Ќе се гради триумфална порта

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Или некој се обидува намерно да ги прикаже проектите како копии на веќе постоечки идеи или некој навистина е толку улав да прави копии на сред плоштад...

Искрено не верувам во второто па не сме до толку неинвентивни...ако се лажам тогаш навистина Скопје ќе се претвори во циркус и бледа копија на веќе постоечкото...
Pravilno..Edinstveno vo Las Vegas se praat kopia na europski i svetski zabelejitelnosti..
No poveketo europeici nemat visko mnenie za estetichnite kachestva na amrekanzite :toe:

M

marsovka

Гостин
:nesum::tv::pipi:
работава е гледајте чудете се
а бордел и стриптиз бар?Барем ќе имавме повеќе задоволни граѓани

а градинка ?барем мајкине кога идат на шопинг и маникир и педикир да имаат децата каде да ги остават

а статуа од мене ?Мислам заслужувам една на сред плоштад

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Jaс колку што прочитав никој не кажа копија туку беше кажано по урнек.. тоа јас колку што го разбирам е од типот или во стилот на таа и таа капија.. што се однесува до репликите.. ми текнува дека во Каиро (еден од најгнасните градови што сум бил ..ако јас се прашувам) од тооолку многу историски објекти и слично туристичкиот водич пола од зборењето со гордост го посвети на репликата на света софија што ја градат.. и има уште реплики кој што се впрочем неважни сега офтопик да одам...

П.С Серпико е апсолутно во право по однос на политиката и уметноста/културата/архитектурата..

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
vie skopjani ste mi mnogu chudni. ziteli ste na najposraniot glaven grad vo evropa! a ovde komentirate, paushalno, deka neshto shto se planira da se izgadi, ke go nagrdi! :toe:
abe moze li da e neshto polosho i pogrdo od sega kakov vi e "gradot"?! :pipi:
p.s. nishto lichno

N

n/a

Гостин
vie skopjani ste mi mnogu chudni. ziteli ste na najposraniot glaven grad vo evropa! a ovde komentirate, paushalno, deka neshto shto se planira da se izgadi, ke go nagrdi! :toe:
p.s. nishto lichno
Топтан земи си ги да ти личат сите кич скулптури и носи си ги у твојот условно кажано град.
(пошто таков друг сем Скопје у Македонија нажалост нема).

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
p.s. nishto lichno

Коментар на место(браво),нека размислат што зборуваат.Имаат голем плоштад а нема ништо на него,сум бил Париз,Виена,цела Германија,Шпанија,Милано,Венеција...на секој плоштад има по 10000000 знаменитости и споменици во Скопје има само еден тревник и ништо повеќе,тоа ти се вика не благодарни луѓе и слепци си мислат дека имаат нешто у таа грдотија од централно подрачје на Скопје,мене почнува да ми станува мака зошто не се градат споменици и во другите градови,ја мислам дека Скопје со Александар,Самоил и другите,црквата,триумфалната капија ке биде преубав град и ке привлекува внимание.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Јас иако не сум од Скопје сметам дека единствено во Скопје треба да се гради (за сега), луѓето кога доаѓаат од страна прво во Скопје доаѓаат, првиот впечаток е најважен. Мислам дека спомениците, порти, ова, она е подобро од грдите згради, посебно фасадите на улица Македонија, срушената печатница Гоце Делчев пак во близина на плоштадот, другите грди згради во самиот ЦЕНТАР...

Не ви пречи ова? Нека архитектите се посоветуваат со владата за ова, ако се толку загрижени за изгледот на Скопје.

R

RAYTHEON23

Гостин
најмногу гласачи има и патриоти:vozbud:

така е

Топтан земи си ги да ти личат сите кич скулптури и носи си ги у твојот условно кажано град.

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779

Ауууу де бре граѓанину од големиот сетелмент толку ли си го сакаш Скопјево какво што е сега а ?
Па ти си :uvo::uvo::uvo:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ауууу де бре граѓанину од големиот сетелмент толку ли си го сакаш Скопјево какво што е сега а ?
Па ти си :uvo::uvo::uvo:
Он Бео(л)град си го сака, го боли за Скопје.

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Јас иако не сум од Скопје сметам дека единствено во Скопје треба да се гради (за сега), луѓето кога доаѓаат од страна прво во Скопје доаѓаат, првиот впечаток е најважен. Мислам дека спомениците, порти, ова, она е подобро од грдите згради, посебно фасадите на улица Македонија, срушената печатница Гоце Делчев пак во близина на плоштадот, другите грди згради во самиот ЦЕНТАР...

Не ви пречи ова? Нека архитектите се посоветуваат со владата за ова, ако се толку загрижени за изгледот на Скопје.

На нив им пречи све што оваа влада прави и воопште ВМРО ДПМНЕ,така им е кажано да зборат инаку у спротивна насока ако идат ПАПАТА ќе им пушти инквизитори.

Он Бео(л)град си го сака, го боли за Скопје.

Абе другарче тоа ти е типот на размислување кај тој тип на луѓе,нема што да се нервираш јас ги сметам за некоја си долна класа на интелегенција.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Кога едно време се градела Ајфеловата кула и кога била изградена била дочекана на нож од страна на тогашната стручна јавност, а и од граѓаните на Париз нарекувајќи ја грдотија и куп железо. И денеска е грдотија ама за сите што ја немаат, а за Франција е гордост.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ова постои во центарот на Скопје:

Кој се побунил за оваа грдотија?

ОВА го грди градот, не споменици!

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Кога едно време се градела Ајфеловата кула и кога била изградена била дочекана на нож од страна на тогашната стручна јавност, а и од граѓаните на Париз нарекувајќи ја грдотија и куп железо. И денеска е грдотија ама за сите што ја немаат, а за Франција е гордост.
Да ама тоа се градеше фо Франција,овде ти е Македонија братко :nesvest::nesvest:

Ова постои во центарот на Скопје:

Кој се побунил за оваа грдотија?

ОВА го грди градот, не споменици!
Не бре не го грди зошто да го грди,ја ке ти кажам зошто,затоа што ова го има само во метрополата циганарија Скопје,па дај малку да уживаме у спомениците на урбаната мафија која ја создаде се знае кој друг ако не папата

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Малку е иронично што за печатницата која ја покажуваш главната одговорност паѓа кон ВМРО-ДПМНЕ

Kajgana Shop

На врв Bottom