Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Член од
27 јуни 2007
Мислења
176
Поени од реакции
49
kumata moja sakala da se vikam irina, ama majka mi mislela deka e greska, pa me prekrstila vo irena(poveke i se svigjalo) a sin mi se vika mateo, mada imavme poveke iminja za nego:luka, kristijan, nikola i mateo.

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
За тие што немаат деца: Како вие сте го добиле вашето име? Крстени сте по некого? Вашето име било идеја на кумот? На некој од родителите можеби?
Не ми го дал кумот туку тетка ми...Никој од мојата фамилија нема такво име...онака сакала тетка ми така да се викам..А за мои деца..безброј имиња сакам и нон-стоп менувам,пример сега ми се бендисуваат имињата Ана Роса или пак Питер(малку филмски ама тие имиња ми се онака ТОП):pos2:

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
За мене од што неможеле да се решат имало листа дури од 36 имиња:uvo::nesvest: и до последен момент а вооедно и голема желба на мајка мибило Ангела, ама татко ми искоментирал нешто и мајка мирекла епа Симона ќе се вика и готово не слушам веќе никој.:pipi:....ама затоа ја си реков дека кога ќе имам деца женското ќе се вика Ангела, а машкото Филип.:pipi:(има и други имиња, ама овие ми се така посеби:))

Е

експерт

Гостин
Сакам децата да ми се викаат Данаил и Симеон.

Член од
5 јуни 2009
Мислења
185
Поени од реакции
2
Јас сум крстен на дедо ми па така и дедето ако е машко ќе се вика на дедо му т.е. на татко ми.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Ако е машко сакам да се вика Кристијан (посебно ова :pipi:) или Лука.
А за женско и немам така некое посебно име што ми се допаѓа...Викторија, можеби...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ако е машко ќе се вика Limewax, ако е женско ќе се вика Gameover.

S

StereoLove

Гостин
Ako е машко би сакала или Горан или Тоше.:back:
Ако е женско-Моника,Мелани,Валерија...едно од тие:pipi:

Член од
15 ноември 2008
Мислења
253
Поени од реакции
12
Јас сум Ивана,татко ми сакал да се викам така :) Инаку мајка ми сакала да се викам Никица или Вирџинија ( Вирџинија бе :uvo: )
A децата,ако е женско сакам Тина или Александра
А ако е машко Иван или Дарко :)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Прво, во основа сум против овие новите имиња од типот Лука, Мелани итн (без навреда на тие што горе напишале) па повеќе сум за нормални имиња (значи не Цветко, Петко, Коле)

Женско - Софија
Машко - Теодор

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
За машко маж ми нека реши хахах
А ако имам ќерка се мислам меѓу Катја, Надја, Ирис и Кристел :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
masko: Nenad, Dimitrij,
zensko: Lana, Klara
Хрватските серии веќе не се толку популарни.
Ајде слободно смени мислењето во Шехерезад, Ѓумуш, Онур или Кан.

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Е јас за малку ќе сум се викала Ивана но моите по долго двоумење одбрале да сум Адријана тие две биле предложени ..и си го сакам името. А здравје нека е моите би се викале Анабела и Алекс тие ми се така најнај(мислењето на мажот за името на доаѓа во предвид само презимето).

Kajgana Shop

На врв Bottom