Ќе добие ли Македонија визна либерализација до крајот на 2009?

Ќе бидат ли укинати визите до крајот на 2009?

• Да

Гласови: 66 48,2%
  • Не

Гласови: 71 51,8%

• Вкупно гласачи
    137
Член од
22 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
0
Братја, в 2010 нјама визи, но нјама и Македонија!!!
Северна ли ште е Вардарска ли, но нјама да е Македонија.
Г'рците нјама да ви изпуснат, вервајте ми. Не с'м ви душманин ама
Това е цената којато ште се наложи да платите за жалост.
Хубавото е че сте свикнали на смени - и с Фиром,и с'с смјаната на бајрака и това ште го преживеете.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Македонија го имаше и билетот за НАТО во ЈАТО,ама испадна “грдото пајче“ па не го качија во возот,а па камо ли во првиот вагон.Изјавите на владините представници и по некој маргиналец од ЕУ парламентот никој не ги смета за озбилни,затоа што се со очигледно популистички намери,без аргументи и со крајно тенденциозен пристап,само за да ја зашеметат малку Македонската јавност,во време кога внатре во државава се трошат енормни пари за мегаломанскиот буџет,досега невиден на овие простори.
Граѓаните пак,лесноверни како и досега,со Шведмилк,НАТО,музеи,или скулптури но и цркви со џамии а сега со визнава либерализација многу полесно ги примаат ударите од сопствената власт,со надеж дека ќе добијат малку слобода од ГЕТОТО,најпрвин за 2009та,што се пролонгира за 1 Јануари 2010,за сега да се помести таму некаде кон Март или средината на 2010та,а доколку се одлучи да ги почекаме Србија,Црна Гора,Албанија и Босна,визната либерализација ќе стигне во 2012 година,а можеби и во 2014 за кога е реално да се очекува дека половина од земјиве веќе ќе бидат во ЕУ,вклучително и Македонија.Нешто слично беше и со пристапот за во НАТО кога нашите лажливи политичари ни брмчеа секојдневно,дека пристапот во НАТО е веќе завршена работа ама испадна “ништо од бизнисот“ и покрај нашата кооперативност и сервилност.:toe:
Филозофии отсекогаш имало.

Релевантна информација за визите можам да сметам од Европската комисија (ЕК) и земјите-членки, а не од постовите твои. :toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Арогантниот СДСМ не ми ни треба а ниту оставил некои позиции да ги сонувам. Сонувај си ти и пеј си ја „за добра стара времена“ до вашето наредно доаѓање на власт.
За разлика од тебе и сличните на тебе, јас сум си пастир сам на себе, други не ми требаат, бидејќи имам гордост, дигнитет и мозок, кој сам го користам, и не оставам други да мислат за мене.
Став ти немаш! Ти го браниш оној став кој го има СДСМ!
Мојот став околу ЕУ, НАТО и визната либерализација е тука кажан милион пати, па потруди се, најди го.
Dali e razlicen od onoj na Vmro i kazi go,toga ske razgovarame.tocka

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Филозофии отсекогаш имало.

Релевантна информација за визите можам да сметам од Европската комисија (ЕК) и земјите-членки, а не од постовите твои. :toe:
Ама длабоко веруваш во изјавите на одредени неименувани дипломати од ЕУ,и секако од по некој наш трчилаж како Боцевски или Јанкуловска?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Ама длабоко веруваш во изјавите на одредени неименувани дипломати од ЕУ,и секако од по некој наш трчилаж како Боцевски или Јанкуловска?
Длабоко, плитко то е. Не па во твојте постови ќе верувам. Ах бее пуста власт слатка е, ама далеку за некој.

Добро ти си именуван Дипломат или портпарол и зборуваш во името на Европската комисија, отсега тебе ќе ти верувам, :pos: уживај.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Предлог за укинување на визите на 15 јуни?

Според проценките од надлежните во земјава препораката за укинување на визите треба да следи до крајот на чешкото претседателствување со ЕУ односно до крајот на јуни. Одлуката за укинување на визите според оптимистичкото сценарио би требало да се донесе на крајот на септември, а според песимистичкото кон крајот на ноември.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Длабоко, плитко то е. Не па во твојте постови ќе верувам. Ах бее пуста власт слатка е, ама далеку за некој.

Добро ти си именуван Дипломат или портпарол и зборуваш во името на Европската комисија, отсега тебе ќе ти верувам, :pos: уживај.
Јас верувам во она што го гледам,а според дипломатите и потпаролите досега веќе требаше да патуваме без визи низ ЕУ.:toe:

Предлог за укинување на визите на 15 јуни?

Според проценките од надлежните во земјава препораката за укинување на визите треба да следи до крајот на чешкото претседателствување со ЕУ односно до крајот на јуни. Одлуката за укинување на визите според оптимистичкото сценарио би требало да се донесе на крајот на септември, а според песимистичкото кон крајот на ноември.
Оптимистичко или песимистичко сценарио за укинување на визно ГЕТО,абе господ да чува и брани,чиниш Милчо Манчесвски снима нов филм.Да се надеваме дека “филмов“ ќе ги полни кинотеките насекаде во светов,па ќе имаме некој ќар,а можеби и веднаш ќе се пристапи со снимање на вториот дел “МАКЕДОНСКО ГЕТО - 2“,по успехот на сценариото од “МАКЕДОНСКО ГЕТО - 1“.:tapp:

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Viznata liberilizavija ke zapocne vo onoj moment, koga pregovorite vo Njujork ke privrsuvaat .Stap i morkov.Neubava realnost ama sto moze da ocekuvame od svetskite sili.
Uste eden pritisok i uste edna otstapka od nasa strana.
Grcite nema sto da izgubat.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Јас верувам во она што го гледам,а според дипломатите и потпаролите досега веќе требаше да патуваме без визи низ ЕУ.:toe:
И јас верувам во тоа што го гледам, само што ти поинаку гледаш.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
И јас верувам во тоа што го гледам, само што ти поинаку гледаш.
Добро е што и обајцата гледаме,само ти гледаш премногу розово,или портокалово во последно време.:smir:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Добро е што и обајцата гледаме,само ти гледаш премногу розово,или портокалово во последно време.:smir:
Ја гледам реалната ситуација, ти па многу на Сино гледаш :)

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Ke ne zeznat grcive pak 100 %

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Dali e razlicen od onoj na Vmro i kazi go,toga ske razgovarame.tocka
Колку ли само ароганција од СДСМ ботовите...
Но, нејсе...
Мојот став можеш да го пронајдеш низ моите мислења, бидејќи многу мерак имаш да ми водиш есап колку сум бил логиран и сл. ама ајде, еве накусо, во неколку реченици:
1. За разлика од ставот на ВМРО ДПМНЕ и СДСМ (став, не ставови, бидејќи е тоа ист став) е дека Македонија веднаш треба да се повлече од преговорите за името, бидејќи таквиот спор е преседан пар екселанс и негација на Повелбата на Обединетите нации. Оттука, произлегува и барање за прием во меѓународни организации на државата Република Македонија.
2. Логична последица од бр. 1 е дека НАТО и ЕУ како стратешки интерес да, но без услови од типот име, ова она, туку како Република Македонија и никако поинаку.
Доколку не, Македонија со некаков друг статус, како придружен член на пр., или со посебни односи со ЕУ и НАТО.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Колку ли само ароганција од СДСМ ботовите...
Но, нејсе...
Мојот став можеш да го пронајдеш низ моите мислења, бидејќи многу мерак имаш да ми водиш есап колку сум бил логиран и сл. ама ајде, еве накусо, во неколку реченици:
1. За разлика од ставот на ВМРО ДПМНЕ и СДСМ (став, не ставови, бидејќи е тоа ист став) е дека Македонија веднаш треба да се повлече од преговорите за името, бидејќи таквиот спор е преседан пар екселанс и негација на Повелбата на Обединетите нации. Оттука, произлегува и барање за прием во меѓународни организации на државата Република Македонија.
2. Логична последица од бр. 1 е дека НАТО и ЕУ како стратешки интерес да, но без услови од типот име, ова она, туку како Република Македонија и никако поинаку.
Доколку не, Македонија со некаков друг статус, како придружен член на пр., или со посебни односи со ЕУ и НАТО.
A pos to ovoj stav e razlicen od onoj na vemeroto?

Kajgana Shop

На врв Bottom