Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Мајка ми пред да се породи сонувала како некоја нејзина пријателка што е почината и рекла дека треба да ме крсти Мартина, и дека ако сум го имала тоа име ќе сум била под нејзина заштита.
Моето дете не би го крстила по никој случај по моите родители или пак по родителите на мојот сопруг, би го крстила Теа ако е девојче :) За машко незнам....

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Уште кога сум се родила мајка ми имала огромна желба да ме крсти Ана, бидејќи и било многу убаво име! Татко ми сакал Јана, ама се спогодиле некако да одат по желба на мама:wink:

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Сестра ми сакала да се викам Александра, уште во болница кога и кажале дека има сестра кажала дека сака да се викам Александра. И така бида :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
По песната "Е мој Саша",само модифицирано за една буква на крајот, место "а","o":helou:

Член од
29 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
3
тој што ме крстил тој ми дал и име знам дека кумчето имал само 10 години кога ме крштевал. па така тој ми го дал името Катерина,и задоволна сум си :back:

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Мене ме крстиле по баба ми Александра. И ми се допаѓа повеќе одколку по прабабами (нели само јас внука) Славица. Добро шо на баба ме крстиле. Инаку сум протиФ крстење по баба дедо и прочие....замисли да ти се вика свекрвата Трајанка, Митра и сл....ќе го загрубам детето....
Ако некој ден Господ ми подари дете, ако е женско ќе ја крстам Михаела, ако се две:baeh: т.е. близначки Мартина втората,а за машко нека помисли мажми....да не сум само јас....ако неможе да го измисли можеби Кристијан, Стефан.:smir:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
За женско Деница или Делфина, а за машко што знам... немам ни мислено... ма да има мнннн време до тогаш...

И во никој случај не би викала дете по баба, дедо и сл... Прмногу глупо се осеќав коа почина баба ми (пош сум крстена на неа) и на некролозите стоеше моето име и презиме... прилично језиво

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Најдобрата другарка на мајка ми, се викала како мене. За жал, починала уште во нивните средношколски денови [:cry:]. И не знам зошто, ама кога сум се родила многу сум ја потсетила на неа, и решила да ме крсти така.
Инаку, јас ако имам женско дете сакам да се вика Дарилија, а ако имам машко или Готфрид или Андроник.

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Името кое го носам и се бендисувало на мајка ми уште мала, сакала машко дете и уште тогаш името и било измислено. Странско име е и мене ми се допаѓа.

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Бев бебе убаво...слатко...ме гледаа у болница сите такво мало ќебапче...и наеднаш јас намигнав на сестрата згодна...(тоа ми беше вториот шмек)..и татко ми извика...
Нека се вика...Шмекии!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Мене ми го дале името по дедо ми.Не ми смета, а моите деца нема да имаат име како моите родители.Не дека не ги сакам нивните имиња, многу се убави, ама ја неќам таа традиција.Не знам кое име ќе го имаат, секој втор ден ми доаѓа на памет различно име за нив.

S

SSS-Stolica

Гостин
Јас сум бил 3 месеца без име и ме викале Бебуш за тоа време,на Павловден сум роден,а моите нејќеле Павле да се викам,и после 3 месеци тетка ми дала предлог Павел да се вика е ете биднало.
Ако имам син ќе му дадам некое Хард Кор македонско име,а ако имам ќерка нека бира име жена ми

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Jas sum krstena po baba mi, ne e loso imeto ama glupo mi e da se krstuvaat deca po starite. Spored mene roditelite treba da si odlucat za imeto, a ne da se slusat kumovite, postarite ili sto ti ja znam koj. Koga jas bi imala dete ako e zensko ke se vika Eleonora ili Andrea, a ako imam sin Kristijan ili Andrej.

Kajgana Shop

На врв Bottom