Ќе молчиме или ќе дискутираме

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Bacillus gagous напиша:
Има една работа која навистина албанците како заедница треба да ја решат сами а тоа е да ја остават крвната одмазда во минатот и да ја имаат како крваво обележје од нивната култура кое го надминале и сега се однесуваат ко цивилизирани луѓе кои му се покоруваат на законот и уставот на кој му се покоруваат сите жители кои живеат во истата држава. И немај римз да ми кажеш дека нема бидејќи најмалку слушам по три убиства поради крвна одмазда годишна на телевизија.
Бациле, има и невладина албанска која ги средува овие работи.
Не се затуцани, од 1992 работат на помирување на разни фамилии.
И на македонски им помогнале.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Bacillus gagous напиша:
Има една работа која навистина албанците како заедница треба да ја решат сами а тоа е да ја остават крвната одмазда во минатот и да ја имаат како крваво обележје од нивната култура кое го надминале и сега се однесуваат ко цивилизирани луѓе кои му се покоруваат на законот и уставот на кој му се покоруваат сите жители кои живеат во истата држава. И немај римз да ми кажеш дека нема бидејќи најмалку слушам по три убиства поради крвна одмазда годишна на телевизија.
toa shto si e taka ne go negiram, negiram toa deka samo albancite bile mafija, koga vistinata e deka najgolema mafija ni se politicharite koi im davaat imunitet na albanskite mafijashi.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
rymz напиша:
toa shto si e taka ne go negiram, negiram toa deka samo albancite bile mafija, koga vistinata e deka najgolema mafija ni se politicharite koi im davaat imunitet na albanskite mafijashi.
Албанците се мафија независно од нашите политичари.
Интернационална мафија, можеби како велиш зависат од многу политичари, странски политичари. Еј тие имаат поткупено и американски сенатори и конгресмени, голема работа за некој европски.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Пичиња, никој нема муда да прозбори.
Ако, нека ви биде.
Додека овие работи не се на јасно, никаде не сме.
Што е со Јохан, што е со Љубе?
Што е со Хашките случаи, немаат ли капацитет нашите судови да се справат со нив?
Што беше војната 2001 и зошто беше?
Како стоиме со колективна одговорност?
Како со индивидуална?
Ја сакаат ли Албанците Македонија или не?
Со што Албанците ја покажуваат лојалноста кон Македонија?
Со подривање на системот и од надвор и од внатре, со негативно лобирање?
Сакате работите да ги ставите под черга, нели?
Како со лустрацијата, никој не сака да се мачи, поубаво му е да си оди на одмор некаде Солун и отаде.
Нема така да биде. Ми се скурчи од инфантилноста и неспособноста.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
rymz имам две прашања до тебе, ако ги одговориш добро ако не пак добро:
Колку генерации по ред живее твојата фамилија во скопје?
Дали мислиш дека ѕголемувањето на правата што ги добија етничките малцинства во македонија ќе можеа да бидат остварена на подолгорочен мирен план, а не само со бунтувањето на дел од една етничка заедница во македонија?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ti se skurchi? i shto kje pravish vo vrska so toa? Kvazipatriotizam be

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Никола напиша:
Пичиња, никој нема муда да прозбори.
Ако, нека ви биде.
Додека овие работи не се на јасно, никаде не сме.
Што е со Јохан, што е со Љубе?
Што е со Хашките случаи, немаат ли капацитет нашите судови да се справат со нив?
Што беше војната 2001 и зошто беше?
Како стоиме со колективна одговорност?
Како со индивидуална?
Ја сакаат ли Албанците Македонија или не?
Со што Албанците ја покажуваат лојалноста кон Македонија?
Со подривање на системот и од надвор и од внатре, со негативно лобирање?
Сакате работите да ги ставите под черга, нели?
Како со лустрацијата, никој не сака да се мачи, поубаво му е да си оди на одмор некаде Солун и отаде.
Нема така да биде. Ми се скурчи од инфантилноста и неспособноста.
А вие ја сакате бе???

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Bacillus gagous напиша:
rymz имам две прашања до тебе, ако ги одговориш добро ако не пак добро:
Колку генерации по ред живее твојата фамилија во скопје?
Дали мислиш дека ѕголемувањето на правата што ги добија етничките малцинства во македонија ќе можеа да бидат остварена на подолгорочен мирен план, а не само со бунтувањето на дел од една етничка заедница во македонија?
Ja sum 4ta generacija roden vo Skopje.
Zgolemuvanjata na pravata nemashe. Koj shto saka neka kazhe. Licna karta na 10 jazici ne mi treba mene, da zboruvam albanski so chovek koj e makedonec pa da zemam preveduvach so mene ne mi treba. Mene mi treba lugjeto ko nekoi individi koi imaat uzdi na glavata pa samo na edna tochka gledaat, da pocnat da se opraat u glavata i da gledaat malce i nivniot gz. Da ne bide albanec etiketiran za sekoe gomno shto kje se desi vo drzhavata. Koga kje sednam vo kafich kelnerot da me posluzhi kako shto treba a ne da go interesira shto sum po nacionalnost. Takvi prava baram jas.
Za buntuvanjeto kazav i kje kazam, na nekoi albanci, a i makedonci, toa im odgovarashe, zatoa dojde i do toa.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
rymz напиша:
Ti se skurchi? i shto kje pravish vo vrska so toa? Kvazipatriotizam be
Еве бе спомнувам луѓето, зошто квазипатриотизам.
Правам што можам, си молчев досега, но работите не се развиваат на убав начин.
Многу време мина, резултати нема.
До кога ќе бидеме заложници на ебаното Косово, дај нека го признаат и да сме порелаксирани, ебати србите и проблемите кои ги направија на балканот.
Кај виде квазипатриотизам? Треба да одам во Хаг и Љубе да го посетам за да бидам патриот?

Бугарија и Романија ги примија, Романија знаеш ли какви беа, ко мал сум одел, абе на улица ти се фрлаат да запреш за да те ограбат.
Заради Косово и Србија и проблемите околу тоа, останавме чмарот на Европа.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ne treba da idesh vo hag za da stanesh patriot, tuku namesto da obvinuvash drugi za sostojbata vo ovaa nasha drzhava, pocni malce da rabotish sam za popravanje. ni kosovo ni e nkrivo, ni srbite, ni nikoj drug. SAMITE!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
rymz напиша:
ne treba da idesh vo hag za da stanesh patriot, tuku namesto da obvinuvash drugi za sostojbata vo ovaa nasha drzhava, pocni malce da rabotish sam za popravanje. ni kosovo ni e nkrivo, ni srbite, ni nikoj drug. SAMITE!
Јас сум си доволно реализиран, дипломирав, магистрирав, сега со докторски почнувам, така да не ми треба тоа самите.
На крајот нека кршат глава, али жал ми да ја гледам Македонија и луѓето во неа на ова дереџе.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
epa kako beshe pogovorkata? shto kje sadish kje zneesh? 1991 koa stanavme drzhava albancite da ne ne odnesoa vo propast? ili pa kvazi-makedoncite koi rabotea za "makedonskata-kauza" koi ustvari bea pro-srbi i ja prodadoa idninata na makedonija?
Da mu umre kozata na komshijata ne e albanski marifet, da ebesh cura i da se falish pred site drugari, i drugi drugi raboti, ne se toa albanski ili makedonski marifeti....kolku i da ti izgleda chudno, samite si go baravme...

eve ti chist primer, ja mestevme karolina za evrovizija? i posle koa ne napravi nishto, na istiov forum ima tema demek evrovizija bila mestenka...abe aj? a kako otide karolina ? bez mestenka? E bratko, takov mentalitet imame...nikoj ne ni e kriv, razmisli malce

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Човек јас со ДПА луѓе сум ептен добар другар. Патувавме по невладини таму околу 2000-та. Сега се на високи функции некои од нив, јас наука одбрав. Кои заебанции и колку жени сме легнале, лудило.
Не е важно.
Целава тема е да се ангажираме сите и да работиме за заедничка иднина. Да не се заебаваме и куропецаме, минаа години, на дното сме. Босна има подобри визни привилегии од нас.
Тоа е лудост. А како демек се си следиме некој пат.
Не успеавме да направиме држава и не знам што се мачиме со одржување на истата.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
rymz напиша:
epa kako beshe pogovorkata? shto kje sadish kje zneesh? 1991 koa stanavme drzhava albancite da ne ne odnesoa vo propast? ili pa kvazi-makedoncite koi rabotea za "makedonskata-kauza" koi ustvari bea pro-srbi i ja prodadoa idninata na makedonija?
Da mu umre kozata na komshijata ne e albanski marifet, da ebesh cura i da se falish pred site drugari, i drugi drugi raboti, ne se toa albanski ili makedonski marifeti....kolku i da ti izgleda chudno, samite si go baravme...

eve ti chist primer, ja mestevme karolina za evrovizija? i posle koa ne napravi nishto, na istiov forum ima tema demek evrovizija bila mestenka...abe aj? a kako otide karolina ? bez mestenka? E bratko, takov mentalitet imame...nikoj ne ni e kriv, razmisli malce
So mnogu raboti sto gi zboris se slagam so tebe. Makedonskite pro-YU politicari ja zaebaa rabotata i ja dovedoa drzavata do ova nivo. Da bese drzavata normalna nemase nikogas da dojde do 2001-so ili bez prava. Vo siromasna zemja koj saka da zivee?

Kriminalcite se kriminalci bez ogled na etnicka pripadnost. Ne veruvam deka ima Makedonec ili Albanec sto e sreken kriminalci da mu se setaat po ulici a vlasta da ne gi cepka...taka ne biva rabota.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
rymz напиша:
Ja sum 4ta generacija roden vo Skopje.
Zgolemuvanjata na pravata nemashe. Koj shto saka neka kazhe. Licna karta na 10 jazici ne mi treba mene, da zboruvam albanski so chovek koj e makedonec pa da zemam preveduvach so mene ne mi treba. Mene mi treba lugjeto ko nekoi individi koi imaat uzdi na glavata pa samo na edna tochka gledaat, da pocnat da se opraat u glavata i da gledaat malce i nivniot gz. Da ne bide albanec etiketiran za sekoe gomno shto kje se desi vo drzhavata. Koga kje sednam vo kafich kelnerot da me posluzhi kako shto treba a ne da go interesira shto sum po nacionalnost. Takvi prava baram jas.
Za buntuvanjeto kazav i kje kazam, na nekoi albanci, a i makedonci, toa im odgovarashe, zatoa dojde i do toa.
rymz јас би бил пресреќен кога барем 80 % од не само етничките албанци туку и од сите етнички групи би размислувале како тебе.
И јас не сакам да ми е шубе кога возам низ скопје север кога идам кај другари во бутел или радишани.

Kajgana Shop

На врв Bottom