Ќе се организира првата парада на гордоста во Македонија

Парада на гордоста во Македонија?

• Вкупно гласачи
    176
Статус
Затворена за нови мислења.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Дали однапред ги согледуваш последиците од нивните барања за во иднина?
Кои се последиците од нивните барања? Пропаст на општеството? Чума? Скакулци? Ќе врнат жаби?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ја незнам каква им е потребата да покажат во јавност дека се ебат во газ!

Шо сеа ако имам јас патлак од 30 см треба да парадирам низ плоштад? :tapp:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Значи стварно, ама баш стварно немам ништо против гејојте, али и те како имам против ваквите дебилштини.
Па уште ја викаат и парада на гордоста... :facepalm:

H

-HRO

Гостин
Кои се последиците од нивните барања? Пропаст на општеството? Чума? Скакулци? Ќе врнат жаби?
Доколку не го пронајде одговорот на прашањето „Кои се последиците?“ во самиот мој пост, не сфаќам зошто наново би ти ги пишувал конкретно причините или фактите кои алудираат на одговор за твоето прашање. :)

H

HITCH

Гостин
Ме нервираат муабетите од типот: зошто, бе, да не посвојат деца? Они не се луѓе?! Епа, тие деца кои се за посвојување се малолетни и во кое семејство ќе бидат вдомени одлучува некој друг, државата преку социјалните работници. Семејството не смее да биде дисфункционално и да биде составено од истополови родители.

Не смее да посвојуваат деца!!!

Семејство кое е составено од истополови партнери од старт е неприродна средина за едно дете. Тоа дете не го донел шрткот, туку го создале маж и жена. Секое дете кое е во дом за посвојување не е несакано дете. Еве ви пример од терен: на две дечиња, брат и сестра, таткото умира од срцев удар откако се враќа од прослава дека му се родило трето дете (човекот не е виновен, а и тоа не е тема за муабет!). Краток период после пораѓајот, се јавуваат некои компликации, умира и мајката, па сами на себе остануваат 3 дечиња на возраст од 7 години, 4 години и 9 месеци, кој ќе се грижи за нив??? Ова не се дечиња чии родители се откажале од нив. Како ќе ги сместите овие дечиња во „фамилија“ со истополови партнери, кога овие деца веќе биле во мешана средина? Имајте в предвид дека овие дечиња не треба ниту да се разделуваат, оти доволно е што во рок од 1 година ги изгубиле двајцата родители! Е, сега да ве прашам вас поддржувачите, ќе барате ново и погодно дете за посвојување??? Децата не ги бираат родителите, ниту родителите не ги бираат децата. Зошто вие би биле поразлични од другите?!

Ама, не, не смее да се мисли на децата, мора да се мисли на ГЛБТ популацијата, која и онака делува деструктивно за континуитетот на едно општество. Зошто велам деструктивно? Оти тие не се размножуваат, туку сакаат да посвојуваат.

Filmakedon кога јас нит` се фалам, нит` се жалам со мојата сексуална ориентација, зошто да го трпам некој да ме тормози??? Зошто да го слушам некој да ми се лигави дека тој не можел да се вклопи во општеството? Јас сум крива за неговата асоцијалност?! И ова со објаснувањево за мотивите на парадави ти е „гром“! :pos: Демек, тие мора да излезат на „парада на гордоста“ за да ги поттикнат и другите без проблеми да ја искажат својата сексуална ориентација??? А, кому му е гајле за нивната сексуална ориентација?! Фрустрации и комплекси се лечат на лекар, а не на улица!

Престанете да плачете за својата судбина - досадни сте!

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Доколку не го пронајде одговорот на прашањето „Кои се последиците?“ во самиот мој пост, не сфаќам зошто наново би ти ги пишувал конкретно причините или фактите кои алудираат на одговор за твоето прашање. :)
Тоа што го наведе во претходниот пост не се ниту причини, ниту факти, туку чисти предрасуди предизвикани и наметнати од твојата религиозност.
HITCH зошто децата да не живеат со истополови родители? Како тоа би ги спречило во нормалниот развој? Има безброј примери на деца растени во истополова заедница кои се пораснати во апсолутно стабилни и здрави индивидуи.
Мрднете чекор понапред од МПЦ и размислете со своја глава.

H

HITCH

Гостин
Не сакам да ја развлекувам темава, но семејство со истополови родители е неприродна средина во која треба нормално да растат и да се развиваат деца. Секое дете има различни потреби од двајцата родители. Никој не може да биде и татко и мајка. Мозокот на таткото функционира на еден начин, на мајката на друг и сето тоа е за доброто на децата. Бидејќи омилена тема за муабет ви се дисфункционалните семејства, затоа со време да ви кажам дека тие се исклучок за кој не зборуваме овде.

Мрднете чекор понапред од МПЦ и размислете со своја глава.
Да почнам и јас со навреди??? Да знаеш дека МОЖАМ!!!

Ова се однесува на ГЛБТ:
Премногу ја развлекувате темава, а никако директно да кажете што сакате: де протести, де бракови, де посвојување... Премногу срамежливо настапувате. :icon_lol:

H

-HRO

Гостин
Тоа што го наведе во претходниот пост не се ниту причини, ниту факти, туку чисти предрасуди предизвикани и наметнати од твојата религиозност.
Тоа беа чисти јасни фрази со кои доколку малку се потрудиш ќе го пронајдеш вистинскиот одговор.
Незнам колку ме разбираш, ама јас немам ништо против гејовите. Тоа си е нивно. Можат со кој сакаат и каде сакаат да имаат полов однос. Тоа мене не ме интересира. Нивната сексуална определеност е таа и не може да се промени.
Нека прават апсолутно што сакаат, ама барем нека не провоцираат.
Парадата на некоја си „гордост“ ( :facepalm: ) како што ја нарекуваат ја сметам за чиста глупа провокација.
Еве јас сум хетеросексуалец, и ајде задутре правам парада со 3847348347 души на улица.
Живи глупости.
И кога би имало таква парада би било нормално, затоа што не одиме против законот на природата и имаме и живееме нормален живот како што треба да живее секој човек.
Ама ние хетеросексуалците не патиме од психичка болест и пореметување и затоа нема такви гестови и случувања, туку напротив, место да парадираме по улица, ние работиме и создаваме семејства, одгледуваме и храниме деца.
Хомосексуалната определеност е БОЛЕСТ.

Воедно, со оваа парада ќе се создаде уште поголема омраза помеѓу лицата со хетеросексуална и хомосексуална определеност. Ќе дојде до конфликти, тепачки и што ли не.
Малите деца кои одат по улиците? Што ќе видат тие? Како мажи се лапаат? Како се држат за рака? Нормално ли е тоа за да го видат на нивни години? Што ќе им биде тоа, еден вид на инспирација?

Како што наведов и горе, доколку се случи ваква парада, хомосексуалците ќе си ги кренат акциите и ќе спроведуваат нови идеали кои полека ќе се реализираат како што се реализираат и на запад.
Денес било борба за да се спроведе парада, утре ќе биде борба за гејски бракови. Задутре ќе биде борба за посвојување деца. Недај боже тоа да се случи некогаш, ќе отиде некое детенце на школо и ќе го прашаат...
Име на татко? -Стојан ќе им каже.
Име на мајка? Што ќе каже тука? -Митре?
Како тоа дете ќе расте во гејска заедница и како тоа дете ќе се справи со децата од нормалното хетеросексуално општество? Што ќе научи тоа за нормалниот живот? Надвор ќе биде предмет на исмејување од сите, ќе се поремети психички детето, и од здраво паметно дете за жал ќе стане нездраво грдо пајче.

Инаку мојата религиозност нема никакво влијание врз моите размислувања на општи теми и настани од животот. Јас сум нормален просечен човек како и сите останати кој верува во нашиот Бог-Исус.
Нити сум Јеховин сведок, нити правам некои си посебни ритуали, нити влагам во филмови за религија и слични ствари. Ништо од тоа.
Така да те уверувам дека моето мислење не произлегува од религијата. Напротив, срам за мене како човек е да помислам на религија кога се зборува за хомосексуалност :)

V

Vollstandig

Гостин
Изгледа време е да се собери и група на луѓе што јадат хамбургер само со кечап и да парадираат на улица. И ти е се луѓе и не смеат да се дискриминирани. Која е поентата ако некој има анални афинитети или женски хормони да парадира низ улици како тоа да е нешто што е последно што требаше да се случи? Интимата е интима и нема потреба да се изразува на улица, ја мислам дека ако се скриени не би имале проблем и на 80 % не би им сметале педери.Понашањето женствено кај останатите 20 % им смета, и заради истото јадат ќотек.Парада на глупоста.Не заборавајте да носите едно:

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Хомосексуалност е најдена кај преку 400 видови, хомофобичност само кај 1.
Зборувајќи за природно.
Абе слаби ви се аргументиве, пичке матерне.
Почнете на социјална и политичка база што ќе ви смени да зборите, не за лични заблуди.
Шо е следно, Бог не дозволува?
Со ова примерите од животинскиот свет како потврда на “природноста“ стварно го претеравте.
1, Направено е истражување кај колку видови е приоритетна моногамноста и безрезервната љубов и подршка на партнерот до смрт? Кој тоа финасира вакви дебилни изтражувања не ми е јасно? Изтражувањава ви се потребни како аргумент?
2. Животниве “хомосексуалци“ си го задоволуваат само сексуалниот нагон (доминантен врз подреден) или се сакаат? Во група со многу женки расположени за секс тие бираат да имаат секс со мажајак бидејќи “така се родени“ со таков нагон и желба?
Нека ми ја објасни некој подобро хомосексуалноста кај животните! Сакате остантите да ја прифатат вашата сексулална оринтација како природна и дека не е само сексот во прашање, туку љубов, чувства поврзаност... а овде ми се споредувате со напалени животни кои си го празнат сексуалниот нагон кога ќе им удрат хормоните во глава. :facepalm: Овде би ги исклучил Бонобо мајмуните тие незнаат кој кого и како керебечи, премногу се промискуитетни за да го земеме нивното однесување како “нормално“. Нормално е за нив но не и за останатиот животински свет. Уствари ок споредувајте се со Бонобо ебачите. :) само немјте после да се чудите за стеротипните осуди на вашето однесување.

На Македонската парада на “гордоста“ ќе нема консезус за да се нараче парада, бидејќи за парада треба бројност. :)
Ние овде имаме: еден геј (Кочо) една лезбејка (Софија) еден вонаби транџа, читав во весник од некое тетовско село изгледа беше и се жалеше дека соселаните не го прифаќаат а тој сака да биде жена, и да не ги заборавам повремените травестити Боки 13 и оној “стилистот“ како се викаше го заборавив.
Останатите присутни (во случај овие сите да се појават) се нелигитмни, бидејќи и понатака нема “гордо“ да ја истакнат својата сексуалност туку ќе се кријата под изјавата „Јас не сум... но овде сум да ги подржам ЛГБТ во нивната бла бла...“

Во Македонија нема дискриминација по сексуална ориентација. Никакви права на ЛГБТ популацијата не се ускратени, како што се дефинирани законите важат подеднакво за сите. Законот за семејство си е добар според општо прифатената ДЕФИНИЦИЈА за семејство. Ако се мислат дека се посебни немора од околината да добиваат посебен третман. Општеството не функционира протежирајќи поединечни желби туку со општо прифатени правила и прописи од мнозинството.

Член од
25 ноември 2010
Мислења
156
Поени од реакции
149
До сите напалени малоумници на форумов: глумење тони монтана, че гевара и хитлер не е на арно, излезете од пубертет време е

До сите геј фанатици: ако сексуалната определеност е нешто со кое што треба човек да се гордее, дали треба да постои и стрејт парада?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Волку омраза и погрдни зборови за луѓе што верувам 99% од вас немаат сретнато ниту еден од нив. Знаете зошто? Затоа што тие се како вас, не шприцаат AIDS-infected blood од брадавиците, не им растат чопови на глава и не летаат со метла па вие да ги познаете и да ги запалите на клада. Welcome to Macedonia, the land of history, still stucked in the history. Некаде околу 13ти век претпоставувам. Од една страна имаме луѓе родени со сексуална ориентација различна од вашата, со нагони различни од вашите, кои покрај жигосувањето и нетолеранцијата од вас биле доволно храбри да не ве ебат 2% и да си го живеат животот какви што биле создадени без да ги задоволуваат вашите т.н. норми, правила or whatever. Од друга страна ве имаме вас, полни со омраза кон една голема група од луѓе затоа што the sky wizard-от во кој верувате ви рекол лично дека ги мрази гејовите и се гејско иако тој истиот ги создал такви. Кој е болен во оваа ситуација? И што ако излезат на улица? Се чувствувате толку секси што мислите ќе дојде чопор од гејови и ќе ве силува? Па детето ќе видело гејови како се целуваат де детството ќе му биде уништено или ќе почне да слуша Елтон Џон и ќе бара розови дилда за роденден наместо играчки...абе трагедија. Комични сте, немате појма колку сте смешни вие и вашите ставови. Заборавивте на тие што ве ебат навистина и од темата за покачувањата сите се префрливте овде затоа што сите сте обединети во омразата спрема одредена група која никогаш ама баш никогаш не ви наштетила на ниту еден начин. Да е до мене ќе ве иселам сите во Иран со истомислениците да дркате заедно со вахабиите таму на егзекуции на гејови.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Сега извини Македонија е демократска или не е. Ги угнетуваме хомосексуалците или не. Дај вака некако контрадикторен ми си, ако е демократска за што парадираат??
Парадираат за тоа што им е ускратено правото да оформат заедница со свој партнер и семејство со него. Со самото тоа што Геј парадите се некој вид на протест, каде што се собира група на луѓе кои не се задоволни од законот, хомосексуалците ќе се соберат и ќе направат парада/протест. И сето тоа треба да помине на демократски начин, пошо нели, живееме во демократска држава.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Име на татко? -Стојан ќе им каже.
Име на мајка? Што ќе каже тука? -Митре?
Case closed.

Вие луѓе не сте свесни низ што све би требало едно дете да помина ако има гејови за родители.
Дали знаете какво све психичко малтретирање ќе треба да трпи целото свое детство и тинејџерски години?
Тотално ќе се поремети.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Case closed.

Вие луѓе не сте свесни низ што све би требало едно дете да помина ако има гејови за родители.
Дали знаете какво све психичко малтретирање ќе треба да трпи целото свое детство и тинејџерски години?
Тотално ќе се поремети.
Значи виновни се гејовите што го здомиле наместо да скапува по домови а не се виновни тие како вас што го заебаваат и му го загорчуваат животот по наредба на семоќниот sky wizard. Која ебена логика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom