kumata moja sakala da se vikam irina, ama majka mi mislela deka e greska, pa me prekrstila vo irena(poveke i se svigjalo) a sin mi se vika mateo, mada imavme poveke iminja za nego:luka, kristijan, nikola i mateo.
За тие што немаат деца: Како вие сте го добиле вашето име? Крстени сте по некого? Вашето име било идеја на кумот? На некој од родителите можеби?
Не ми го дал кумот туку тетка ми...Никој од мојата фамилија нема такво име...онака сакала тетка ми така да се викам..А за мои деца..безброј имиња сакам и нон-стоп менувам,пример сега ми се бендисуваат имињата Ана Роса или пак Питер(малку филмски ама тие имиња ми се онака ТОП):pos2:
За мене од што неможеле да се решат имало листа дури од 36 имиња:uvo::nesvest: и до последен момент а вооедно и голема желба на мајка мибило Ангела, ама татко ми искоментирал нешто и мајка мирекла епа Симона ќе се вика и готово не слушам веќе никој.....ама затоа ја си реков дека кога ќе имам деца женското ќе се вика Ангела, а машкото Филип.(има и други имиња, ама овие ми се така посеби)
Јас сум Ивана,татко ми сакал да се викам така Инаку мајка ми сакала да се викам Никица или Вирџинија ( Вирџинија бе :uvo: )
A децата,ако е женско сакам Тина или Александра
А ако е машко Иван или Дарко
Прво, во основа сум против овие новите имиња од типот Лука, Мелани итн (без навреда на тие што горе напишале) па повеќе сум за нормални имиња (значи не Цветко, Петко, Коле)
Е јас за малку ќе сум се викала Ивана но моите по долго двоумење одбрале да сум Адријана тие две биле предложени ..и си го сакам името. А здравје нека е моите би се викале Анабела и Алекс тие ми се така најнај(мислењето на мажот за името на доаѓа во предвид само презимето).
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.