Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Нема што дефанзива. Студентите немаат потреба од вакви калкулации. Студентите ќе се солидаризираат уште еднаш во поголем број и поодлучи од било кога. На никој веќе не му значат зборовите и мерките на власта. Едноставно студентите нема да престанат додека не изборат за сите свои залагања.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Нема што дефанзива. Студентите немаат потреба од вакви калкулации. Студентите ќе се солидаризираат уште еднаш во поголем број и поодлучи од било кога. На никој веќе не му значат зборовите и мерките на власта. Едноставно студентите нема да престанат додека не изборат за сите свои залагања.
Кога? Откако ќе се затопли? :D

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Cancer Macedonicum
Никос Чаусидис
Ако се земат предвид посочените изедначености, сегашните состојби во нашево општество можат да се споредат со заболен организам. Притоа, функциите на компонентите што ги предизвикуваат проблемите во него ме доведоа токму до дијагнозата „Канцер“.

Никос Чаусидис пука со тешка артилерија.
Без навреда и со почит, ама со ќорци пука професорот.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ќе изразат и стопанските комори ако мора, не е проблем. Проблемот е што студентите не само што ја изгубија предноста од првите протести, туку се доведени и во тешка негатива и комплетна дефанзива.
Покрај другото, јa ебаа утката со “доста беше молк“. Нормално, за тие што знаат да читаат “револуционерни Јан Палах пораки“:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Ја подржуваш оваа одлука на владата или не?
Јас сум против, ама од сосема поразлични причини. Мислам дека е непотребен, а вистинската цел владата треба да се ја оствари директно. Нема потреба да ги користи студентите како алатка.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.377
Поени од реакции
84.622
Одговорот на моето прашање се дава со да или не. Многу е просто.

Значи не ја подржуваш одлукава на владата?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Покрај другото, јa ебаа утката со “доста беше молк“. Нормално, за тие што знаат да читаат “револуционерни Јан Палах пораки“:
Начинот на кој беше организиран тој протест ги закопа протестите. Ама ако одиш подлабоко, самата структура на отпорот е промашена. Со пленум, каде што секоја будала има иста тежина на збор не се победува силно воспоставена хиерархија.
Одговорот на моето прашање се дава со да или не. Многу е просто.

Значи не ја подржуваш одлукава на владата?
Не го поддржувам државниот испит или екстерното тестирање, сеедно како е наречено. Исто и делот импакт фактор ми е глуп и невозможен. Ама не сум против да воведат остварливи критериуми за станување и бивање професор.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
А зашто мислиш дека постоечките критериуми не се „доволни“? :D
Затоа што Латас е професор, а Најчевска и Каракамишева експертки иако на различната страна на спектарот... Мислам дека не треба уште? :D

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
СП некако ептен се доближи до опозицијата немат никаква идеја како да бидат постојано активни од протест на протест се само.Со ваков начин на водење борба не се руши оваа реформа а не дури некој што мислат дека Влада ќе соборуват.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Затоа што Латас е професор, а Најчевска и Каракамишева експертки иако на различната страна на спектарот... Мислам дека не треба уште? :D
Се е џабе. И критериуми и реформи. Општеството го достигна стадиумот после кој нема враќање назад. Не сакам да звучам премногу песимистично, но ова општество едноставно ќе имплодира, ќе се сруши во себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom