Curious
пичкин дим
- Член од
- 24 јули 2007
- Мислења
- 1.652
- Поени од реакции
- 1.899
/thread
Браво
/thread
a se naogaat li i mazi na rasprodaja???Дури и девојка поддржувач се најде
Може бе ќе си склучиш договор за купопродажба на мажa se naogaat li i mazi na rasprodaja???
Јас, ама сум временски ограничен т.е. не можеш да ме имаш за везден туку само во црни ноќи за премалку саатиa se naogaat li i mazi na rasprodaja???
Aбе луге дават по 500000 евра за да и купат автобил, 1000 000 за вкендичка и облека, милијони евра на жена, па се сликат по весници како најзаљубен пар на светот, а ти најде да попувш за човековков што дал само 1000 евра и тоа за патни трошови.Јас немам ништо против луѓето што зимаат.. само нека не го користат зборот љубов на места кај што не одговара.
А баба ми и дедо ми дали се зеле од љубов.. тоа само они си знаат.... дедо ми бар не плаќал 1000 евра за да земе невеста... се сретнале неколку пати и фино лепо си прашал... јбг... изгледа само ја не знам што е тоа љубов.
Izvini ama ti ne si moj tipЈас, ама сум временски ограничен т.е. не можеш да ме имаш за везден туку само во црни ноќи за премалку саати
дури не изгладнат,потоа се претвораат во зли стршлени......Ах, љубов!
Некој рече, љубовта е пеперутки во стомакот. Ја прашувам, колку време можат да издржат пеперутки во еден стомак???
Не сфаќам како вие не сфаќате дека од љубов не се живее. Со текот на времето љубовта ја менува формата. Како што си љубел така можеш и да одљубиш или не дај боже љубовта да премине во омраза. Џабе ти е да сакаш или да бидеш сакан кога нема слога, разбирање, почит. Не сакам да ме сака а при тоа да не ме почитува и да ме омаловажува.
Или според дел од вас, демек ако се земеш од љубов помала е веројатноста дека ќе се разведеш? ГЛУПОСТИ!
Ах да, и за членовите кои се многу засегнати околу купувањето- зарем кај нас нема адети кога ќе се отиде по невестата па на врата да се купува????????????
Или за нас тоа не се важи ама за овие од албанија се важи а?
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 18:53 ---
e da si mi ziva i zdrava za muabetov, na 2 posta se trudam da go objasnam istoto
so vreme ljubovta ja menuva formata!!!!!!!!!!!
Интересно. Под претпоставка дека не сте зафатени, и во моментов некој за вас е спремен да искешира 3000 еура (имате на темава и заинтересирани) би прифатиле веднаш брак?Ах, љубов!
Денес, благодарение на тоа што сме сите природно надарени филозофи, имаме различни теории и сфаќања за тоа што е љубов, заљубеност, сакање (некого), водење љубов и вежбање секс.
Како сфатив, љубовта е главното оружје против купи-и-однеси-си-дома невеста.
Но, што е љубовта и тоа да сакаш некого?
Некоја ќе рече, на пример, ми удри шамар вчера Трпе, ама ја знам дека тоа е зашто ме сака. Некоја пак, спротивно, мисли не ме тепа, добар е, ме сака. Некоја вика-ме полудува неговата незаинтересираност и невнимание, ама јас сум со него зашто го сакам. Мажите пак, најчесто си мислат-денес Трпана напраи одлична сармица од лозов лист, мислам дека ја сакам. Ми ја испрала омилената маица за на фудбал, ја обожавам, ми чита мисли. Секогаш иам ладно пиво у фрижидер, камо среќа да ја запознав порано. Супер е, не збори многу. Вчера после секс одма заспав-заљубен сум!...
...И така натаму...
Иако, смата сум противник на идејата плати за невеста, вака коа седам и пишувам, не можам баш да видам зошто сум толку против. Две страни кои слично гледаат на светот и животот, се спојуваат под невообичеани околности и си го тераат животот. Таа среќна што си ја сменила визурата, среќна со маж, со деца, со моќност да зготви нешто, да испере некого, на мир да изгледа турско-шпанска серија; тој задоволен со вечера на маса, деца, редовен секс; двете фамилии среќни што ќе добијат наследници и што веќе немаат стари моми и ергени што се предмет на секојдневни маалски оговарања...
Како и да е, дури и најголемите навијачи во тимот на љубовта, порано или подоцна ја гледаат практичната страна на животот-никој на светот не јаде љубов, не пие љубов, не облекува љубов; љубовта е сладок миг во најраната младост, оди под рака со невиноста и детската наивност, им дава храброст на нашите млади страшливи срца на самиот почеток на војната...а потоа...потоа се дави во кал и гомна (најчесто). Ја убиваат околностите, себичноста, личните интереси и фрустрации; најмногу од све рутината. У досада, на крај краева, човек може да западне сам, а може и у друштво на животниот сопатник. А за тоа е виновна нашата (човечка) природа и веројатно 21от век.
Некој рече, љубовта е пеперутки во стомакот. Ја прашувам, колку време можат да издржат пеперутки во еден стомак???
АЛОООО ОПРАЈТЕ СЕ, НЕ Е МУАБЕТОТ ДЕКА НА НЕВЕСТАТА И КЕШИРААТ ПАРИ ТУКУ НА СТРОЈНИКОТ, ПА И ТУКА НА СТРОЈНИКОТ МУ КУПУВАТЕ ЦИПЕЛИИнтересно. Под претпоставка дека не сте зафатени, и во моментов некој за вас е спремен да искешира 3000 еура (имате на темава и заинтересирани) би прифатиле веднаш брак?
А кај виде дека тебе ти се нудам, само си напрајв реклама Иначе не да се фалам јас сум сечив тип, зависно од сумата прилагодлив сум како камелеон и неодолив како саботна водка...Izvini ama ti ne si moj tip
a i ne prasuvav za mene tuku za AVA
WTF?!? Под итно да си смениш аватарот, го брукаш.а македонците кој ги врти ќе бидат тоталка маргинализирани, без пари и ќе ги убиваат на секој чекор
3000 еура се многу пари за просечен форумџија, дај некој попустИнтересно. Под претпоставка дека не сте зафатени, и во моментов некој за вас е спремен да искешира 3000 еура (имате на темава и заинтересирани) би прифатиле веднаш брак?
Не е битно, ете на стројникот нека биде, ти си таа што влегува во брак не стројникот, па тебе те прашав?АЛОООО ОПРАЈТЕ СЕ, НЕ Е МУАБЕТОТ ДЕКА НА НЕВЕСТАТА И КЕШИРААТ ПАРИ ТУКУ НА СТРОЈНИКОТ, ПА И ТУКА НА СТРОЈНИКОТ МУ КУПУВАТЕ ЦИПЕЛИ
Боки13 ..................a se naogaat li i mazi na rasprodaja???
Интересно. Под претпоставка дека не сте зафатени, и во моментов некој за вас е спремен да искешира 3000 еура (имате на темава и заинтересирани) би прифатиле веднаш брак?