Љубовта нè менува?

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
:back: Tocno ako taa licnost te menuva na podobro togas imate poln pogodok...jas licno ja imav taa sreka da ja pronajdam taa licnost...da sega sme zaedno megutoa sto i da se desi ponatamu...i da ne sme zaedno poveke...toa vlijanie sto sega taa licnost go ima vrz mene jas mislam deka ke ostane zasekogas...zatoa sto vistinata e deka otkako sme zaedno jas sum podobra licnost...znaci vo sekoja smisla :pipi:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
навистина многу лоша фраза... :tapp:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Прост пример: одиш на прво летување со другари од основно/средно. Пиење, журки, излегување, лудости... сè на сè - одлично поминато време. После тоа летување имаш многу убави искуства и велиш „сакам пак!“

Самото тоа искуство поминато значи повеќе знаење, а тоа пак значи - менување на личноста (т.е. дооформување). И сето ова без да има и потреба од интимен контакт.

Па како може воопшто да се помисли дека човек не би се променил при интимни контакти со друга личност? Секоја комуникација го збогатува човекот и секој кој држи до себе ќе сака директната интимна комуникација да ја задржи и доизградува.

Со други зборови: ќе се прават компромиси, ќе се прават работи кои човек можеби обично не ги направил, ќе се наоѓаат нови начини и нови решенија за новите проблеми, кои неминовно ќе се појавуваат во (заедничкиот) живот...

Сè со една цел: одржување и унапредување на љубовната врска, која нè прави целосни и вистински луѓе.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Љубовта е компромис. Мораме да ги прилагодиме нашиот спрема неговиот живот и обратно,за да може да функционираме.
Кога некој сакаме му се предаваме целосно,го сакаме и љубиме безрезервно, се прилагодуваме и менуваме.
Дефинитивно љубовта може да не промени.
Да станеме подобра личност, почувствителна,среќни и исполнети.
Со самото тоа што љубиме веќе сме друга личност.

Член од
15 декември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Me smeni more, i toa kako:) Samo sho misli deka sum ista, a site okolu mene ja zabelezuvaat promenata, samo on ne:(

Член од
18 декември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
Spored mene ne se menuvame tuku samo se prilagodivame sto e samo sosema razlicno.SSite nie si imame bubacki vo glavata sto e vo nekoi slucaevi mnogu tesko da gi promenime samo ednostavno gi trgame nekoevreme na strana a vo slucajot da dojde kraj posle dva tri meseca se vrakas na istoto.

P

Princ

Гостин
Љубовта не' менува?

Карактерно е муабетот.

Имам пријател кој го познавам повеќе години, и секогаш кога е во врска се менува карактерно. Ко да дозволува премногу да влијаат девојките на него. Забележувам огромна разлика кај него пред и откако се фатил со некоја. Буквално менува стил на облекување, начин на однесување...
Муабетот ми е, дали вие дозволувате партнерот да влијае до толку на вас?
Јас никад не сум дозволил партнерката да влијае на мојот карактер, на она што ме прави мене да сум јас. Можеби дур сум во врска поинаку малку се однесувам поради исполнетоста, нели љубав није зајебанција, но не и дозволувам до толку да ми се меша, да си даде за слобода дури и во облеката. И после 3 месеци врска мене пак ми смрдат нозете и легнувам рано наутро да спијам.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Можеби човечево е малце несигугорно во себе па со „карактерно сплотување“ со партнерот смета дека ќе ја зацврсне врската. Љубовта менува дефинитивно, но не наеднаш и не премногу очигледно.
Се приметува доза на спокој и искра во очите, духот се разведрува...
Со тек на време можеби се менува и стилот на облекување се со цел да му се допаднеме на саканиот. Не би требало да биде комплетна преобразба со тоа можеш да ја изгубиш индивидуалноста заради која те засакале...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Па може да се каже дека во одредена мерка менува...
Али човекот секојдневно се менува и без да е заљубен па во тој случај љубовта и не игра некоја поголема улога во сменувањето на карактерот на личноста...
Сосем нормално е тоа, да се привикнеш кон новиот партнер , да откриеш можда ствари што не ти се десиле до тогаш а имаш на пример интерес за нив...
Но, се си има своја мерка...После одредена точка во менувањето на личноста може да се дојде во ситуација неговиот партнер да не го препознае тоа во кое што се заљубил па да дојде и до компликации...
Затоа, само со мерка, без претерување и се ќе бидит оќеј :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И тоа како.

Сите другари шо се сега во сериозна врска, се некако...оддалечени, поинакви. Не се истите шо биле толку слободни со нас. Не можам сеа убаво да објаснам =D. Не се истите луѓе.

И сите викаме дека коа ќе се фатам нема да бидам таков, и сите се прават такви. Се привикнуваат на навиките на партнерот, а за нас изгледаат поразлично.

N

navivacka

Гостин
Да...се согласувам со насловот на темата...не менува...ама кај мене во овој случај на лошо...не сум повеке истата како до порано,се сменив тотално во карактерот,дозволив таа особа да си игра со мене или како што пишува горе дали сте дозволиле да влијае на вас?да дозволив зашто сум толку глупа и не научив од претходните грешки што ги правев:nesum:дали сега ја менувам гардеробата за да изгледам поубаво за него?не повеке,не ми е веке важно тоа како изгледам...во карактерот сум веке неподнослива,на се се лутам со сите се карам и зашто?затоа што можеби повеке не сум му важна јас нему а тој си ужива а јас се нервирам.Да не бев толку наивна и да не му верував се ке беше друго.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Мора да е човек флексибилен за да не ти се качи на глава најверојатно.
Не знам зошто некој би менувал стил на облека и однесување освен од оваа причина, да не мора да ја трпиш како ти го тапи зошто не си она кое таа сака да бидеш.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Мора да е човек флексибилен за да не ти се качи на глава најверојатно.
Не знам зошто некој би менувал стил на облека и однесување освен од оваа причина, да не мора да ја трпиш како ти го тапи зошто не си она кое таа сака да бидеш.

Ако почне да мрчи за се и сешто, или има проблем со себе, или сака раскинување.
Да подложен сум на карактерно менување, во смисла на подобро. Од другарите немам слушнато лош збор за моето однесување додека сум во врска, за среќа иам и такви кои знаат да кажат ако не е во ред нешто.
Рамнотежата е она што се постигнува, барем според мене кога сум во врска. Различни емоции за различни луѓе, различно однесување на различни места. Женската е она што му треба на еден човек, но не е неопходна. Не сум во потрага по девојка,ама ако ја имам супер.Спонтано. Среќа и задоволство се наоѓаат во многу работи, затоа коа си сингл најлесен начин да фатиш девојка е да не бидеш очаен за девојка. Тоа е со луѓе кои незнаат да уживаат во животот, кои се зависни од тоа да бидат видени со девојка и таквите најчесто се жртви на самите себе кога ќе треба да жртвуваат дел од својот карактер за да им опстане врската, или пак менуваат партнерки нон-стоп.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е јеби га... за тоа се викаат жени, дека не менуваат. Кога си слободен, мислиш само на себе и друштвото, не се замараш со ништо, но кога си во врска, треба малку да се обрне внимание и на потребите и желбите на партнерот, па од таму доаѓаат и промените во карактерот и однесувањето.

P

Princ

Гостин
Ама колку е во ред да си го смениш начинот на живеење поради партнерот само?
Што знам, мене тоа ми изгледа многу вештачки и лажно. Го знам со години (повеќе од 5 сигурно) и секогаш кога фатил некоја го познавам само по новиот стил на облекување кој е огледало на нејзе. Неколку пати се има случено ова, и секогаш кога ќе раскинат се враќа на стариот тој.

Kajgana Shop

На врв Bottom