Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
со девојка ми раскинавме али уште се сакавме и што се случи?. после одредено време таа фати друг дечко а ние не престанавме да комуницираме.секако мене ме болеше тоа и никако неможев да преболам да биде со друг.и што е битното еден ден таа ми се јавува и ми кажува како тоа неможела без мене колку само ме сакала и јас како едвај да чекав тоа да се случи веднаш заборавив на се и муабетот ни беше како ништо да не било пред тоа,решив да заборавам на се и па да бидеме заедно..и шо се случува вечерта пак се слушаме и ми вика ке идела во град со тој другиот,мене како светот да ми се урна врз глава и беше во град а јас си останав дома да си трескам главата од зид...и сега кажете ми дали треба да поминам низ тоа и па да бидеме заедно или треба да ја отерам таму кај тој од таа грозна вечер кога светот ми се урна врз глава??? фаллаа
Фати си друга девојка и после побарај ѝ да бидете заедно на претходнава. И види како ќе изреагира.

Како што таа ќе изреагира кон тебе, во ситуација кога си со друга девојка, така и ти треба да изреагираш кон неа, во ситуација кога таа е со друг дечко.

Веднаш да ти кажам дека тоа е високо нестабилна состојба и многу е веројатно дека некој ќе посака да ја напушти (што е нормално) и дека ќе се сведе на два пара коишто еден со друг не комуницираат.

Ако ти е проблем да си фатиш друга девојка додека комуницираш со претходнава, избриши ја од сите контакти (мобилен, Скајп, ФБ...) и почни да бараш нова девојка, со чист образ. И знај дека тоа е најправилниот начин во овој случај.

Поздрав и со лесно.
--- надополнето: 25 јули 2012 во 15:58 ---
Mozi nekoj sovet da mi dadete :)
Pred godina so drugarite se zapoznavme so edni ubai cupinja, samo shto se zapoznavme so eden drugar sakavme da muvame 2 od niv, arno ama nist ne bidna, i od togas navamu se druzime so niv, jas posebno se mn druzam so cupeto shto mojot drugar sakase da go smuva i pocna mn da mi se dopaga, mislam premnogu :) ali mi e nezgodno da i kazam oti prethodno jas sakav da ja smuvam nejzinata drugarka...inaku vodime opusteni razgovori,a mozi znae deka mi se dopaga :))) koj se vasite mislenja???
Никој никого не смувал, па ништо не се случило. Со други зборови, нема зошто кому да му се правдаш за она што сакаш да го направиш.

Само напред и со лесно (y).
--- надополнето: 25 јули 2012 во 16:04 ---
Постојано наоѓам коментари по други форуми од девојка ми, како ова не и се допаѓало кај мене, како мечтае по некој си бивши, по некој што бил ваков или онаков, а кога сме заедно е сосема друга приказна... совет?
Најди ги тие мислења, испечати ги, викни ја на кафе, покажи ѝ ги и започни разговор со зборовите: „Дали би сакала да дискутираме за ова?“ и дискутирајте за тоа, дури и ако таа гледа да ја избегне таа тема. Ако сметаш дека е проблем, разговарајте за тоа.

Сите од време на време се потсетуваме на бившите и тоа не е толку голем проблем, ако се има желба да се остане со тековниот партнер (тие потсетувања и фантазии може само да помогнат да се збогати тековната врска, поради искуствата). Но, ако таа размислува да ти раскине или слично, тоа е веќе проблем за вашата врска и нема допирни точки со бившиот, туку со некои твои карактеристики што можеби ѝ пречат. Со други зборови, ако бара помош за да ги „надмине“ тие фантазии за да остане со тебе, надминете ги заедно. Но, ако бара повод за раскинување, обиди се да ја спасиш врската со тоа што ќе ги издискутирате работите (јасно, ако ти е цел да останеш во врска со девојката, што мислам дека ти е).

Инаку, биди спремен на муабети „Од каде ти знаеш дека сум барала совети?!“, „Како смееш така да ме следиш без да ми кажеш?!?!“, т.е. дека ќе сака да избегне од разговорот на тој начин (можеби нема, но биди спремен на тоа).

Па, со лесно.
--- надополнето: 25 јули 2012 во 16:09 ---
Сакам на жена ми со голем мерак да и го бапнам орално и анално,арно ама и кога е пијана е свесна и не дава.Кажете дали има некои апчиња со кои во исто време треба да биде будна ама несвесна за тоа што следи
Прво: тоа што го бараш е многу блиску до силување.
Второ: тоа што го бараш покажува дека апсолутно не ти е гајле за тоа како се чувствува жена ти и кои се нејзините желби, туку се секираш само за своите, без разлика како таа би можела да реагира на истите. Ако не можеш со разговор со неа да се договориш околу тоа, не треба да сте заедно.

Поздрав и со муабет.

Член од
2 март 2012
Мислења
9
Поени од реакции
0
Acid na Male dosta precizno mu gi opisa site potrebni elementi za da go zavede deckoto sega ako ne se pali na tie stvari problemot e do nego neka odi na ekim ili neka brka peskovci .....................
--- надополнето: 25 јули 2012 во 16:34 ---
.............
--- надополнето: 25 јули 2012 во 16:38 ---
Сакам на жена ми со голем мерак да и го бапнам орално и анално,арно ама и кога е пијана е свесна и не дава.Кажете дали има некои апчиња со кои во исто време треба да биде будна ама несвесна за тоа што следи
dadi i edno apce vijagra ce i go bapnes za 20 min kade i da posakas ..........

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Тоа не е близку до слиување, ТОА Е СИЛУВАЊЕ и за истото се одговара кривично.

Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
bate ja na zenska mi koga gi barav ovie raboti kako i kaj tebe nikako i ednas zapien neznam sto sum zborel ama nesto vo ovoj stil .... ti mori na mene ako ne mi go pusis na kogo go pusis site pusite i se fukate vo gz samo so kogo a stom so mene ne sakas sigorno so drug ... nesto vo ovoj stil me svakas ina ku so devojka mi edna godina imavme seks samo odpozadi mi velese ne e podgotvena da ja skinam ova ona od koga ja skinav ne mi dava od pozadi za ziva glavaaa :D smeski ali proraboti pijanava finata i sega da vodis pusenje pred sekoj sex od pozadi po slabo ali ima go i toa :D

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
ctrkantia
Ако не за силување, тогаш за барање нешто што е познато како дрога за силување.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Мож не ти е миен.

Член од
26 јули 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Значи вака...имам скоро 16 години,убав сум,висок,паметен,слаб,добар...и не ме сака симпатијата!

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И премногу нарцисоиден кога веќе си делиш епитети. Можеби и тоа да е причина.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Кажи и дека ја сакаш и игнорирај ја.Сама ќе дојде ;)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Самото име ти кажува........ Material Boy.

Член од
26 јули 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0

Kajgana Shop

На врв Bottom