Тоа што го наведе во претходниот пост не се ниту причини, ниту факти, туку чисти предрасуди предизвикани и наметнати од твојата религиозност.
Тоа беа чисти јасни фрази со кои доколку малку се потрудиш ќе го пронајдеш вистинскиот одговор.
Незнам колку ме разбираш, ама јас немам ништо против гејовите. Тоа си е нивно. Можат со кој сакаат и каде сакаат да имаат полов однос. Тоа мене не ме интересира. Нивната сексуална определеност е таа и не може да се промени.
Нека прават апсолутно што сакаат, ама барем нека не провоцираат.
Парадата на некоја си „гордост“ (
) како што ја нарекуваат ја сметам за чиста глупа провокација.
Еве јас сум хетеросексуалец, и ајде задутре правам парада со 3847348347 души на улица.
Живи глупости.
И кога би имало таква парада би било нормално, затоа што не одиме против законот на природата и имаме и живееме нормален живот како што треба да живее секој човек.
Ама ние хетеросексуалците не патиме од психичка болест и пореметување и затоа нема такви гестови и случувања, туку напротив, место да парадираме по улица, ние работиме и создаваме семејства, одгледуваме и храниме деца.
Хомосексуалната определеност е БОЛЕСТ.
Воедно, со оваа парада ќе се создаде уште поголема омраза помеѓу лицата со хетеросексуална и хомосексуална определеност. Ќе дојде до конфликти, тепачки и што ли не.
Малите деца кои одат по улиците? Што ќе видат тие? Како мажи се лапаат? Како се држат за рака? Нормално ли е тоа за да го видат на нивни години? Што ќе им биде тоа, еден вид на инспирација?
Како што наведов и горе, доколку се случи ваква парада, хомосексуалците ќе си ги кренат акциите и ќе спроведуваат нови идеали кои полека ќе се реализираат како што се реализираат и на запад.
Денес било борба за да се спроведе парада, утре ќе биде борба за гејски бракови. Задутре ќе биде борба за посвојување деца. Недај боже тоа да се случи некогаш, ќе отиде некое детенце на школо и ќе го прашаат...
Име на татко? -Стојан ќе им каже.
Име на мајка? Што ќе каже тука? -Митре?
Како тоа дете ќе расте во гејска заедница и како тоа дете ќе се справи со децата од нормалното хетеросексуално општество? Што ќе научи тоа за нормалниот живот? Надвор ќе биде предмет на исмејување од сите, ќе се поремети психички детето, и од здраво паметно дете за жал ќе стане нездраво грдо пајче.
Инаку мојата религиозност нема никакво влијание врз моите размислувања на општи теми и настани од животот. Јас сум нормален просечен човек како и сите останати кој верува во нашиот Бог-Исус.
Нити сум Јеховин сведок, нити правам некои си посебни ритуали, нити влагам во филмови за религија и слични ствари. Ништо од тоа.
Така да те уверувам дека моето мислење не произлегува од религијата. Напротив, срам за мене како човек е да помислам на религија кога се зборува за хомосексуалност