Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Кумот дава две имиња, а остава едно да одлучи таткото.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Мене ми го стајле името по некој германски скијач,Армин Битнер, во тоа време бил најјак. јбг :)))))

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Не е важно како ќе се вика, важно живо и здраво :wink:

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
ja sum krstena po imeto na dedo mi a brat mi po imeto na baba mi...top se iminajta nema sto:smir:

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
moive chekale masko i nemale zensko ime, jas sum iznenadila i kumot go prashale i on rekol Hristina arno ama tatko mi ne sakal so H posto so H ni e prezimeto i aj me krstile Kristina
inace vo idnina koga ke imam deca ako imam zensko ke se vika Kalina ili Sofija a ako e masko Antonio, Ivan ili Marko

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Моја животна желба ми е да имам син и да се вика МАРКО,тоа е нешто што многу го сакам!!!:pipi: :helou::smir:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Јас си го имам најубавото име на свет:pipi: А мајка ми ме крстила по некое девојче Кристина што многу и било интересно:)

Додека за името на сестра ми имаше долги дискусии и караници дома. Јас запнав ќе се вика Моника и точка. А моиве со кумот викаат не бе Марија ќе се вика. И тие решија Марија да се вика, а јас од нервоза и од инат ја викав на почетокот Моника :icon_lol:

А за моите деца немам избрано име тоа со партнерот ќе решиме. Има неколку имиња што си ги сакам.

А

Александра Д.

Гостин
Ви се раѓаат дечиња. Малечки, убави, слатки.. Нормално е додека жената е бремена да се кажуваат имиња. Ако е женско ќе се вика вака, ако е машко ќе се вика така. Ќе го крстиме по татко ми, ќе го крстиме по баба ми, по мајка ми итн, итн..

За тие што имаат деца: Како ги добиле вашите деца имињата? Ги крстивте по мајка, татко, баба, дедо? Кумот го кажа името? Вие му предложивте некое име..? Можеби детето ви е родено на некој празник - па заради тоа го добило името? Родено е во мај - па затоа се вика Маја, родено е јули - па затоа се вика Јулија и слично. Ме сфаќате нели?:icon_lol:

За тие што немаат деца: Како вие сте го добиле вашето име? Крстени сте по некого? Вашето име било идеја на кумот? На некој од родителите можеби?:coffee:

П.С. Не ми текнуваше посоодветен наслов за темава, па затоа вака ја крстив. Ако некој има подобра идеја нека предложи па менувајте. Мене не ми текнува ништо.:(
Името ми е од кумовите им дале ливче со 3 имиња:
Елена
Александра
Викторија.
Мислам дека го избрале Александра затоа што татко се викаше Александар, а тој го добил името од дедо му, сега мојот помал братучед се вика Алекс.:uvo:

U

User Not Found

Гостин
Јас сум крстена по баба ми Нада - Наташа, а брат ми е крстен според мојот покоен дедо Христо - Христијан

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
мене кумот ми го дал името Викторија а мојте без размислување прифатиле, а иначе би требало да се викам Клементина на баба ми:tapp:

Tr()LL*W@rL()rD

, Дрогhан ‘
Член од
29 октомври 2007
Мислења
1.626
Поени од реакции
99
Па кога сум се родил сите сакале нешто околу Драгче, Драги, Драгослав, што ти ја знам. И накрај дошла на Баба Сестра, од на мајка ми страната, и прашала што како ќе се вика, и кој што и рекол, Драгче, Драгослав... и одма рекла, какви Драгчиња какви Драгославци, детето ќе се вика Драган и точка.:)

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
сакале да ме крстат по баба ми Зорица, али среќа мајка ми се побунила, и ме крстиле Ивана по дедо ми Иван, кој и е чичко на мајка ми кој многу го сакаше!!!!!

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
ако е машко Марко..а женско Теодора

Kajgana Shop

На врв Bottom