Ќе молчиме или ќе дискутираме

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ќе глумиме и си играме држава или ќе правиме држава?
Што читаме по вести, Македонец со албанско потекло се обидел да пренесе н кила хероин фатен на некоја граница. Имиџ на држава.Супер

Зошто се кршат автобуси на ЈСП? Кој ги крши тие автобуси и зошто?
Ај разбирам нешто анархија, борба против системот, али не сме Шведска да се заебаваме со напредни системи.

Зошто албанските општини се со најмало плаќање на даноци, обврски кон ЕСМ, вода?
Не се и тие потрошувачи?
Зошто инспекторите на ЕСМ се бркани од места ко Арачиново, нивните коли уништени?
До кога редовните плаќачи треба да толерираат плаќање на нивните сметки, заради соживот?

Зошто не се дозволува да се вратат Македонците по селата, зошто нивните куќи систематски се горат? Што ви згрешиле тие селани, ваши комшии?

Зошто ви требаше војната?
Тоа и преска прашав ете не се сите насилни, но зошто не може мнозинството да прозборува против?
Не можеа да ги спречат?
Или беше нужно како што вели Теута? Што беше нужно, да се убијат луѓе и да се врати државата наназад за некои да дојдат до фотелји?
Заради позиции во власта не сака ли ДУИ сега да партиципира. Пак одмагања. Пак критики од НАТО и ЕУ?
Како може да биде некој толку себичен? Не разбирате на крај дека и вие самите губите со тоа?
Или постои некој мастер-план кој не е познат.

Како да има Македонецот верба во Албанците, кога е сведок за вакви работи?

Албанци, сакате Македонија да успее како држава или да пропадне?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Никола напиша:
Што читаме по вести, Македонец со албанско потекло се обидел да пренесе н кила хероин фатен на некоја граница. Имиџ на држава.Супер

Ај разбирам нешто анархија, борба против системот, али не сме Шведска да се заебаваме со напредни системи.

Зошто албанските општини се со најмало плаќање на даноци, обврски кон ЕСМ, вода?
Не се и тие потрошувачи?
Зошто инспекторите на ЕСМ се бркани од места ко Арачиново, нивните коли уништени?
До кога редовните плаќачи треба да толерираат плаќање на нивните сметки, заради соживот?

Зошто не се дозволува да се вратат Македонците по селата, зошто нивните куќи систематски се горат? Што ви згрешиле тие селани, ваши комшии?

Тоа и преска прашав ете не се сите насилни, но зошто не може мнозинството да прозборува против?
Не можеа да ги спречат?
Или беше нужно како што вели Теута? Што беше нужно, да се убијат луѓе и да се врати државата наназад за некои да дојдат до фотелји?
Заради позиции во власта не сака ли ДУИ сега да партиципира. Пак одмагања. Пак критики од НАТО и ЕУ?
Како може да биде некој толку себичен? Не разбирате на крај дека и вие самите губите со тоа?

Seto ova shto go prashuvash ubavo e da ti se odgovori,no nikoj nema vreme za toa,Albancite od "razbirlivi" pricini a vladata ednostavno od pricini shto nema vreme za toa,tie se "zafateni" so nosenje na mnogu "bitni" zakoni kako ovoj za zashtita na domashnite zivotni:

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=135244&idg=7&idb=2068&rubrika=Makedonija

Член од
5 март 2007
Мислења
194
Поени од реакции
4
ABC напиша:
Seto ova shto go prashuvash ubavo e da ti se odgovori,no nikoj nema vreme za toa,Albancite od "razbirlivi" pricini a vladata ednostavno od pricini shto nema vreme za toa,tie se "zafateni" so nosenje na mnogu "bitni" zakoni kako ovoj za zashtita na domashnite zivotni:

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=135244&idg=7&idb=2068&rubrika=Makedonija
Ова е малку не сериозно.
Искрено не знам кое министерство е предлагач на овој си закон, но да речеме дека е министерството за земјоделие. Така.. истото министерство може да предлага само слични закони, за што и постои, па дали според тебе тоа министерство не треба да постои?
Дали ако министерството за животна средина предложи некој закон што не е од државен интерес (а таков закон тоа министерство и да сака не може да предложи) тоа автоматски значи дека "државата" се заебава со небитни прашања?
Во најмала рака просатчки или бабински мубает...

По темата.. Македонија е моментално залжник на албаницте, се мисли на ДУИ. Очигледно дека се болни за власт, очигледно е дека висиме во воздух само поради нив. Се сеќавате дека минатиот мандат на владата, ДПА едно време (кога беше опозиција) го напушти парламентот? На тоа никој и не се сеќава, пошто ДУИ беше на власт, што тогаш се битни ДПА и некаков си политички дијалог?
Политички дијалог треба да има во Парламентот. Каков е тој парламент кога работи по договор вон-уставно? Па тогаш.. 90 % од гласачкото тело во Македонија се ДПА, ДУИ, СДСМ и ВМРО.. што ќе ни се избори? За се нека се договораат, а праламетот нека биде еден театар за европа.

Ако на некој не му било јасно до сега - се чека на Косово... и тоа е тоа.

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
:eek:ftopic: Никола, темата има шанси да добие клуч, слично како и мојата тема за Арачиново (која имаше за цел да го потенцира односот полиција=локално население), тема на која добив ПП од еден од членовите на форумот (кој btw е и модератор :uvo:):
"Како што на тебе ти одговара да испровоцираш распукување меѓу Албанците и Македонците на форумов на таква чувствителна тема, мене а и на самиот форум ни одговара краткопотезно таквите теми да бидат апстрахирани и вон колосек за да може да се затворат"

... а истиот тој член во темата коментира "Арачиново треба да се спали! Или не... Арачиново треба да се поплави!" :uvo:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Поголемиот дел од албанското население е многу слабо образовано и многу лесно може да се манипулира, а тоа го користата некои криминалистички какои болни за власт и за големи албании луѓе.

целиве овие глупости според мене немаже да се случат ако пред 20 години се одеше по селата со албанско население и со сила да се тераа да идат на училиште а кој не го пушта своето дете во училиште одземање старателство и казна затвор, па макар учеле и на албански, само што е тука е.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ne mi se veruva deka Makedonija e zaloznik na Albancite, iako na prv pogled izgleda deka e taka. Albancite se obicni luge, kako site na ovie prostori , nekoi poumni, nekoi poglupavi, no bez OGROMNATA nadvoresna poddrska, nitu mozat da smislat , nitu mozat da sprovedat nekakva takva sema vo koja edna Makedonija bi bila niven zaloznik.
Znaci Makedonija e zaloznik na onoj koj na toj nacin gi "pomaga" Albancite ,zaradi potrebite na svoite interesi , koi so Albancite , ama bas nikakva vrska nemaat. I obicno ..kolateralnoto "ofajduvanje" vo momentov na Albancite e samo dobivka ,koja trae dodeka trae,............... :):)!!
Biten problem se "nacalstvata" i na Makedoncite i na Albancite, na Srbite,Grcite ,Bugarite i site drugi involvirani na ovoj prostor, na koj ziveeme i kade ona sto nie vo momentov go narekuvame problem na Makedonija, a drugite po svoe... e samo del na mnooogu poslozen proces....koj tie kako dobro plateni menadzeri go" menadziraat" .............i sto e skoro neverojatno..sekogas na steta na svoite biraci....
Site tie nacelstva se vo semata na manipulacija..i seto toa doprinesuva eden del na Evropa.....da bide bolen..vo merka kolku e nekomu potreno vo dadeniot moment........da si svrsi nekoja druga rabota koja moze da e i na drugiot kraj na svetot....

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Никола напиша:
A kakov imidz ti dava Poletan so 500kg? :))

Никола напиша:
Ako celish deka samo albanci krshat avtobusi na JSP greshish, pretezhno avtobusite se krshat kaj ASUC koga albanskite i makedonskite uchenici kje se zakaraat megju sebe, pa krshat...bolno, sepak

Никола напиша:
Не се и тие потрошувачи?
Greshish tuka, selata od istochna makedonija se so najmal procent na plateni danoci, statisticki dokazano.

Никола напиша:
Kolku za informacija Arachinovo pred nekolku meseci beshe ostaveno vo totalen prak poradi isklucuvanje na strujata za neplateni smetki, pa pocnaa da si gi platat

Никола напиша:
Deka nikoj ne im pomaga za da se gradat nivnite kukji, nekoi od tie celani nemaat pari da gradat kukja od nula.

Никола напиша:
Не можеа да ги спречат?
Samiot si toj shto odgovara na ova prashanje, ne moram da odgovaram, samo kje te posocham, deka It takes two to tango, i nekoi makedonski politichari se pochastija so fotelji, if you know what i mean.

Никола напиша:
Ako nekoja, bilo koja partija ne saka da participira, toa ne mora da znaci deka Gwujo treba da padne pod pritisok na nekoj drug, bez razlika dali e toa DUI, Nato, ili EU. So toa samo kje ja pravi istata greshka shto ja napravija Prethodnata Vlast. (dali beshe greshka e neshto totalno diskutabilno, toa beshe nekoj niven master plan koj seushte ne ni e na site nas poznat)

Никола напиша:
Mnogu prosto, kako shto moite drugari makedonci imaat doverba vo mene. Doverba kje si imash vo toj shto sakash, bez razlika dali e makedonec ili albanec. Nemoj da mi kazhesh deka vo sekoj makedonec imash doverba, da bideme iskreni :)

Никола напиша:
Nikoj, i repeat NIKOJ ne e glup, za da ne saka podobruvanje na uslovite na zivot, nachinot na ziveenje. E sega posle kratko generalno odgovaranje na nekoi od tvoite rechenici kje si go kazam svoeto. Iako navidum si vo pravo i taka izgleda, nekoi raboti se prikrivaat, nekoi se pravat od nishto neshto, zavisi na kogo kako mu odgovara. Albancite dilaat so droga, slika vo glavata na sekoj gragjanin na Republika Makedonija. Toa site go znaeme, i toa stava kraj na prikaznata. E dali e bash taka? Od kade doagja taa droga, so ogled na toa deka bilo shto i da se deshava vo bilo koja drzhava, bez da imash AMIN od nekoj politichar, minister, ne mozhe bash taka lesno da funkcionira. Zashto toa edno kilo droga shto go spomnuvash pogore deka albanche go proshvercal niz granica ti beshe poprioritetno otkolku 500kg na Poletan? Zashto ako edno ubistvo shto izvrshil nekoj albanec so pishtol vo nekoj kafic e povekje diskutirano otkolku monstruozno ubistvo na nekoj makedonec so sekira vo glava vo nekoe od makedonskite sela? Ili pa kaj beshe toa teloto shto beshe iseckano na delovi pa staveno vo kesa?

Sekoj saka napred, i nemoj da mislish deka vojnata beshe tolku podrzhana od albanskoto naselenie. Povekje beshe podrzhana od strana na partnerite na vlast, otkolku od naselenieto. Povekje dobi sdsm i dui, nego albanskoto naselenie. Edinstvena razlika e shto prstot non-stop se posocuva kon albanecot.
Za toa shto policajci ne mozhat da vlezat vo Arachinovo ne se krivi arachinovci, tuku samite policajci. Shto bi rekol ja togash koga imav 20 policajci okolu mene pred Univerzalna sala, potenciram 20 POLICAJCI, a sepak grupa od petorica od Kondovo dojdoa i go sprechija odrzhuvanjeto na Nota Fest, a policajcite gledaa, i begaa pobrzo od mene. Odgovori mi ti sega, albancite se krivi? Kako jas pak da imam doverba vo "makedonskoto" MVR? Mislish samo ti sakash da ziveesh vo mir i sloboda? Ja pa uzivam koga na 20 metri od moja kukja kje ubijat 3ca deca vo internet kafe? Storitelite na toa delo tek posle edna godina bea fateni, iako cela taa godina site znaea koj go napravil i zashto go napravil toa, i koga nekoj se javuvashe vo MVR do kade e istragata, visoki funkcioneri odgovaraa "ne meshaj prsti tamu kaj shto ne ti e mesto".

Problemot koj shto si go posochil ima povekje vinovnici od albanskoto naselenie, problemot e vo grupa individualci, shto i samiot si odgovoril, baraat fotelja.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
kontinuirano od 1945 albanicte poleka i istrajno si ja ostvaruvaa svojata cel.znaci da posocime problemite so albancite vo makedonija i na ovoj prostor nee od vcera.prvite demonstracii od strana na albancite bea mnogu odamna ,nivnite separatisticki iredentisticki metodi se dosta poznati vo minatoto.hronoloski gledano od minatoto pa do sega albancite samo edna cel imaa zacrtano a toa sozdavanje na golema albanija .albancite nikogas nebile za sozivot so makedoncite toa e cista farsa laga izmiljotina, ednostavno zamajuvanje na narodot.edinstveno treba da mu zablagodarat na komunizmo i pod prevezot bratsvo edinstvo da bidat toa stose denes. treba ednostvano damu zablagodartat na tito i sto e kum na sekoe 10 dete:)od 25% stose vo makedonija ako navostina se tolku barem polovina se dojdeni ili vestacki naseleni vo makedonija.albancite se tovar na makedonija ednostavnmo pat po koj stoe trnovit vas vi se natura uste eden tovar.kako stoe nekoj rekoa patot do evropa e preku ohridski dogovor.a sto bea albancite pred ohridski dogovor? ce kazam isto sto i sega, nisto poloso nisto poarno.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
rymz напиша:
A kakov imidz ti dava Poletan so 500kg? :))
.................................

Вакво нешто сакав.
Полетан ја фативме, шуќур.
Српска стока, нека црка во затвор и сите со неа, ама таму и албанци ќе има.

А, зарем австриците ги стегнале Арачиновци? ете ако се сака се може.
Дај и влада да приватизираме, од кога зборам некој да дојде да ја води власта место нас, поубави ќе се работите. Во Бугарија имаше за времето на Костов монетарен борд кој горе долу после нападот врз парламентот им ја стабилизира економијата. Не среди, стабилизира.

Јас имам доверба во луѓето, немам во колективите. Срце ме боли кога се зборува за заедници, а не за индивидуи, за групи, не за луѓе.
Дај да го отфрлиме колективното и да сме си јас и ти.

За дрогата не заебавај, албанска мафија не дила само преку Македонија се дила насекаде низ Европа, без разлика на Мк.
Плус со тоа молдавките и украинките што ги шверцаат.

За војната, епа што не ја спречивте? Колку Албански жени беа силувани од муџахедини, колку пари требаше да даваат родителите за синовите да не им ги земат во УЧК?
Данок за татковината.

На Шота фест сакаше да изреагираат полицајците? Кој е будала глава да губи?
Тие со пиштол овие со калашников.
Ај и да изреагираа, како ќе беше после.
Треба да се смират страсти.

Што не се заангажирате како заедница, кога не може да збориме за индивидуалност, па да се заангажирате да го исфрлите туморот.

Дај да се погрижиме за комунистите, вие за ДУИ, ние за СДСМ, и да има мир и просперитет во Македонија.
И без пукање, без жртви, нема смисла тоа, најмногу ме изиритира тоа на Теута Арифи, кога кажа мораше да биде така. Тоа се коси со се во кое верувам и не ми се допаѓа.
Се може со муабет да се направи, нема потреба од крв, особено во семи-демократска држава ко Македонија. Не сме Руанда. Најверојатно.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Abe daj ne zaebaaj? Kako sakav da reagiraat policajcite? taka kako shto im nalikuva, zatoa shto i toa treba da go pravat...ako ne go pravat, neka prodavaat piperki na zelen pazar, sho gi ebam. Mene da me legitimira zashto vo 5 saat sabajle se vrakjam od rabota poshteno, a nekoj drug da se sheta so kalash a ovoj da mu se plashi? Problemot ne e taka zelen ko sho ni izgleda,daj ne zaebaaj, znaes, znam, ama ne ni odgovara da priznaeme... Pichki sme site i gz prodavame za nekoj da ni kazhe shto i kako da pravime.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
rymz напиша:
Abe daj ne zaebaaj? Kako sakav da reagiraat policajcite? taka kako shto im nalikuva, zatoa shto i toa treba da go pravat...ako ne go pravat, neka prodavaat piperki na zelen pazar, sho gi ebam. Mene da me legitimira zashto vo 5 saat sabajle se vrakjam od rabota poshteno, a nekoj drug da se sheta so kalash a ovoj da mu se plashi? Problemot ne e taka zelen ko sho ni izgleda,daj ne zaebaaj, znaes, znam, ama ne ni odgovara da priznaeme... Pichki sme site i gz prodavame za nekoj da ni kazhe shto i kako da pravime.
Епа батка вие ги направивте полицајците пи*ки. Да немаат гз да реагираат зошто ќе им се сипат сите и ќе се наруши -соживотот-.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
abe aj? nie gi napravime pichki ili prodadeniot komandir od nivnata stanica koj primil odredena suma na pari za da im kazhe "kjutete inache ve brkam od rabota"? :)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
rymz напиша:
abe aj? nie gi napravime pichki ili prodadeniot komandir od nivnata stanica koj primil odredena suma na pari za da im kazhe "kjutete inache ve brkam od rabota"? :)
Од една страна се плашат, мафија се Албанците, си имаат луѓето фамилија од друга страна се под хелсиншки и амнести мониторинг, како се однесуваат кон -обесправените-, малцинските заедници.
Абе бегај, на сите им фуфка да превземат некоја поголема акција против и најлегитимни цели како лаборатории за кока или бордели.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Има една работа која навистина албанците како заедница треба да ја решат сами а тоа е да ја остават крвната одмазда во минатот и да ја имаат како крваво обележје од нивната култура кое го надминале и сега се однесуваат ко цивилизирани луѓе кои му се покоруваат на законот и уставот на кој му се покоруваат сите жители кои живеат во истата држава. И немај римз да ми кажеш дека нема бидејќи најмалку слушам по три убиства поради крвна одмазда годишна на телевизија.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
a protiv politicki lica? im fufka protiv niv da prevzemat akcija? isto ti se fakja, policijata nema legitimitet vo nishto. prashanjeto e dali stvarno albanskata mafina rezultiralo vo toa, ili pa nashata domashna politika.

Kajgana Shop

На врв Bottom