Ќе се гради триумфална порта

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ова постои во центарот на Скопје:

Кој се побунил за оваа грдотија?

ОВА го грди градот, не споменици!
Имат актуелно (додуша во распаѓање е) еден транспарент...беше нешто во стилот: „....земјата нек се тресит“. Ужасија во центар е зградава. И некој мора да одговара за тоа што е нагрден градот...ама факинг приватизација, колку е убава толку е неубава, мајка ем маќеа... Ист случај е Хотел Палас Охрид - т.е. сличен. Не е чепнат 8-9 години, заграден со лимови, на најрепрезентативно место во градот. Не можат да се договорат сопствениците за неговата судбина, и венее така....

А за спасо (мислам дека беше спасо, шетаниот), да не барам слики, нема потреба, еве вербално кажи ми по пет работи кои си ги видел на Конкорд, св. марко, дуомо...и кај и да си бил. Не по 10.000, по 5 работи барам. И ќе повлечам се шо сум кажал до сега. Фала.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Малку е иронично што за печатницата која ја покажуваш главната одговорност паѓа кон ВМРО-ДПМНЕ
Ајде кажи ми зошто е иронично и на кој начин паѓа таа одговорност.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Да ама тоа се градеше фо Франција,овде ти е Македонија братко :nesvest::nesvest:
Да, Франција. Немало тепање за кажан став (ете, иронија ко новинар :) ). Иронијата на страна, таа кула има три тома историја кои ти ги сведуваш на она што си го потчул...и не баратај со тоа, не го бива. Верувај ми.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Ајде кажи ми зошто е иронично и на кој начин паѓа таа одговорност.
Печатницата ја купи ВМРО-ДПМНЕ не се сеќавам точно која година (со Љубчо на чело), па потоа уставен суд одлучи дека партии не смеат да имаат компании, по што ја оставија таква каква што е сега, полу-срушена пред реновирање кое никогаш не се случи. Само што швајцарска амбасада даде пари за тоа платното да се стави, кое сега е во распаѓање :toe:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
vie skopjani ste mi mnogu chudni. ziteli ste na najposraniot glaven grad vo evropa! a ovde komentirate, paushalno, deka neshto shto se planira da se izgadi, ke go nagrdi! :toe:
abe moze li da e neshto polosho i pogrdo od sega kakov vi e "gradot"?! :pipi:
p.s. nishto lichno

Еееееее, Дедо Алеко, сега откако ја имаш средена Струмица, нормално дека ќе ти биде грдо во Скопје!

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Да ама тоа се градеше фо Франција,овде ти е Македонија братко :nesvest::nesvest:
Скоро се што е градено во минатото во големите центри на Европа и светот е градено како резултат на вољата на тогашните владетели, многу малку обичниот граѓанин бил прашуван за свое мислење. Денес обичниот граѓанин на тие градови се идентификува со таквите споменици. Кај нас од тој аспект нема традиција, па јавното мислење се гради врз основа на бранење на некакви политики кои немаат никаква допирна точка со вистинската намера да се даде релевантно мислење или критика за конкретен случај. Малкумина се оние кои даваат издржано мислење кое има тежина за конкретен предлог. Се другото е само крик на викање без искрени намери кон поубаво Скопје кое не припаѓа само на скопјани, туку на цела Македонија.

N

n/a

Гостин
Народе...народе....
Најновата колосална градба у Скопје:

п.с. Оваа за разлика од грото од останатите има архитектонски `печат` и солидна статика. :)

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Коментар на место(браво),нека размислат што зборуваат.Имаат голем плоштад а нема ништо на него,сум бил Париз,Виена,цела Германија,Шпанија,Милано,Венеција...на секој плоштад има по 10000000 знаменитости и споменици во Скопје има само еден тревник и ништо повеќе,тоа ти се вика не благодарни луѓе и слепци си мислат дека имаат нешто у таа грдотија од централно подрачје на Скопје,мене почнува да ми станува мака зошто не се градат споменици и во другите градови,ја мислам дека Скопје со Александар,Самоил и другите,црквата,триумфалната капија ке биде преубав град и ке привлекува внимание.
А кај ќе правите митинзи после? Околу црквата, капијата, Александар, Судската палата, фонтаната?!? Ќе нема место за митинг :cry:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Дај Боже Дизни да се заинтересира да инвестира во Македонија, сериозно. Тоа ќе значи дека има проекција за некои 4-5 милиони туристи годишно да дојдат да го посетат паркот. Тоа уште значи дека ќе имаме каде да ги сместиме, автопати да ги возиме, аеродроми да ги пречекаме, ќеиф да ги угостиме, пари да им земеме.

Дај Боже.
Мислев на Дизниленд лоциран на градскиот плоштад =)

Член од
18 февруари 2009
Мислења
86
Поени од реакции
0
jas mislam ne edna tuku dve da porti da napraat ,,,,ednata da ja stavat kaj aracinovo drugata nekade pomegu Ohrid i Struga ,,,abe ke ni ja zemat drzavata ovie porti stavaat ,,,,

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Како ќе се вика?
Демир Капија? :vozbud:

Ај па можеби ќе изгледа убаво. :) Со Аце, ова она...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ο δρόμος των Σκοπίων που πρόκειται να "φιλοξενήσει"
την Αψίδα του Θριάμβου

Η αλαζονεία στο μεγαλείο της

Σύμφωνα με πληροφορίες του αγωνιστή και φιλέλληνα ακτιβιστή Vasko, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει μεγαλόπνοα σχέδια, τα οποία και πρόκειται να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης σε μερικούς μήνες.
Ένα από τα έργα προσφοράς του στον εθνικισμό, στην αλαζονεία και στον αρρωστημένο ψυχισμό και το τραυματισμένο «εγώ» του Νίκολα Γκρούεφσκι, είναι η δημιουργία μίας Αψίδας Θριάμβου στο κέντρο των Σκοπίων.
Μάλιστα, όπως μας ενημερώνει οVasko, τα σχέδια και οι μακέτες έχουν ολοκληρωθεί και η Αψίδα θα είναι διακοσμημένη με ανάγλυφα από την… ένδοξη και… συνεχή ιστορία 3.000 χρόνων των Σκοπιανών!!!

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Ο δρόμος των Σκοπίων που πρόκειται να "φιλοξενήσει"
την Αψίδα του Θριάμβου

Η αλαζονεία στο μεγαλείο της

Σύμφωνα με πληροφορίες του αγωνιστή και φιλέλληνα ακτιβιστή Vasko, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει μεγαλόπνοα σχέδια, τα οποία και πρόκειται να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης σε μερικούς μήνες.
Ένα από τα έργα προσφοράς του στον εθνικισμό, στην αλαζονεία και στον αρρωστημένο ψυχισμό και το τραυματισμένο «εγώ» του Νίκολα Γκρούεφσκι, είναι η δημιουργία μίας Αψίδας Θριάμβου στο κέντρο των Σκοπίων.
Μάλιστα, όπως μας ενημερώνει οVasko, τα σχέδια και οι μακέτες έχουν ολοκληρωθεί και η Αψίδα θα είναι διακοσμημένη με ανάγλυφα από την… ένδοξη και… συνεχή ιστορία 3.000 χρόνων των Σκοπιανών!!!

The arrogance of the greatness

According to the fighter and activist philhellene Vasko ( :pos2::pos2: ), Skopje PM
has grand plans, which will pass the stage of implementation in some
months.
One of the projects bid in nationalism, arrogance and temperament and the sick
injured «I» of Nikola Gkrouefski is to create an Arch of triumph in the center
Skopje.
Indeed, as we update oVasko, drawings and models have been completed and the Arch will
is decorated with reliefs of ... ... continuous and glorious history of 3000 years Skopjeans!

преводов е од гугл но сепак поентата се гледа.. фајтер и активист :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom