Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

MihaeLa5

Психопат
Член од
14 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
1
Да имам дечко и да ми биде срам да се појавувам пред други со него?:vozbud::tapp:
Убаво си кажа во една тема, врска без љубов, врска поради пари :smir:
УТЕХА!:tapp:

Совет: олади од бркање младичи ни ти самата не знаеш што сакаш:wink:
хммм хммм глупо ми е сама :smir:морам да му досадувам на некојјј,макар и глуп отепан да еее само нз како да се однесувам да не го налутамм мн,кој и дае знам да го напукам 500 и после можи и муабет да не ми прај,со бившиот заради тоа се скаравме:toe:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
хммм хммм глупо ми е сама :smir:морам да му досадувам на некојјј,макар и глуп отепан да еее само нз како да се однесувам да не го налутамм мн,кој и дае знам да го напукам 500 и после можи и муабет да не ми прај,со бившиот заради тоа се скаравме:toe:
Тоа и баш не размирам како ти е глупо сама. Што ќе ти се деси ако немаш дечко?
Преиспитај се што сакаш од една врска и кој е вистинскиот виновник.. моменталниот дечко кој гледа да ти удоволи, а ти го газиш без причина, или самата ти. Тој не ти се лути за ништо, очигледно те засакал..Но, ако ти немаш чувства за него подобро е на време да раскинеш со него затоа што во случајов ти него го измачуваш и едно време да биди сама, никакви врски, никакви мувања..
Излези малку со пријателките, најди си хоби, занимација, едноставно не мора да бараш роб за измачување и тепање досада. Паузирај.

M

M del Mar

Гостин
Сакаш да му досаѓаш на некого и се прашуваш како да не го лутиш, па кој и да е ако го умараш со банални работи афкорс дека ќе ти се лути и во краен случај ќе те отера у три лепе.
Никој (па и некој спрема тебе да се однесува така) не го трпи тоа!Зарем не?
Пак ќе ти кажам, батали дечковци едно време и уживај си :wink: не може да ти биде ептен глупо сама, ќе се навикнеш...па наместо да живцираш некој најди си сосема трета занимација која што ќе ти претставува задоволство.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Шо години држиш ?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
луѓе...абе ич не го сакам дечко ми,ама во претходниот јако бев затрескана е сеа овој сегашниов ми е како утеха....ама овој претходниов мн ме повреди,т.е.многу го засакав и сеа испаѓа дека немам више чувства за ништо појќе ни ко ќе јадам не чувствувам дека тоа го правам.....Ако мала ситница погреши дечко ми,јас паѓам во големи трауми :nesum: и за тоа не се свајќам...Пример...вечерва ко си седнавме со тој дечко ми на тел.праевме 2 саати муабет и тоа,не оти требаше,туку мене ми беше досадно и почнав нешто да му велам ко демек ќе се скараме уште малце и тој се напука докрај,јас ладна као туш и си викам...абе брааааааат шо му е на дечко ми бе браааааааааат...абе стварно нз дали треба нешто да направам да се сменам или да си продолжам вака...тој ми вели ако бившиот твој те повредил за нешто не значи дека сега на мене се треба да истураш,ко демек тој не е бившиот мој,а јас се си мислам дека сите машки се исти..И сега така си реков да ми кажите вие шо мислите за целава оваа ситуација пошо ја мислам дека ќе полудам...Сакам да бидам со него,ама само ко ќе сме сами навечер во викенд,инаку не сакам да се појавам пред други да ме гледаат со него,срам ми е од него бе,ама и убо ми е со него...нз стварно шо прам и шо треба да прам:toe:
П:С:И да ви кажам за голем глупак го сметам оти му купив сеа за денов на вљубените мече,а тој ми вика сум избрзала со поклонов,а претходно ми кажа дека нема да можи вечерва да се видиме...е таа вечер ми вели срце мораме да се видиме да ти го дадам поклонот јас в недела ама ку*чиња...ни се видовме ни ништо и нешто ми се лижи по телефон,мислам дека и од друга страна нема услови за да се видиме(т.е.финансиски средства)ама нз стварнооооооооооооо
ФАЛА ВИ ОДНАПРЕД!!!:smir:

Девојко, ти ги читам мислењата во последно време, и некако не ми делуваат баш разумно напишани, и постапките кои се инволвирани, рационално направени.

Не сум по делењето совети, особено не љубовните, но неможам ова а да не го искоментирам. Значи, бившиот те повредил. Зошто те повредил? Затоа што си му дозволила да те повреди! Самата си му дала простор тој да може да прави што сака, и меѓу другото, да те повреди. Да си поставила некаков лимит, немало тоа да се случи. Или немало толку многу да те боли.
И твојот сегашен е во право. Нема што да го мешаш бившиот во твојата сегашна врска, затоа што тој е бивш, а не сегашен. Не гледам причина зошто го малтретираш со муабетите "ние ќе се скараме". Само напнуваш се повеќе и повеќе, а машките го мрзат тоа.
Не сте се виделе? Па кој кур? Сака да оди да гледа фудбал со другари во петок навечер - нека оди. Што ако оди? Излези и ти, види се со другарка, иди на кафе, седи дома и гледај филм. По ѓаволите, не си му жена за да го контролираш и да му наредуваш што да прави! Дај му слобода, машко е! Тие сакаат да поминат време и без девојките, исто како што и ти сакаш да идеш на шопинг, на кафе, на шетање...
Се срамиш од него? Ова ми е најглупавиот дел што го прочитав! Ако ти си го избрала, што има да се срамиш од излегувањето во јавност? Ако ти чувствуваш нешто кон него, нема причина зошто да патиш од комплекси. Освен ако не е тоа во поглед на финансиите кои ги спомна потоа...

Кога сме кај тоа, планираш ли ти да се мажиш за него? Ако одговорот е не, тогаш што те интересира колку пари има тој? Неможел да ти купи поклон за Валентајн? Валентајн е глупост! Цвеќето што ќе ти го подари ќе овене, парфемот ќе го потрошиш, а искрената прегратка во која ќе се најдеш ќе биде еден од оние аХ! моменти кои се паметат цел живот.
Ти требаат пари да излезете? Неможете да прошетате низ парк, да седнете на клупа и да направите муабет? Мора тоа да е фенси кафич? Немора. Јас би избрала и да излегувам еднаш месечно на обична прошетка со некој кој знам дека ме сака отколку секој викенд во фенси клуб со некој клошар чиј мозок е табула раса. Парите не ти вршат никаква улога. Кога ќе научиш да ги цениш парите и да го сфатиш нивното значење/ќе ги отфрлиш како препрека помеѓу тебе и тој што го сакаш, ќе научиш да бидеш среќна. Се додека си материјалистка ќе го изгубиш и она што сега го поседуваш.

Ме иритираат вакви материјалистички муабети.
Сакајте се пред да ви биде касно! Парите се грижа која доаѓа понатаму!

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
луѓе...абе ич не го сакам дечко ми,ама во претходниот јако бев затрескана е сеа овој сегашниов ми е како утеха....ама овој претходниов мн ме повреди,т.е.многу го засакав и сеа испаѓа дека немам више чувства за ништо појќе ни ко ќе јадам не чувствувам дека тоа го правам.....Ако мала ситница погреши дечко ми,јас паѓам во големи трауми :nesum: и за тоа не се свајќам...Пример...вечерва ко си седнавме со тој дечко ми на тел.праевме 2 саати муабет и тоа,не оти требаше,туку мене ми беше досадно и почнав нешто да му велам ко демек ќе се скараме уште малце и тој се напука докрај,јас ладна као туш и си викам...абе брааааааат шо му е на дечко ми бе браааааааааат...абе стварно нз дали треба нешто да направам да се сменам или да си продолжам вака...тој ми вели ако бившиот твој те повредил за нешто не значи дека сега на мене се треба да истураш,ко демек тој не е бившиот мој,а јас се си мислам дека сите машки се исти..И сега така си реков да ми кажите вие шо мислите за целава оваа ситуација пошо ја мислам дека ќе полудам...Сакам да бидам со него,ама само ко ќе сме сами навечер во викенд,инаку не сакам да се појавам пред други да ме гледаат со него,срам ми е од него бе,ама и убо ми е со него...нз стварно шо прам и шо треба да прам:toe:
П:С:И да ви кажам за голем глупак го сметам оти му купив сеа за денов на вљубените мече,а тој ми вика сум избрзала со поклонов,а претходно ми кажа дека нема да можи вечерва да се видиме...е таа вечер ми вели срце мораме да се видиме да ти го дадам поклонот јас в недела ама ку*чиња...ни се видовме ни ништо и нешто ми се лижи по телефон,мислам дека и од друга страна нема услови за да се видиме(т.е.финансиски средства)ама нз стварнооооооооооооо

Драга Михаела 5,

Мислам дека си многу себична и со твоите постапки излегува дека не се почитуваш себеси ниту партнерот ! Ако си со новиот дечко - биди - затоашто ти се допаѓа и затоа што сакаш да изградиш нешто со него !

Инаку џабе си го губиш и твоето време и неговото !

Подобро да си квалитетно сама отколку во врска и несреќна !

Позз и размисли како би било некој тебе истото да ти го прави !

Може ли пак истиот добронамерен совет за сите да го пишам?!

Човечката психа за овие работи е едноставна, секогаш го сакаме она што не можеме да го имаме, а истото важи и за нешто ако сме имале а сега ни е одземено на некој начин. Ако некого го чешка за вас или сакате пак да сте заедно...уатевр д кејс...игнорирање му е мајката. Неверојатно функционира.
Кај мене, драга моја, тоа не функионира - односно со ниту еден дечко на тој принип (или било каков) не сум успеала да се смирам :smir:
Тоа ти се вика баксуз:pipi:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Aма запамти дека и тебе некој ќе те напука 1000, па има да рониш крокодилски солзи со стомак до заби.Кој последен се смее најслатко се смее, а и тркалото се врти :helou:.Наместо да лечиш фрустрации и да смируваш психа со тоа што ќе му продаваш на некого муда за бубрези(колку јака п**ка си ти), посети си психијатар, пред да биде касно.:toe:

MihaeLa5

Психопат
Член од
14 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
1
Aма запамти дека и тебе некој ќе те напука 1000, па има да рониш крокодилски солзи со стомак до заби.Кој последен се смее најслатко се смее, а и тркалото се врти :helou:.Наместо да лечиш фрустрации и да смируваш психа со тоа што ќе му продаваш на некого муда за бубрези(колку јака п**ка си ти), посети си психијатар, пред да биде касно.:toe:
Глеј...имам јас мн мн проблемс со психава моја,ствааарно ама.....тешко ми е за дечко ми зато шо мислам дека донекаде почнувам да го засакувам,а всушност не планирам ништо сериозно со него,гледајќи каков е дома и финансиите,немам иднина со него...мене не ми смета толку многу тоа,колку што им смета на моите дома што сум со него,грдо ми е..од една страна имам притисок од дома,од друга страна преубо ми е со него...трето немам никакви сериозни намери,а мислам дека го засакувам....имам проббано да помислам како ќе биди да се скараме,не го посакувам тоа:toe: нз шо праааааааам
ЛУДА СУМ :jaj:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
....тешко ми е за дечко ми зато шо мислам дека донекаде почнувам да го засакувам,а всушност не планирам ништо сериозно со него,гледајќи каков е дома и финансиите,немам иднина со него...
Ако го сакаш и ти е убаво со него, нема да ги гледаш финансиите.Љубовта и среќата со пари не се купуваат.Ако е доволно паметен и здрав, ќе направи од ништо-нешто.:smir:
мене не ми смета толку многу тоа,колку што им смета на моите дома што сум со него,грдо ми е..од една страна имам притисок од дома,од друга страна преубо ми е со него
Прашај ги твоите дали сакаат ќерка им да е спонзоруша и секоја вечер да завршува во различен кревет, а при тоа и да се врати дома со изменета боја на тен (модра)?
...трето немам никакви сериозни намери,а мислам дека го засакувам....имам проббано да помислам како ќе биди да се скараме,не го посакувам тоа:toe: нз шо праааааааам
Додека не се преиспиташ сама што и како сакаш во животот, ниту еден од понудениве совети нема да ти биде од корист.Седни и размисли ШТО САКАШ?:toe:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Глеј...имам јас мн мн проблемс со психава моја,ствааарно ама.....тешко ми е за дечко ми зато шо мислам дека донекаде почнувам да го засакувам,а всушност не планирам ништо сериозно со него,гледајќи каков е дома и финансиите,немам иднина со него...мене не ми смета толку многу тоа,колку што им смета на моите дома што сум со него,грдо ми е..од една страна имам притисок од дома,од друга страна преубо ми е со него...трето немам никакви сериозни намери,а мислам дека го засакувам....имам проббано да помислам како ќе биди да се скараме,не го посакувам тоа:toe: нз шо праааааааам
Читај:

Планираш ли ти да се мажиш за него? Ако одговорот е не, тогаш што те интересира колку пари има тој? Неможел да ти купи поклон за Валентајн? Валентајн е глупост! Цвеќето што ќе ти го подари ќе овене, парфемот ќе го потрошиш, а искрената прегратка во која ќе се најдеш ќе биде еден од оние аХ! моменти кои се паметат цел живот.
Ти требаат пари да излезете? Неможете да прошетате низ парк, да седнете на клупа и да направите муабет? Мора тоа да е фенси кафич? Немора. Јас би избрала и да излегувам еднаш месечно на обична прошетка со некој кој знам дека ме сака отколку секој викенд во фенси клуб со некој клошар чиј мозок е табула раса. Парите не ти вршат никаква улога. Кога ќе научиш да ги цениш парите и да го сфатиш нивното значење/ќе ги отфрлиш како препрека помеѓу тебе и тој што го сакаш, ќе научиш да бидеш среќна. Се додека си материјалистка ќе го изгубиш и она што сега го поседуваш.
Пак ќе повторам:
КОЈ КУР ТИ ТРЕБААТ ПАРИ ЗА ДА ИМАШ УСПЕШНА ВРСКА?!
Значи ЉУБОВ е. ЉУБОВ не иде заедно со ПАРИ. ПАРИТЕ се ГЛУПОСТ.

За да бидеш со некој, не треба да те интересира колку му е длабок џебот. Извини, нема да може да те части на секое искачање, и да те носи на шопинг ама ЌЕ ТЕ САКА и ти ЌЕ ГО САКАШ. Твоите другарки можеби ќе имаат дечковци кои им купуваат се, ама нема да имаат ЉУБОВ.

Значи, битна е љубовта. Ако сакаш и те сака некој кој нема скршен денар во џебот, ќе го сакаш и ќе те сака и со сите пари на светов.

M

marsovka

Гостин
Драга михаела

Или отсели или... отсели се
Прво нема да најдеш љубов овде, заеби што ти проповедаат над мене чедните и моралните . Ова е земја на еготрипови ако си ружна заборави на љубов ... Второ овде сексот е нешто неизживеано нешто. Трето сета љубов ќе излета низ прозорецот истиот момент кога ќе дојдат проблемите на маса. Четврто овде не се воспитани да бараат среќа туку да бараат секогаш ама баш секогаш нешто повеќе,ти не си тоа повеќе . Петто ако ти е до пари о па како да ти кажам сиромаштија овде врие се што ќе добиеш е лаги и ветувања ако имаш среќа ќе се омажиш за полуретардиран гастабајтер кој ќе те издржува тебе, децата и твојот швалер. Шесто ако останеш овде ќе лечат на тебе комплекси и ќе билдаат его.

Драга мила моја земи си го биометрискиот пасош или ако си малолетна почни да учиш англиски и спаси се себе си од сиромаштија, егоистрипани искомплексирани болесници за мажи, морални лешинари и рандом гниди кои не знаат како да бидат среќни .

Патем нема ништо послатко од свои сопствени заработени пари веруј ми :back: и своја сопствена независност :back:

MihaeLa5

Психопат
Член од
14 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
1
Читај:

Пак ќе повторам:
КОЈ КУР ТИ ТРЕБААТ ПАРИ ЗА ДА ИМАШ УСПЕШНА ВРСКА?!
Значи ЉУБОВ е. ЉУБОВ не иде заедно со ПАРИ. ПАРИТЕ се ГЛУПОСТ.

За да бидеш со некој, не треба да те интересира колку му е длабок џебот. Извини, нема да може да те части на секое искачање, и да те носи на шопинг ама ЌЕ ТЕ САКА и ти ЌЕ ГО САКАШ. Твоите другарки можеби ќе имаат дечковци кои им купуваат се, ама нема да имаат ЉУБОВ.

Значи, битна е љубовта. Ако сакаш и те сака некој кој нема скршен денар во џебот, ќе го сакаш и ќе те сака и со сите пари на светов.
разбирам се за ова ОК е и фала за советов ама....едноставно страв ми е да го сакам...страв од иднината незнам .... психички се вртам во круг...одсекаде...дома....јас сама...се е против него освен времето со него....секој викенд си викам:ајде уште вечерва и повејќе не излегувам со него....не е тоа љубов...ама постепено се претвора во љубов.....кога почнав да излегувам со него,беше за да го заборавам бившиот,почнав постепено да ми недостига...ова она...страв ми е да му речам те сакам затоа шо мислам дека крај ќе биди со нас,толку....ќе му се здосади....
незнам ни јас сама да се разберам,ни вие можеби никој не ме разбирате...БИВШИОТ МЕ УНИШТИ....не дека се случи којзнае што...едноставно:ГО ЗАСАКАВ за 3 месеци И МЕ НАПУШТИ 5 дена после врската........ме повреди премногу со тоа,не ми се ни јавуваше да ми кажи што се случува со нас...ништо...грозно искуство беше тоа з амене,незнаев што се случува...премногу сериозно сватив се,а тој имаше во план д аме искористи...кога виде дека не сум таква,ме напушти,после тоа...животов ми станна пекол,се разочарав од него,исто како цел свет да пропадна...сите чувства кои постое во мене,исчезнаа низ солзи и нервози....депресија имав долго време и се претворив во сосема нова личност...стасав до ова што сум,мислам дека неможам никој повејќе да сакам и единствено ми е важно да најдам некој што ќе ме сака,ми недостига љубов од некој,сакав и мислам дека нема да сакам како што сакав...немам верба повејќе во љубовта,беше тоа тогаш и не верувам во друга љубов освебн тааа кон него...тешко ми е ненмам на кого да му го искажам сето ова,не ме разбира никој....ми недостигаше макар и една мала прегратка од некој,се чувствував сама и се лувствував најневредно нешто на светов откако престана се со бившиот....сега кога не сакам никој,а неможам сама,ќе полудам сама....доволен ми е некој што ќе ме сака и ќе ми удоволува се затоа што повејќе јас би била со некој што ме сака отколку со некој што го сакам а не сум сигурна дали ме сака(ако му докажам дека го сакам....мислам дека ќе ме напушти)ме уништи тој ме уништи премногу...ни сма не е свесен колку го сакам и колку сум спремна да оставам се,само за него,макар и да нема ни скршен денар во себе...знам јас како е да се сака....само сега изгубено ми е се...без него,сама сум изгубена,несзнам кај одам и што ми се случува....

Драга михаела

Или отсели или... отсели се
Прво нема да најдеш љубов овде, заеби што ти проповедаат над мене чедните и моралните . Ова е земја на еготрипови ако си ружна заборави на љубов ... Второ овде сексот е нешто неизживеано нешто. Трето сета љубов ќе излета низ прозорецот истиот момент кога ќе дојдат проблемите на маса. Четврто овде не се воспитани да бараат среќа туку да бараат секогаш ама баш секогаш нешто повеќе,ти не си тоа повеќе . Петто ако ти е до пари о па како да ти кажам сиромаштија овде врие се што ќе добиеш е лаги и ветувања ако имаш среќа ќе се омажиш за полуретардиран гастабајтер кој ќе те издржува тебе, децата и твојот швалер. Шесто ако останеш овде ќе лечат на тебе комплекси и ќе билдаат его.

Драга мила моја земи си го биометрискиот пасош или ако си малолетна почни да учиш англиски и спаси се себе си од сиромаштија, егоистрипани искомплексирани болесници за мажи, морални лешинари и рандом гниди кои не знаат како да бидат среќни .

Патем нема ништо послатко од свои сопствени заработени пари веруј ми :back: и своја сопствена независност :back:
слично размислувам сега на ова,можеби и тој бившиот ми ги отворил очите,иак о сеуште го сакам и неговото врајќање би можелод а ме врати во старата форма на живот

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
разбирам се за ова ОК е и фала за советов ама....едноставно страв ми е да го сакам...страв од иднината незнам .... психички се вртам во круг...одсекаде...дома....јас сама...се е против него освен времето со него....секој викенд си викам:ајде уште вечерва и повејќе не излегувам со него....не е тоа љубов...ама постепено се претвора во љубов.....кога почнав да излегувам со него,беше за да го заборавам бившиот,почнав постепено да ми недостига...ова она...страв ми е да му речам те сакам затоа шо мислам дека крај ќе биди со нас,толку....ќе му се здосади....
незнам ни јас сама да се разберам,ни вие можеби никој не ме разбирате...БИВШИОТ МЕ УНИШТИ....не дека се случи којзнае што...едноставно:ГО ЗАСАКАВ за 3 месеци И МЕ НАПУШТИ 5 дена после врската........ме повреди премногу со тоа,не ми се ни јавуваше да ми кажи што се случува со нас...ништо...грозно искуство беше тоа з амене,незнаев што се случува...премногу сериозно сватив се,а тој имаше во план д аме искористи...кога виде дека не сум таква,ме напушти,после тоа...животов ми станна пекол,се разочарав од него,исто како цел свет да пропадна...сите чувства кои постое во мене,исчезнаа низ солзи и нервози....депресија имав долго време и се претворив во сосема нова личност...стасав до ова што сум,мислам дека неможам никој повејќе да сакам и единствено ми е важно да најдам некој што ќе ме сака,ми недостига љубов од некој,сакав и мислам дека нема да сакам како што сакав...немам верба повејќе во љубовта,беше тоа тогаш и не верувам во друга љубов освебн тааа кон него...тешко ми е ненмам на кого да му го искажам сето ова,не ме разбира никој....ми недостигаше макар и една мала прегратка од некој,се чувствував сама и се лувствував најневредно нешто на светов откако престана се со бившиот....сега кога не сакам никој,а неможам сама,ќе полудам сама....доволен ми е некој што ќе ме сака и ќе ми удоволува се затоа што повејќе јас би била со некој што ме сака отколку со некој што го сакам а не сум сигурна дали ме сака(ако му докажам дека го сакам....мислам дека ќе ме напушти)ме уништи тој ме уништи премногу...ни сма не е свесен колку го сакам и колку сум спремна да оставам се,само за него,макар и да нема ни скршен денар во себе...знам јас како е да се сака....само сега изгубено ми е се...без него,сама сум изгубена,несзнам кај одам и што ми се случува....
Девојко, треба да расчиштиш сама со себе. Дека го сакаш, не го сакаш - љубовта ретко се наоѓа. Онаа, вистинската. Ама близок ти е.
Тоа што ти се случило со бившиот не е причина да си го уништуваш понатамошниот живот. Некој со кој си идела 3 месеци, и да те напушти без да ти каже нешто, некако, и не ме асоцира на толкава болка. Или си преемотивна или гадно си заебала нешто, па сега се каеш. Во спротивно, нема логика. И ти за 3 месеци успеа да му се отвориш и да му кажеш се, да му го препуштиш твоето срце на него? Пак ќе кажам - не го сакаш. Тој ти е опсесија и за 2 месеци најмногу ќе се смееш кога ќе ти текне како ти било сега. А ако целта ти е/ти била да го заборавиш бившиот па затоа излегуваш со него, подобро раскини му уште сега. Само повеќе дотураш на огнот и него го повредуваш. Ниедно машко не би можело да се помири со фактот дека бил замена на некоја само за да го преболи бившиот. Се додека бившиот ти се меша у врска, неможеш да имаш долга врска со многу љубов. Get over it, ќе имаш уште многу дечковци, животот е пред тебе.

Пред извесно време кога и мене ми беше вака тешко, добив многу убав совет од еден другар. Гласеше вака: ниедно машко, со ниедна негова постапка, со ништо на светов што ќе направи не заслужува ниедна твоја солза.

Рано ти е за разочарувања. Ќе те очекуваат уште многу понатаму - припреми се. И остави ги парите на страна. Понатаму ќе се нервираш за пари.

Ме интересира, на која возраст си (секако, доколку сакаш да кажеш) и повеќе околу тоа, дека твоите дома ти збореле за него?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Mihaela_5...

Лечи комплекси на друго место !:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom