма БАМ етикета на чело: УМС! ВМРО! ПОЛТРОН! ОВЦА! Гледам сега дека не е до курир и сител, едноставно таков ни е менталитетот и не разликуваме сиви нијанси, туку све ни е црно-бело.
И сега дошле Дубиоза, искачаат слики „УКИМ во моментов! ПоздраФ пленумци!“. Мрш бе, кој ебан уким? Пола луѓе се дојдени да искористат гага концерт, самите луѓе кои присуствувале си кажаа дека пред да дојдат да настапуваат, 100 души дали имало. Со настапов сите само блокираат настава на нашиов факултет, а све друго си работи. И за крај, искачаат дебилни, трогателни писма, „протестирајте колеги, издржете го бедот, и ние не сакаме да протестираме, гладни сме, жедни сме, оф леле мајко фала ти за ајварот што ми го пружи иначе ќе умрев за нашиве права“, абе МРШ! Не сум ја, не се ни другите будали бе, вакви пропагандни срања палеле за време на втора светска војна кога ги регрутирале американците да служат, сигурно го знаете она „I want you for US Army“ пропагандана. Шетај, не ме замарај, 21ви век е ова, не палат тие работи веќе, не пробувајте да ги фатите луѓето на емоции ебате манипулаторите. Сигурно веќе све е длабоко исполитизирано, па сеа ко пиунчиња им служиме. Нека не ми ја вреѓаат интелигенцијата, не сум ни единствен. Ете ги Кемба и Бојан, едни од тие што најжестоко ги поддржуваа протестиве, сега гледам и они се напиздени од срањава.
Да се прекине ова под хитно, пошто само штета си правиме, некој трет не користи и ни наштетува, а ние го јадеме. Да бевме сите обединети може супер би било, ама вака не. Очигледно е дека нема сите да бојкотираат, џабе се фураат, џабе овие фејк пароли, тие што повикуваат на протест не ни протестираат, оставаат све на нас, мојот факултет трпи на сметка на цел УКИМ, а очигледно е дека други не се придружуваат и нема да се придружат, грешка е да се продолжи од тие причини, нека си признаат дека не води никаде и тоа е тоа. Да не ги спомнувам дополнителните проблеми кои се раѓаат од несигурноста на колегите кои не се од Скопје, а плаќаат дополнителни трошоци за да не идат на предавање, башка откако веќе завршија уписиве и си ги дадовме парите. Да, верувам дека може да се деси да не испојебат сите, реална опција е, колку сакате верувајте во духот, младината и слични трогателни срања. Повлекувајте се и не не јебете повеќе од власта што не јебе, најдете некој друг начин пошто ова самоутепајство е. Поздрав, вистински поздрав наместо пропагандното „поздрав пленумци“, не ме цитирајте, особено не со „не мора да ми враќаш, само ова да ги кажам“ коментари, не го дискутирам ова.
Ми го окупираат факултетот луѓе од друг факултет и тука ми изиграваат светци, демек они жртва пружале, абе мавнете ми се дволични фиромјани едни, не сте ништо подобри од власта.