Ќе се организира првата парада на гордоста во Македонија

Парада на гордоста во Македонија?

• Вкупно гласачи
    176
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Ме заболе долниов дали се школуваат или не,секој може да се школува.Јас не го гледам како учи за испит,работи или гледа телевизија.Тоа го прави секој нормален човек.

тоа што го спомнав,на секој нормален човек му пречи,не му се свиѓа,нејќе да гледа такво нешто,и нормално-ќе се противи на тоа однесување.
А тие што немаат ништо против тоа а успат не се геј и тие се ненормални?
Патем смени си го никот нивото на иронија вришти.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
ма нека организира и јас нема да протестирам ниту да одам како сеир,туку ќе застанам стоечки пред сите гејови онака клечечки и да ми го свири курулеле;)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
ма нека организира и јас нема да протестирам ниту да одам како сеир,туку ќе застанам стоечки пред сите гејови онака клечечки и да ми го свири курулеле;)
Сфаќаш дека штотуку рече нешто што те прави и тебе геј? Или ти си од оние пасивните, ако ти го пушат не се важи - он е геј ти си хетеро.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Еве за ова ке излезат луѓе на контра-“парада“ а за ебените поскапувања на се живо и диво двајца нема да се појават.

штета што такво тепање нема да се деси кај нас.
лол,тие теапаа обични студенти на сред плоштад а не пак педери...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Отворено сум против такви циркуси : нема потреба од нив бидејќи правата и сите други работи можат да се добијат на поинаков начин.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
против.
Разбирам демократија и све остало, ама со ова се претерува. Ич не ме засега што се тиче нивната сексуална ориентација. А вакво парадирање поготово во скопје нема да реши никакво прашање.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.351
Мислам дека ќе се одложи парадава неколку недели пред да се одржи.
А ако има баш би ми било забавно да ги гледам реакциите на другите од страна што ќе ја гледаат и коментарите на ФБ/Твитер :ROFLMAO:

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Еј јаки ви се овие: „ја парадирам ли бе оти сум стрејт?“, „ги уживаат сите права како секој граѓанин на РМ“ и „има само 2 гејови во РМ“ :pos:

Иначе, хомосексуалците попрво ќе излезат на парада отколку нацијава што ќе се крене против постојаниве покачувања на давачките и политичките препукувања. Факт.
Ние едвај чекавме на вас хомоќиве да излезете за поскапувањето на струјата па да го повлечете цел народ....мислам алооооо:pos:
Немаш факти, па јаки ви се овие :P Јаки се, прејаки за грешка на природата. Јеби га ќе ве трпиме оти и природата греши, ама без претерување. На крајот на краиштата ова е Балкан хомиќ.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ние едвај чекавме на вас хомоќиве да излезете за поскапувањето на струјата па да го повлечете цел народ....мислам алооооо:pos:
Немаш факти, па јаки ви се овие :P Јаки се, прејаки за грешка на природата. Јеби га ќе ве трпиме оти и природата греши, ама без претерување. На крајот на краиштата ова е Балкан хомиќ.
Баш ме навреди. Одам да плачам на мојата розефка перничка.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
ЕЕЕ Македонијо до кој степен дојде него ако ние нас кога сме сите слепци кога ќутиме како телиња а власта и другите ке не шишаат како на нив им одговара.Не ми е јасно зошто толку страв се има да се излезе и да се протестира прочитав дека некој ке седи и ке гледа.Се додека ќутиме ке не е...т како на нив им одговара.Него од таквите ке пропаднеме и пропаѓаме наместо ние младите да искочиме на улици протест да се направи саглам како што доликува па ако треба и да се крши да се стави до знаење дека некој постои него прост народ силна држава сме ние

K

kalimer0

Гостин
Против ама не би излегол ниту поддржувам разбивање на парадата. Не излегов да протестирам за покачувањето на струјата па зошто за парадава би сакал да се случи истото сценарио како во Србија? Не ми се допаѓа она удри каде што можеш (n)

H

-HRO

Гостин
Хомосексуалност е најдена кај преку 400 видови, хомофобичност само кај 1.
Зборувајќи за природно.
Абе слаби ви се аргументиве, пичке матерне.
Почнете на социјална и политичка база што ќе ви смени да зборите, не за лични заблуди.
Шо е следно, Бог не дозволува?
Статистикиве произлезени од анкети што ги наоѓаш или сам ги измислуваш за хомосексуалност и хомофобичност со размер 400:1 се комични.
Социјална политика?
Дали сметаш дека небитни теми како овие за глупите паради на хомосексуалците се примарна работа во оваа земја за разговор и заслужуваат да бидат дел од социјалната политика?

Што е следно? Да има бракови со гејови и да можат да посвојуваат деца? Тоа е нивната цел за во иднина верувам...
Прво се почнува со парада, па постепено се развиваат и тие гејски идеали за среќно семејство. Така беше на запад, така ќе биде и кај нас наскоро доколку се реализира овој „параден“ акт.
Дали сметаш дека дете може да расте убаво во гејско семејство? Дали гејските бракови можат да придонесат за наталитетот на луѓето во една држава и земјината топка? Или пак ќе се создаде една национално-стерилна унија?
Дали однапред ги согледуваш последиците од нивните барања за во иднина?
Највише нешто што ме иритира кај гејовите е тоа што природната морална грешка што ја прават ја извитоперуваат и ја користат како човеково право.

И Бог да дозволува? Те молам не мешај религија во ова и остави ја религијата на страна. Разговараме за природен (не)феномен кој е карактеристичен кај одредена група на луѓе на земјинава топка чиј број е далеку помал од оној на нормалните луѓе.
Да те информирам дека Бог ги казнувал тие што биле хомосексуалци според религијата, зборувам секако ако си ја читал приказната за Содом.
Не сакам да се задржувам на оваа тема за Бог тука, затоа што е греота да разговарам тука на теми за религија.
На форумот си има друга тема за религија....така да нема да го зборувам името на Бог тука напразно...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom