Ќебaпи вo Скoпје

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.478
Поени од реакции
10.386
Здраво Топла!
Драго ми е што си сеуште тука!
Инаку ни на почетпкот не беа нешто и тогаш ги гореа
Инаки јас по ред одам еднаш во старата, следен пат во новата Фонтана. Пошто ги знам луѓето 20+ години.
Така за 3+ се и двете, со тоа што мене подобри ми се во старата Фонтана.
Здраво душо!
Во право си, ви старата фонтана се подобри, но само кога стариот е на скара, газдата, а кога се оние младине, децана, тогаш не ги бива.
Добар кебап јадам во " сношти минав", кафанчето преку мост, на почеток на чаршијата, веднаш десно прво е.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.634
Поени од реакции
59.482
Добар кебап јадам во " сношти минав",
Сношти минав, заедно со комшијата од карши Гоце едни од полошите места кај што можеш да јадеш ќебап во чаршија.

Па Фонтана и Венис Фонтана светлосни години пред овие се. И за квалитет и за хигиена.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.198
Поени од реакции
6.232
Единствено Тото и ДМ држат квалитет колку толку затоа што најчести гости им се од ГОЛЕМОТО ДОБРО УТРО.
Автоматски споено мислење:

На времето во Св. Николе се правеа супер кебапи! Составот беше свинско, овчо и говедско! Последниве години нема веќе овчо, џабе областа се вика Овче поле
За чудо сеуште има добри мајстори и добри кебапи таму!
Во Скопје скоро никогаш немало нешто особено квалитетни кебапи, без љутење! Ок Дестан ооодамна, сега и не сум бил во Стара чаршија на проверка. Метропол и во најдобрите времиња на Југа, имаше катастрофа кебапи!
ПУЖЕ беше со години познат по добрата скара но Мавровица кај Геро му стана сериозна конкуренција кога се отвори,сега не знам како е кај двајцата затоа што неколку години не сум јадел таму.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Во Кочани има убави ќебапи на главна улица не ми текнува како се викаше гостилницата ?

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.230
Поени од реакции
2.301
Пуже пред 15 години беше хит кај скопјани зашто ќе направиш мала екскурзија за викенд и за пола цена од Скопје ќе јадеш ќе пиеш ем музика у живо а и беше добра храната. Сега, лани 2 пати бев успат ми беше прво не е толку ефтино да тепаш 100км да јадеш скара со вкус и квалитет кои можеш да го најдеш у пола кафанчиња у Скопје.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
344
Поени од реакции
578
Па незнам што очекувате од кебапчиња мене релативно ми се Ок во Скопје од било каде да земам. Се знае не е чисто месо и неможе да биде, од чисто месо без никакви додавки и ако нема мрсно се ронат. Све некакви експерти никнуваат како требало да има вкус ова месо. Незнам ни зошто имате високи очекувања. Каде според вас има совршени кебапчиња чим сите во Скопје се никакви?? Каков е тој рецепт за совршеност?

Еве овој дебелиов што се прави експерт за све рече Савчич е најдобар во Белград. Бев таму јадев. Прво стварно се мали и во ред беше вкусот додека беа топли.
30 минути подоцна 4 литри вода испив на екс. Кога јадам тука локално го немам тој осеќај на жед. Мислам секоја држава секој град различно ги прави не постои совршен вкус све зависи како се навикнати луѓето и што сакаат.

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.811
Поени од реакции
14.992
Во Кочани има убави ќебапи на главна улица не ми текнува како се викаше гостилницата ?
Во една друга тема ги имав спомнато и јас. На Бриони мислиш? Ако се тие, екстра се! Стари шиптaри се, уште татковците ја отвориле кафаната сега синовите ја држат.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
766
Поени од реакции
1.938
Во една друга тема ги имав спомнато и јас. На Бриони мислиш? Ако се тие, екстра се! Стари шиптaри се, уште татковците ја отвориле кафаната сега синовите ја држат.
Sekoe odenje doma tamy moram da zastanam po pat .....
Me potsekaat na detstvo

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.198
Поени од реакции
6.232
Пред 4 месеци јадев плескавица во Кочани во Градска кафана Чардак карши комплексот во центар кај што има најмногу кафичи и од моја страна препорака доколку некој некогаш отиде таму.

Член од
12 март 2012
Мислења
211
Поени од реакции
236
Торбеши се од некое гостиварско село по потекло. Кебачилницата е од 1968-69 така некако,скоро исти на вкус откако постојат.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.015
Поени од реакции
8.334
Со мојте кога сме иделе во Скопје сме иделе и во Дестан кај буњаковец трговскиот мислам беше.
Тоа било пред повеќе години.

Уморен од шетање по саем за мебел и ако е гужва за лесковачка на саем идеме на јадење во Дестан.

10 топло ќебапи со лепиња, со буковка, кромид и едно ладно грч Скопско пиво. Мераци, а сега не знам какви се ќебапите одамна не сум јадел.

Kajgana Shop

На врв Bottom