Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
27 февруари 2011
Мислења
66
Поени од реакции
30
А, да го искомуницираш со неа тоа што ти смета? Да ја подпрашаш зошто го прави, да и кажеш што конкретно ти смета. Каква ти е таа врска ако отворено не комуницирате? Вака само ќе си праиш филмови во глава, уствари веќе и си почнал со филмовите, не ти треба тоа ама ич.
Во право си ,али договорот беше да не ја брзам.. бидејки она сеуште не ме сака и ми бара време ,а тоа ја што ја сакам е друго... сега за сега ке си бидам чил како што кажа членот statusQ а , ако понатаму продолжи со исто понашање ке разговарам со неа
Фала ви на брзите одговори :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Во право си ,али договорот беше да не ја брзам.. бидејки она сеуште не ме сака и ми бара време ,а тоа ја што ја сакам е друго... сега за сега ке си бидам чил како што кажа членот statusQ а , ако понатаму продолжи со исто понашање ке разговарам со неа
Фала ви на брзите одговори :)
На женска љубов не и се изјавува барем првите 6 месеци од врската. За во иднина памет во глава.

Член од
16 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
54
На женска љубов не и се изјавува барем првите 6 месеци од врската. За во иднина памет во глава.
Не се согласувам со ова :) Што ќе правиш првите 6 месеци ако стварно се осеќаш заљубен во неа ? Ќе глумиш фраер ? Ладен ? Како ќе и покажеш дека ти значи ?

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Не се согласувам со ова :) Што ќе правиш првите 6 месеци ако стварно се осеќаш заљубен во неа ? Ќе глумиш фраер ? Ладен ? Како ќе и покажеш дека ти значи ?
Не реков никаде дека треба да глумиш фраер. Делата значат многу повеќе од "ТЕ САКАМ".

Според моето искуство постојат 2 женски логики:
1 - "Не се знаеме ни 2 дена, а веќе ми кажува дека ме сака. Сака само да ме легне и да ме шутне. Ќе види он."
2 - "Уште една кутра душичка, ќе си поиграм малце па ќе го оставам."

Човек кој е стабилен во себе не се однесува како напалено детенце. Се што лета не се јаде. Никаде не реков дека треба да глуми фраер кој е ладен, туку дека треба да остави работите да се одвиваат постепено, а со самото тоа врската ќе се зацврсти многу повеќе, него ако самите се трудиме да исфорсираме нешто. Ќе и покажеш дека ти значи преку дела, но со тоа нема да заборавиш дека ти си имаш и своја личност и свои потреби кои си ги практикувал X години уназад, и со врска од една недела не треба да го смениш пристапот кон себе.

Секако, ова е само мое мислење, никаде не реков дека сум 100% во право, нити пак пробувам да го сменам твоето. ;)

Член од
16 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
54
Не реков никаде дека треба да глумиш фраер. Делата значат многу повеќе од "ТЕ САКАМ".

Според моето искуство постојат 2 женски логики:
1 - "Не се знаеме ни 2 дена, а веќе ми кажува дека ме сака. Сака само да ме легне и да ме шутне. Ќе види он."
2 - "Уште една кутра душичка, ќе си поиграм малце па ќе го оставам."

Човек кој е стабилен во себе не се однесува како напалено детенце. Се што лета не се јаде. Никаде не реков дека треба да глуми фраер кој е ладен, туку дека треба да остави работите да се одвиваат постепено, а со самото тоа врската ќе се зацврсти многу повеќе, него ако самите се трудиме да исфорсираме нешто. Ќе и покажеш дека ти значи преку дела, но со тоа нема да заборавиш дека ти си имаш и своја личност и свои потреби кои си ги практикувал X години уназад, и со врска од една недела не треба да го смениш пристапот кон себе.

Секако, ова е само мое мислење, никаде не реков дека сум 100% во право, нити пак пробувам да го сменам твоето. ;)
Не реков дека рече :) само прашав што ќе правиш :) Се согласувам со тоа дека Љубовта се сведочи, дека делата значат многу повеќе од кажаното со збор. Ова со 2те логики некако...:) Јас мислам различни луѓе различни логики. Напалено детенце ? Точно. Не може да си заљубен во некој што одвај го познаваш. Острастен си, или напален како што љубиш да кажеш ти :). Да, и јас мислам дека треба да оставиш работите да се одвиваат постепено, но сметам дека мала 'форца' не е на одмет. Не да почнеш да гњавиш, туку да покажеш дека си 'загреан'. Преубеден сум дека ме разбираш на што мислам. ( да не должам многу:) )

Член од
27 февруари 2011
Мислења
66
Поени од реакции
30
Не реков дека рече :) само прашав што ќе правиш :) Се согласувам со тоа дека Љубовта се сведочи, дека делата значат многу повеќе од кажаното со збор. Ова со 2те логики некако...:) Јас мислам различни луѓе различни логики. Напалено детенце ? Точно. Не може да си заљубен во некој што одвај го познаваш. Острастен си, или напален како што љубиш да кажеш ти :). Да, и јас мислам дека треба да оставиш работите да се одвиваат постепено, но сметам дека мала 'форца' не е на одмет. Не да почнеш да гњавиш, туку да покажеш дека си 'загреан'. Преубеден сум дека ме разбираш на што мислам. ( да не должам многу:) )
The thing is..не се знаеме два дена и не ја сакам два дена туку неколку месеци..

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Глорија, вади му и ти муабети. (y)
Мислам хелоууу, кој знае каква ви била вечерата, па ти како се спремаше да не помисли дека си лесна и сеа што испадна. :(
Не знам дали се мајтапиш тука со нас, но како и да е. Дај искулирај, што се замараш со дечково, батали го едноставно.
Таквите личности треба да ги ставиме на игнор.
Не верувам дека ти се допаѓа после ова што го направил, па ќе ти биде полесно да го баталиш. :pipi:

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Е сега се сложуваме до некаде. :)

The thing is..не се знаеме два дена и не ја сакам два дена туку неколку месеци..
Сепак, тоа е премалку за вие да можете "сериозно да разговарате".Она што треба да си го одговориш на себе е дали ти неа ја сакаш како личност, или заради нејзината улога во твојот живот (односно, девојка). Ако е ради првото, дај и малку време, но немој да претераш затоа што ќе излезеш повреден. А ако е од некоја друга причина, не се замарај многу и остави работите нека си течат, а на крај ќе имаш искуство повеќе во животот. :)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
doznav od edna drugarka na nea i kazala drugarkata na eden tip sto mi se pusta celo vreme deka toj i kazal
И вие овде на темава уште и реплицирате и ја советувате оваа 12-13 годишна девојка......па добро видете што пишала горе^ :tapp:

п.с Глорија....добро ма нели сфати до сеа,дека на форумов можеш да земеш титула за "интелегенција-мртва природа"....или ќе одиш до крај....макар и второ место да земеш.:coffee:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
doznav od edna drugarka na nea i kazala drugarkata na eden tip sto mi se pusta celo vreme deka toj i kazal deka deka me ebel sto da pravam?
Ако ти е тебе стварно јасно ко што на кого му напраил, ја викам „може!“, бркај работа! o_O

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
doznav od edna drugarka na nea i kazala drugarkata na eden tip sto mi se pusta celo vreme deka toj i kazal deka deka me ebel sto da pravam?/da se karam li so nego da go zasramam li u drustvo da kazam deka laze ili da izlazam deka e tocno toa ama deka bil katastrofa sto mislite vie help?
Наједноставно, изеби се со него. На тој начин ќе постапиш многу човечки, ќе го заштитиш од срамот што лажел...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Еве и ја да прашам нешто. Шо ако поканиш некоја да излезете на кафе, чај, било што и испадне дека има некој друг, евентуално дечко?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Еве и ја да прашам нешто. Шо ако поканиш некоја да излезете на кафе, чај, било што и испадне дека има некој друг, евентуално дечко?
Кажи и дека не си љубоморен по природа...

K

kalimer0

Гостин
Немам некое искуство во ова ама останувате пријатели - претпоставувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom