Ќе се организира првата парада на гордоста во Македонија

Парада на гордоста во Македонија?

• Вкупно гласачи
    176
Статус
Затворена за нови мислења.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
2.006
Коментаров ти е демек тие што ќе присувствуваат на парадата (ако се одржи) ќе бидат тепани. :icon_lol: Па ако се одржи парада најверојатно ќе има обезбедување, полиција.. како и на секој митинг, протест и сл. ,не е тоа туку така. Не се надевај на простачко, нецивилизирано однесување во демократска држава како што е Македонија. :sneaky:
Каде виде ти дека сум рекол некој ќе биде тепан? Во оваа демократска држава има и други начини да настрадаш. :)
Анкетата кажува се! НЕ сте добредојдени вие и вашата парада.
Дома ако сакате не педери, не инцести, не лезбејки, што сакате бидете и што сакате правете...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Темава воопшто не е потребна пошто јасно е дека дискусија не може да се развие а и таа најава нема да се оствари во Скопје. Како што гледам таму во љубов и секс има тема на која може да се дискутира за ова како појава. Подобро една генерална тема дали е ова нормална појава да се развива дискусија на повисоко ниво, другово се е класично тролање и безвезни коментари.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
mnogu se nerviram sto vo drzavava ne mu tekna nekoj da napravi neonacisticka partija pa da vi gi kaze site stavovi i da gi vodi lugeto koi sse protiv vakvi gluposti

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
И јас сум горд што ми се дига на жени па не галамам за тоа по улици,и сметам дека не е исправно да галамам, така да, не оправдувам ваква парада.
А нема да ми смета ако се прошетаат така и да си кажат што имаат, крај краева, нивно право, се додека не пробаат да наметнат нешто што не е исправно како исправно, т.е легализираат посвојување на деца. За брак, не би ми сметало ако склучуваат, ама деца, не доаѓа во предвид. Е за тоа и те како има да бидам против. Кој си е педер нека си биде, ама неможе и децата да ги попедерчуваат.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
И јас сум горд што ми се дига на жени па не галамам за тоа по улици,и сметам дека не е исправно да галамам, така да, не оправдувам ваква парада.
Ќе бидеш горд ако не можеш законски да стапиш во брак со жена?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Педерска работа.
Очи нека ваѓаат, вгас нека се е%ат, не ме интересира.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Каде виде ти дека сум рекол некој ќе биде тепан? Во оваа демократска држава има и други начини да настрадаш. :)
Анкетата кажува се! НЕ сте добредојдени вие и вашата парада.
Дома ако сакате не педери, не инцести, не лезбејки, што сакате бидете и што сакате правете...
Геј парадите се протест против де факто дискриминацијата и предрасудите. Како и сите други групи кои што не се задоволни, така и хомосексуалците имаат право на јавен протест. Ако дојде некој да протестира кај тебе дома, можеш да го тепаш, да го бркаш.. Ама не можеш и на други места тоа да го правиш, особено ако знаеш дека во демократските држави таквото однесување се казнува. :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Не е државата таа што ги отфрла туку општеството т.е. народот. Со парада или протест тешко ќе му смениш мислење на затуцен народ што 5 века бил под турско. Можеби ќе дојде денот кога ќе ни биде сеедно кој со кој се онади, сепак до тогаш мислам дека ќе си извадиме очи по 100 други поделби - де партија, де националност, де религија, де пол...

S

Shaman

Гостин
aj bre neka mi kaze nekoj od pederite na forumov, kako toa i od koga se pederite ugnetena kategorija
vo makedonija? koga gi tepaat? po ulica li gi vlecat? gi kamenuvaat li?
neznam kako ne se svesni deka na obicniot covek ovie paradi mu smetaat i se samo kurcenje
i nisto drugo. mene ne mi smeta koj so koj se ebe i koj na koj mu go pusi.
ja da ve ebam u supkarite sum apsel pederi ama ne zaso se pederi, tuku zaso se ebea u sred bel den vo suma.
isto kako i obicen par so sum apsel, taka i niv. koj k*r mora da se kuropecate???
gi nacekovam edni dvajca vo gazi baba, toj edniot cel razligaven okolu ustata.....
im vikam gospoda, ova ne e mesto za vodenje ljubov. toj edniot majmun odma....
a da bev so devojka ke ne ostaese i garant ke se sokriese pozadi nekoe drvo da gledas, mi vika.
mu vikam, gospodine, do sega ti go pusea, sea ako sakas da ti zdrvam edna kloca u jajca i da ti go lize decko ti
do sabajle. ajde izlezi sega od kola i so mene u stanica.
nie so treba sea??? hetero parada? ugneteni se hetero seksualcite vo makedonija od strana na homoseksualcite?

nego gej paradava e so edna edinstvena cel.
ke najdat nekoi 20-30 kopiljana so ke mavaaat so kamenja po niv
i odma posle EU ke ni se kurci i ke ni trlja nos.
tie so ke ja napraat paradata tie i ke ja sabotiraat.
iskreno nemam nisto protiv homoseksualcite, ama ke bidete zloupotrebeni.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Боки 13 ке присуствува ли на настанов ?
Каква парада бре да шетаат педери по улица, па то треба да се убие бре што би рекол цацко :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Геј парадите се протест против де факто дискриминацијата и предрасудите. Како и сите други групи кои што не се задоволни, така и хомосексуалците имаат право на јавен протест. Ако дојде некој да протестира кај тебе дома, можеш да го тепаш, да го бркаш.. Ама не можеш и на други места тоа да го правиш, особено ако знаеш дека во демократските држави таквото однесување се казнува. :)
Постов ти е ...што да ти кажам . Од кога парадиве ви се против дискриминација и протести. Никогаш овие паради не биле ниту нема да бидат со таа цел. Да беа со таа цел нема да се организираат во Берлин, Амстердам или други геј оази , туку ќе беа организирани во Ријад, Техеран, Каиро, Кабул и други ептен нетолерантни држави каде што сте ептен дискриминирани. Затоа со овие паради некоја невладина ќе се опари, некој ќе испере некое доларче, друг ќе добие политички поени..

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Апсолутно против. Никако не можам да им го разберам тој нагон или што и да е да си со лице од ист пол. Али нека им е, они си знаат :D

Убаво нека си поминат на парадата ;)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Ако не друго барем ќе знаеш кој е педер и ќе се пазиш бе,може ќе испадне некој другар твој па после да се покаеш шо си се наведнал да врзеш патика.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Само прашање на време беше кога ќе се случеше ова кај нас.

Ко што викаше Сашко Коцев. Охриѓани ќе им вратат на скопјанчишчана ќе им пратат 3 буса со гееви. Од Битола и Прилеп 5 буса. Од Струмица 2 буса....од Куманово..нема педери у Куманово...и да има со автостоп нека дојдат у Скопје :icon_lol:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ja ke prisustvuvam od sprotivnata strana na sobirot koja momentalno broi okolu 3 000 clenovi i se nadevam na nivno zgolemuvanje kade ke bideme vooruzeni so ladni oruzja i ke gledame PARADATA da pomine krvavo so masoven masakar na pederite .... ova zaedno ke go organizirame so muslimanite pa sea ako imate madinja pedercinja protestirajte .... na tebe CHRISTA6EL momentalno ti ja baram IP ADRESATA od kaj si uklucen i da znaes deka ako te najdeme ke bides ispokrsen ...... odite protiv BOG a so toa odite protiv nas ... moeto dete nesakam da gleda nakazi kako vas zatoa bidete spremni da vi gi pokrsime koskite !!!!

EDEN E BOG !!!!
Детенце,излези од мафијашките филнови и легни си,касно е ;)
Инаку на темата,јас сум неутрален.Ако има голи газови,педерски бакнежи,голотија од ббило каков вид розеви маици,сум против,ама ако си е се уредно скоцкана,нормална облека,нормални транспаренти,нормално однесување,сум ДА(да,со капслок)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom