Љубов со пари сепак се купува

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Дали ги оправдувате ваквите ергени кои купуваат жена?

• да

Гласови: 78 58,6%
  • не

Гласови: 55 41,4%

• Вкупно гласачи
    133

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
1. Како прво и прво посредништвото си е посредништво, сфатете веќе еднаш, нема тука никаква купо-продажба, досега илјадници ергени, особено во последниве години се ожениле на ваков(посреднички)начин, едноставно луѓето од ХХХ причини влегле во сериозни години(40+) и единственото чаре го нашле во помошта од лицата-посредници и тука нема никакво купување, поголемиот дел од тие пари ќе ги земе посредникот, а не родителите на можната невеста, родителите на невестата најчесто добро го проверуваат и испитуваат идниот можен маж на нивната ќерка, да има куќа, работа, основни услови за живот, никој не е будала дури ни тие селски луѓе да си ја дадат ќерката во сиромаштија и глад, овие стари ергени и не се толку финансиски утепани штом нашле толку пари да даваат по посредници, незнам зашто толку ги потценувате !
2. Многу мрзам луѓе кои нон-стоп солат памет за некаква вистинска љубов, морал, етика... и.т.н. а и самите тие се неморални и неетични и не ги почитуваат и не ги осетиле тие работи !
3. И да, доколку би бирал помеѓу модерна градска шмизла која нели е во потрага по ’’вистинска љубов‘‘ и некаква си сељанка од некое планинско село, сепак би ја одбрал втората варијанта, доколку нема трета опција(средина) !
4. Феминизмот е булшит и тотално промашена ствар, Феминизмот напротив наместо да ги направи жените еднакви со мажите, Феминизмот уште толку ги бутна доле во калта и ги направи да бидат поим за блуд и изопаченост, иако секако не се сите девојки/жени од тој профил !

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.645
2. Многу мрзам луѓе кои нон-стоп солат памет за некаква вистинска љубов, морал, етика... и.т.н. а и самите тие се неморални и неетични и не ги почитуваат и не ги осетиле тие работи !
Тоа се или деца во кои пеперутките сеуште леткаат од цвет на цвет (што е и нормално, морат да го поминат тој период) и сеуште немаат положено јајца од кои ќе изникнат гасеници ако не се свестат на време, или недозреани личности кои ги немаат поминато јунговските четири фази на развој на човекот...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Тоа се или деца во кои пеперутките сеуште леткаат од цвет на цвет (што е и нормално, морат да го поминат тој период) и сеуште немаат положено јајца од кои ќе изникнат гасеници ако не се свестат на време, или недозреани личности кои ги немаат поминато јунговските четири фази на развој на човекот...
Светот е таков каков што е, сите ние луѓето сме такви какви што сме, со сите наши позитивитети и негативитети ........ секој човек си е посебна приказна сам по себе, без разлика машко/женско !
Мислам дека подобро е човек да се помири и приспособи во животот и со сиот тој неморал, неетика и непостоење на вистинската љубов, всушност таква е реалноста, а не да се сонува и да се соли памет за некакви идеалности, морали, етики, вистински другарства, вистинска љубов ........... денеска и онака е 21 век, ера на брз развој на технологијата, науката, медицината, електрониката... човештвото денеска е на повисок цивилизациски степен отколку порано, а плус и Капитализам е така да да бидеме реални и да си признаеме дека денеска непостојат вистински другарства, ниту пак вистинска љубов, постојат само вечни интереси, нагони за секс, потреба од партнер покрај себеси и секако продолжување на видот, бајките за вистинска љубов и сказните за принцовите на бел коњ се измислици и работи за деца, незнам како може сеуште некој/а да верува во тие утопии и тоа возрасна полнолетна особа !

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Најчесто на темава се увредуваат како да ги наречам ДАМИТЕ :icon_mrgr:
Вие мислите дека одат на аукција и се наддаваат со пари... :tapp:
Затуфтани сте тие што мислите дека се купуваат ко стока жените,едноставно се дава накит или пари ама не на жената туку на ПОСРЕДНИКОТ или СТРОЈНИКОТ,а како чест/благодарност се дава некое земјиште/пари или било што на таткото/братот на жената....
Is it clear?!

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
А вие што не сте прости да не завршувате поинаку некако а? Посреќно и послободно!? Ќе ве удри од земја таа приказната за т.н. љубов порано или подоцна when shit got real доколку не постои простор за другарски договор и меѓусебна толеранција...
На крај краева никој никого не присилува ништо со сила во случајот, ствар на договор е во прашање, и двете страни имаат некаква корист (што е и правило за било кои соединувања ако прочепкаш подлабоко).
Во врска со болдираното.... ова подоле ти е мој одговор неколку страни предтоа што му го кажав на друг член...
Љубовта не е само збеснати хормони ... мноооогу повеќе од тоа е... тоа е цела философија, која бара многу озбилност, многу пожртвуваност, доверба,зрелост, храброст и уште ред други работи за една врска да прерасне во нешто што ќе трае цел живот.
Јас реков... секој со својот памет.. единствено замерив што зборот љубов почнаа да го употребуваат за секакви глупости, затоа и денес многу млади имаме со такво размислување дека љубовта не постои. Само потреба.. само потреба има и навика... нема љубов !..
Нема љубов... за оние што не сакаат да ја пронајдат и што гледаат само на површината на секоја работа. Не може некој да очекува да се вљуби во некоја девојка или момче ако само ја гледа нејзината/неговата надворешност и ако само ради тоа е со неа/него.
Денес за жал имаме многу такви личности кои воопшто не се трудат да размислуваат со својот мозок, нити пак се трудат да ја запознаат подобро особата со која што можеби утре ќе го поминат остатокот од животот.... ЕТЕ ЗАТОА СЕ СЛУЧУВААТ ТОЛКУ РАЗВОДИ ! а не од некоја си љубов која ќе те удри од земја... љубовта е нешто што не доаѓа преку ноќ
Многу е полесно да прочиташ за љубовта на некој сајт или да си провериш дали си добар во кревет и дали ги исполнуваш условите за да бидеш добар фраер или добра типка (да бидеш робот)... отколку да го отвориш срцето и да размислуваш малку поинаку на работите. Многу е лесно да си купиме со пари облека, жена, деца, стан..... многу.. иако некои не мислат така... али многу е лесно веруј ми..
Многу потешко е да натераш некого да те засака онаков каков што си (весел, тажен, досаден, идиот,мрзлив, нетолерантен,љубоморен,романтичен,избувлив,грижлив,добродушен).... затоа што за да ги спознае сите твои маани и доблести треба доста време.

Знам многу добро зошто голем дел од вас машките сте разочарани .... и го оправдувам тоа.. затоа што денес многу од девојките живеат во некој филм дека ќе најдат човек што ќе има куќа,стан,кола, вила ... и доживотно ќе седат дома и ќе си уживаат... жално е... затоа што околината ни го наметнува тој начин на живот.. затоа што се почнавме да сметаме во пари... па дури и љубовта..

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Затуфтани сте тие што мислите дека се купуваат ко стока жените,едноставно се дава накит или пари ама не на жената туку на ПОСРЕДНИКОТ или СТРОЈНИКОТ,а како чест/благодарност се дава некое земјиште/пари или било што на таткото/братот на жената....
Is it clear?!
Џабе се мачиме да објаснуваме и јас и ти, пак некои не можат да сфатат дека ова е прастара традиција, ова нема врска со никаква купо-продажба, они мислат дека родителите си ги носат ќерките на аукција ѓоа сточен пазар, па тие што дошле мажјаците се наддаваат кој и колку ќе даде за таа и таа крава ..... пардон девојка ..... :facepalm: абе од шмизли и од ’’дами’’ ми овенува да ти кажам право !

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Како куче да те купат јебем ти среќа. Па и ова нашиве па до толку не ги бива една мома да си најдат, загорени рѓосани затупени.
Јас дури ни куче не би купила. Порадо би земала како што земам од улица, да го згрижам затоа што го сакам, а не затоа што очекувам нешто од него или ми треба за било што.
А за тоа што не ги бива нашиве... оти па да се трудат кога има доста вакви и слични начини за земање слугинка, пардон жена? Ко да имаат нешто во нив што им бара топол дом исполнет со љубов.

А вие што не сте прости да не завршувате поинаку некако а? Посреќно и послободно!? Ќе ве удри од земја таа приказната за т.н. љубов порано или подоцна when shit got real доколку не постои простор за другарски договор и меѓусебна толеранција...
На крај краева никој никого не присилува ништо со сила во случајот, ствар на договор е во прашање, и двете страни имаат некаква корист (што е и правило за било кои соединувања ако прочепкаш подлабоко).
Токму тоа е трагичното во овие муабети. Жално е само затоа што сме 21 век да мора да сме машини наместо луѓе. Да се учиме и мотивираме да не ја запознаваме љубовта, да доживуваме се` површно и лажно и така вистински незадоволни од ништо - да умреме како да не сме ни живееле.

3. И да, доколку би бирал помеѓу модерна градска шмизла која нели е во потрага по ’’вистинска љубов‘‘ и некаква си сељанка од некое планинско село, сепак би ја одбрал втората варијанта, доколку нема трета опција(средина) !
Од кај знаеш ти па дека тие што солат памет за вистинска љубов и морал, се неморални и неетични? Навистина, крајно вулгарно е таквото твое однесување. Еве да дофрлам малку сол... со ваков твој став, јас мрсул не би фрлила на тебе, а верувај дека сум токму таа третата опција која ретко кој има шанси да ја добие. Ни сум шмизла, ниту па сељанка од планинско село. Но бидејќи таквите како мене тебе те и ќе те презираат, ти секако ќе завршиш со некоја купена љубов. Со среќа и во тој случај.

Ауч!!! Чекај, дај ми момент да помислам во која група спаѓам јас. Потоа можеби ќе знам дали и што да одговорам на оваа тотално невистинита дефиниција.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Има разлика ова од 18-19 век па сега 21-виот век ....
Не велам дека не се купуваат невести и тоа како се купуваат .... да ги прашам како ќе бараат невести , преку чат , преку интернет и тоа е љубов ?!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Од кај знаеш ти па дека тие што солат памет за вистинска љубов и морал, се неморални и неетични? Навистина, крајно вулгарно е таквото твое однесување. Еве да дофрлам малку сол... со ваков твој став, јас мрсул не би фрлила на тебе, а верувај дека сум токму таа третата опција која ретко кој има шанси да ја добие. Ни сум шмизла, ниту па сељанка од планинско село. Но бидејќи таквите како мене тебе те и ќе те презираат, ти секако ќе завршиш со некоја купена љубов. Со среќа и во тој случај.
Уфф ама ме навреди лелеееееееееееее ......... мислењата на таквите како тебе воопшто не ги ни земам под разно, викаш од таа третата група си била, ама сепак би те ставил во браншата на шмизли и ’’дами‘‘ и баш ми е гајле какво мислење имаш за мене, жени има на светов многу, многу ми е гајле ако некоја шмизла/’’дама‘‘ не би фрлила ни мрсул на мене, ич да не се секираш за мене, мисли си за тебе !

Z

zmej gorjanin

Гостин
Џабе се мачиме да објаснуваме и јас и ти, пак некои не можат да сфатат дека ова е прастара традиција, ова нема врска со никаква купо-продажба, они мислат дека родителите си ги носат ќерките на аукција ѓоа сточен пазар, па тие што дошле мажјаците се наддаваат кој и колку ќе даде за таа и таа крава ..... пардон девојка ..... :facepalm: абе од шмизли и од ’’дами’’ ми овенува да ти кажам право !
И што праиме во случај ако момата е поубава и се јават повеќе кандидати покрај тебе со појаки понуди?:D Ондак на посредникот мислам глас нема да му чуеш.:) Те читам по темава дека во љубов не веруваш, битно ти е само да ти е јака :D, и да може да раѓа и да ти чува куќа и деца по дома. :D Еве ти мој предлог, земи излези некоја вечер по кафичиве, дискотекиве кај што се градските шмизли или било кај и приоѓај и на секоја што ќе ти излезе пред очи. Одма после тоа идеш со сериозен предлог и и набројуваш што се поседуваш у твоја сопственост од ниви до станови и коли, и кажуваш дека сакаш две деца и после и фрлаш камен на маса. Ама јас у живот се кладам дека ќе се најде некоја што ќе прифати. :) Вака ем неколку иљади евра ќе заштедиш, ем нема толкав пат до Албанија да тепаш, ем што е најбитно ист јазик ќе зборите и ќе се разбирате по дома.:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас дури ни куче не би купила. Порадо би земала како што земам од улица, да го згрижам затоа што го сакам, а не затоа што очекувам нешто од него или ми треба за било што.
Се уби од морализирање. Разбравме сите, ти си на повисоко цивилизациско ниво, во потрага по космичката љубов. Арно ама, не гледам причина да ги осудуваш оние кои се решиле на ваков чекор. Јас во целата приказна не видов никаква присила. Две страни се сложиле на нешто, и тоа е тоа. Нема што јас, ти и било кој друг да осудува или омаловажува.

Нивни живот, нивно право. Тоа што ти се гадиш од ова, не те прави подобра ниту една јота...

H

HoT IcE

Гостин
Ова Крпен Живот од Стале Попов во 21 век, браво Сталчино, твоево дело сеуште живее.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Ако некој нема исти ставови како тебе не значи дека е несаглам.
Цивилазација односно културната свест малку напредна и на луѓето некои работи им станаа јасни и ти одма ги осуди, ги направи трговци со луѓе, криминалци и не знам што. Ако на некого не му е убаво со некого да живее може секогаш да си оди односно да побара развод.
ЛОЛ, не го употребив јас прва зборот ,,саглам,, :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Кај имаат време за љубов овие бре, добитче, кокошки, земја, дечиња, слави селски и домашни, правење сирење, продавање на пазар производи и не останува време за таков луксуз.
Мислам апстрактниот поим љубов како поклон мече за Валентајн, долг пост на блог и форум, заеднички одмори, денски кафиња, телефонски разговори по два часа, СМС пораки со српска содржина све за љубав.
Овие прават стани, р'мбај, малку секс и на спиење.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Is it clear?!
ова никако да го прочитаат: ЖЕНА - ПАРИ - СТОКА,ова ДА.

посредникот чесно си ги заработува парите додека семејството на момата е среќно заради најдениот домаќин(идат кај тебе дома и седат некој ден да видат дали имаш средства за живот,дали сте домаќин....),младоженецот е среќен заради тоа што конечно по 300 перипетии и 40 години изгубен живот си нашол некој кој е патријархално воспитуван и кој ќе му биде верен и работлив до гроб

премногу добра за некој кој зацапал во годините......

Kajgana Shop

На врв Bottom