Љубов помеѓу...

С

Сатори

Гостин
Мислам дека прашањето е дали може некоја жена да се заљуби во него, без да има некоја материјална корист, а и колку би била прифатена таа врска доколку постои.
Сериозно, како е да е вистински битно дали ќе биде прифатена од некој таа врска или не.
Се сложувам дека не е возможно да се развие здрава љубов, која што нема да има еротско, мајчински примеси, што и не е нешто за пофалба.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Темава прво има две прашања колку што јас сфатив.

Инаку го имам гледано филмот па ќе тргнам прво од него како првото прашање на кое ќе обратам внимание. Значи во филмот девојчето е на возраст од 8 или 9 години. Сосем нормално и логично изгледа да тоа си најде свој соговорник и пријател во лик кој иако има 25 и има физички предиспозиции за да изгледа така, размислува исто како нејзе. Можеби од една страна мисли дека неговиот физички изглед е и некаков вид заштита. Од друга страна беше однесувањето на сестра и, која е на иста возраст како и тој, и сосем различното однесување. Иако и беше кажано дека тој не е како сите, девојче на таа возраст не може да разбере зошто а и што точно сакаат да му кажат со тоа.
Од друга страна тој како заостанат си гледа соговорник кој и него исто така го разбира. Штознам јас така некако го разбрав тој дел и чуден однос помеѓу нив.

Второто прашање е она на кое сите овде на темава одговориле. Значи јас свесно не би влегла во врска со психички нестабилна личност, исто како што верувам и за другите. Не беше темава дали би се впуштиле ние во таква врска, туку беше за она што веќе го пишав погоре.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Темава прво има две прашања колку што јас сфатив.

Инаку го имам гледано филмот па ќе тргнам прво од него како првото прашање на кое ќе обратам внимание. Значи во филмот девојчето е на возраст од 8 или 9 години. Сосем нормално и логично изгледа да тоа си најде свој соговорник и пријател во лик кој иако има 25 и има физички предиспозиции за да изгледа така, размислува исто како нејзе. Можеби од една страна мисли дека неговиот физички изглед е и некаков вид заштита. Од друга страна беше однесувањето на сестра и, која е на иста возраст како и тој, и сосем различното однесување. Иако и беше кажано дека тој не е како сите, девојче на таа возраст не може да разбере зошто а и што точно сакаат да му кажат со тоа.
Од друга страна тој како заостанат си гледа соговорник кој и него исто така го разбира. Штознам јас така некако го разбрав тој дел и чуден однос помеѓу нив.

Второто прашање е она на кое сите овде на темава одговориле. Значи јас свесно не би влегла во врска со психички нестабилна личност, исто како што верувам и за другите. Не беше темава дали би се впуштиле ние во таква врска, туку беше за она што веќе го пишав погоре.
не збориме за истиот филм. Во филмот за кој јас зборам се работи за постара жена која се заљубува во Тим(момчето со пречки во развојот)..
Сепак не е тема филмот...
онтопик: Сметам дека многу влијаат општествените фактори. А исто така сметам дека и малку се оние кои можеби би го направиле тоа од чиста љубов, а не од матерјални намери.
И да потенцирам нешто. Во филмот, мажот на постарата жена умира пред могу многу години, и таа си ветува дека нема пак да се заљуби. Кога одеднаш се заљубува во дечко кој е со благ психички хендикеп.
Сакам да кажам, никогаш не можете да бидете сигурни дали некогаш во животот сосем случјно може да осетите нешто према таква личност.
Never say never...така беше нели?

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
не збориме за истиот филм. Во филмот за кој јас зборам се работи за постара жена која се заљубува во Тим(момчето со пречки во развојот)..
Сепак не е тема филмот...
онтопик: Сметам дека многу влијаат општествените фактори. А исто така сметам дека и малку се оние кои можеби би го направиле тоа од чиста љубов, а не од матерјални намери.
И да потенцирам нешто. Во филмот, мажот на постарата жена умира пред могу многу години, и таа си ветува дека нема пак да се заљуби. Кога одеднаш се заљубува во дечко кој е со благ психички хендикеп.
Сакам да кажам, никогаш не можете да бидете сигурни дали некогаш во животот сосем случјно може да осетите нешто према таква личност.
Never say never...така беше нели?
Ондак моја грешка. Мислев за другиов е, чиј случај го опишав.
Малку ја утнав ама ваљда е ок.

Инаку иако е никогаш не вели никогаш..сепак свесно не би си дозволила да се заљубам во некој со психички хендикеп. Сепак изгледот не е доволен, постои нешто друго.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ондак моја грешка. Мислев за другиов е, чиј случај го опишав.
Малку ја утнав ама ваљда е ок.

Инаку иако е никогаш не вели никогаш..сепак свесно не би си дозволила да се заљубам во некој со психички хендикеп. Сепак изгледот не е доволен, постои нешто друго.
Кажав на неколку наврати, ќе кажам пак. Не гледаат сите со исти очи. На некој тоа може да му е симпатично.:smir:
А инаку за филмот, не е битно. Битно се сфативме.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Кажав на неколку наврати, ќе кажам пак. Не гледаат сите со исти очи. На некој тоа може да му е симпатично.:smir:
А инаку за филмот, не е битно. Битно се сфативме.
Е добро де јасно. не сме сите исти..инаку што би бил светот.:smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Takva ljubov moze samo vo prikaznite i na filmovite, vo realnosta takvo nesto ne postoi. Sto mene ke me natera da se vljubam vo nego? Negovoto odnesuvanje? Negovata smisla za humor? Ako toj ima mozok kako na 8godisno dete nemu ljubov ne mu paga ni na kraj pamet a kamo li vrska i seks. Pa sto ke pravam jas so nego? Ke mu citam prikazni pred zaspivanje, ke go setam na parkot, ke go ucam da igra na kompjuter? Nekoi bi vlegle vo takva vrska ako imat interes kako nasleduvanje bogatsvo, inaku ne.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Jaс искрено мислам дека неможе. Тој 25-6 годишњак со мозок од 9 годишно дете неможе да се заљуби зашто не е созреан!
Се љуби со срце и душа, а не со ум!

Што се однесува до случајов... Искрено, незнам...

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
штознам ,секоја љубовна врска си има свој посебен микрокосмос , се слагам дека таква љубов може да се роди и да трае извесно време , независно од побудите на партнерите.проблемот ќе се појави покасно кога еден ден јазот,на интелектуално ниво , помеѓу партнерите,ке стане преголем за да може да се занемари. сепак мое лично мислење е дека тоа не е нормално.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Секако дека не е можна таква љубовна/сексуална врска.

Нормална личност нема да се пали на човек со ментален развој на 9годишно дете, зошто ќе го гледа како дете, а не како потенцијален партнер.
Може да чувствува мајчинска грижа спрема него, сожалување, сочувство, желба за пријателство, но не и љубов.

А човек со таков ментален застој секако дека не знае да сака.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Се љуби со срце и душа, а не со ум!

Што се однесува до случајов... Искрено, незнам...
пеер знам шо е љубов, но некој шо размислуе со памет на 9годишно дете не знае за ништо освен мајчинска љубов! Тоа дете не ни може да искача (го викам дете зашто џабе е и 20-30 години да има, памет на дете има) не искача у град, на кафе, на пивце со другари, значи нема каде да најде женска! Е сеа, има и ретки кој искачаат! Познавам еден, таков е, заостанат со развој, и и пишал на другарка моја порака (се разбира, не ја смислил сам) нешо сакам да бидам со тебе, сакам да спијам на твоите гради, (не ја памтам цела) ако сакаш да бидеш моја пиши ми! И типкава нишо не му пиша (а не му се ни изнасмеа у фаца зашто знае каков е) и сеа овој и се лути нејзе! Значи ете ви доказ дека не можат да бидат у врска! Не размислуваат доволно зрело за да бидат у врска!

LiGLaTa

PartY AnimaL =)
Член од
10 јуни 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Сепак ние луѓето не ги судиме според нивниот ментален и физички изглед. Мислам дека таква љубов постои барем некаде.. Сепак тој што стапува во таква врска ги знае последиците и свесен е за тоа што понатаму. Инаку факт е дека во нашево општество предрасудите се на прво место , па затоа и таквите парови би биле отфрлени и дискриминирани.. Никој нема да сака да се дружи со нив , бидејќи едноставно им е важно мислењето на другите :nenene: Постои и вистинска љубов , но ако момчето е добро осигурано финансиски постои дилемата дали е со него за пари.. Сепак љубовта нема граници :pipi:

Член од
6 мај 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
секако дека може да постои... кога си заљубен не се битни годините.... ни нешто друго...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Дали можеби позади таа љубов се кријат скриени цели
Here is your answer.
Позади секоја "љубов" се крие задња намера.

А на филм, имам гледано дека постојат вонземјанци, магични земји и дрва кои зборуваат и пасат трева.

Kajgana Shop

На врв Bottom