Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
3 август 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
Pred se blagodaram za iskrenosta :) Ne im se vmesav direktno nitu pak planiram....a i da se vmesam ako ne me saka ako ja saka nejze sigurno ke ostani so nea :) I ne me tesat pogresno sfateno jas samata toa go gledam deka iako e so nea postojano bara nacin da me vidi...zosto da saka da me vidi koga e so nea ?
Moj sovet e da ne mu pisis ili zvonis, pocekaj nekoe vreme. neka vidi toj deka ti si sama, a i deka i ti go gledas, neka oseti deka go gledas. A, ako ocigledno te gleda togas koga ke vi se sretnat pogledite vikni go da razbovarate, so koj i da e, ako navistina te saka nema da mu bide problem toa, pa oci v oci ke mu kazes se, bez poraki i gluposti. Bidi hrabra i resitelna!

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Se raboti za bivsiot so koj bevme zaedno 7 meseci i imavme stabilna vrska no ne sme zaedno veke podolgo vreme, vrskata ja prekinav jas zatoa sto smetav deka ne go dobivam potrebnoto vnimanie od nego. Sigurna sum deka me sakase, bese sreken sto me ima pokraj sebe no posledniot mesec kako da se smenija rabotive i zatoa ja prekinav vrskata mozebi bese malku impulsivno ali toa e... sekoj bil podlozen na takva impulsivna reakcija problemot e vo toa sto i dvajcata sme gordi i nikoj ne popusti....posle nekoe vreme toj si fati devojka za koja se somnevam deka ja saka a uste pomalku da mu se dopaga sestra mi veli deka e so nea samo da ne bide sam... a po negovite postapki vo posledno vreme i pocnav da veruvam vo toa poradi nacinot na koj me gleda koga ke iskocime na isto mesto postojano se trudi da pomine pokraj mene i non stop me gleda... ne znam zosto no nesto mi veli deka seuste zali sto ne sme zaedno.Kako bi ja protolkuvale mojata situacija ?
Поминува покрај тебе и те гледа за да види дали си тажна што е со друга. Бил повреден од тебе, сака да види дали ти сега си.
Размисли дали љубовта кон него ја надминува твојата потреба од неговото внимание. Ако е така, тогаш барај го и немај големи очекувања.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Se raboti za bivsiot so koj bevme zaedno 7 meseci i imavme stabilna vrska no ne sme zaedno veke podolgo vreme, vrskata ja prekinav jas zatoa sto smetav deka ne go dobivam potrebnoto vnimanie od nego. Sigurna sum deka me sakase, bese sreken sto me ima pokraj sebe no posledniot mesec kako da se smenija rabotive i zatoa ja prekinav vrskata mozebi bese malku impulsivno ali toa e... sekoj bil podlozen na takva impulsivna reakcija problemot e vo toa sto i dvajcata sme gordi i nikoj ne popusti....posle nekoe vreme toj si fati devojka za koja se somnevam deka ja saka a uste pomalku da mu se dopaga sestra mi veli deka e so nea samo da ne bide sam... a po negovite postapki vo posledno vreme i pocnav da veruvam vo toa poradi nacinot na koj me gleda koga ke iskocime na isto mesto postojano se trudi da pomine pokraj mene i non stop me gleda... ne znam zosto no nesto mi veli deka seuste zali sto ne sme zaedno.Kako bi ja protolkuvale mojata situacija ?
Оти бре лижите кај шо плукате? И оти плукате пред да размислите? Тоа неможам да го сватам никако...

Чоек не виси на закачалка па да можи да ви оди на сите по ќефот. Не е ова плукни залепи ,денес сакам, утре нејќам... На крај се се сведува на три букво ЈАС. Ебати себичните. Сте размислиле некогаш што сакла некој трет? Или тој третиот и не е така важен, се додека тебе ти е полно егото?

Свати си шо сакаш во животот. Научи да попушташ кога си во право. Размисли шо би било кога би било... И не се прај пишман за одлуките што си ги донела. Тие се такви какви што се, и те прават да си таква каква што си.

Ако важи она „Што било поминало“ редно е да го остајш чоекот да си го живеј животот како што знае и умее.

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Treba sega da prestanish da mislish na nego, i na toa sho go praj onaj. Ti vekje mu raskina. Ako sakashe da si so nego prvo ke razmisleshe sho i kako, i posle ili ke raskineshe ili ke ostaneshe so nego. Ti ne razmisli i odluchi da raskinite. Sega vekje odi ponatamu i ne misli na toa sho bilo ili na toa sho go praj onaj. Toa e negova rabota isto kako sho ti si imash tvoja rabota sega.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026
Значи не е никаков проблем само ми треба ваш совет и мислење. Завчера се вратив од Турција од одмор, а таму во хотелот имаше едно девојче 2 години постаро од мене работи како Аниматорка. Уште на прв поглед се заљубив у неа и после 2 дена бидна тоа што сакав, арно ама знаев дека тука ќе ја видам и никогаш повеќе и се заљубив у неа и она у мене. Е сеа она таму работи од 26 Мај до 1 Ноември додека е сезоната. Секој месец има 2 дена слободни и доаѓа тука бидејќи Мајка и тука работи исто и Татко и. А, после цело време е во Скопје. Е сега вие што мислите за ваква врска ? Дали е можно да успее бидејќи сме различна религија ( не ми смета но ипак е некоја пречка), постара 2 години од мене, и 2000км не оддалечуваат. Наредно лето ќе бидеме во истиот тим за Анимација така што цело лето ќе бидам со нејзе и после тоа и е последна година во Турција и се враќаме заедно во Македонија... Па вреди ли да се чека? :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Значи не е никаков проблем само ми треба ваш совет и мислење. Завчера се вратив од Турција од одмор, а таму во хотелот имаше едно девојче 2 години постаро од мене работи како Аниматорка. Уште на прв поглед се заљубив у неа и после 2 дена бидна тоа што сакав, арно ама знаев дека тука ќе ја видам и никогаш повеќе и се заљубив у неа и она у мене. Е сеа она таму работи од 26 Мај до 1 Ноември додека е сезоната. Секој месец има 2 дена слободни и доаѓа тука бидејќи Мајка и тука работи исто и Татко и. А, после цело време е во Скопје. Е сега вие што мислите за ваква врска ? Дали е можно да успее бидејќи сме различна религија ( не ми смета но ипак е некоја пречка), постара 2 години од мене, и 2000км не оддалечуваат. Наредно лето ќе бидеме во истиот тим за Анимација така што цело лето ќе бидам со нејзе и после тоа и е последна година во Турција и се враќаме заедно во Македонија... Па вреди ли да се чека? :)
подалеку од неа ;)
додека чекаш..ќе пропуштиш поквалитетни шанси :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Од тебе е постара, друга религија е, се гледате ретко во текот на годината... Ова се сите предуслови за неуспех на врската.

Јасно, тоа е само теорија. Доколку има вистинска љубов, таа ќе преовладее. Сепак, кога би бил на твое место, би ги интензивирал контактите (преку Интернет или слично), за да ја одржите врската колку-толку жива.

Реално гледано, 2 дена заедно во годината (за годинава зборам) е премалку. Што со останатите 363 дена? Мислиш ли дека нејзе не би ѝ требало друштво тогаш? А тебе?

Според мене, најдобро би било да се чуете и да се договорите. Кога ќе се видите следниот пат? Ако тоа е на 1 ноември, тоа е за 3 месеци од сега. Дали мислиш дека ти ќе издржиш толку време без да побараш друга девојка? Дали мислиш дека таа ќе издржи без да побара друг? Дали мислиш дека тоа што сте различна религија не е толку голем проблем, т.е. ти нема да имаш проблем со твоите, ниту таа со нејзините пријатели и/или семејство?

Внимавај: таа е 2 години постара од тебе. Големи шанси има да си ѝ бил минлива забава за тоа време додека сте биле заедно. Не знам колку години имаш, но жените во принцип бараат некој што ќе биде стабилно покрај нив, особено ако се постари. Јас не би ја исклучил можноста да те има тебе како резерва за кога ќе се врати, а во меѓувреме да си се издувува на друго место.

Јасно, сè ова се само мои мислења. Најдобро е да се чуеш со неа и да ги издискутираш сите овие работи. Зашто едно е таа да си наоѓа некои трети додека е таму, а тебе ништо да не ти кажала, а сосема друго е ако ти побараш да нема нешто со некој трет, таа да се согласи, а пак тоа да го прави. Во првиот случај таа би си го живеела својот живот; во вториот би те лажела тебе. Има разлика.

Можеби звучам многу негативно, но тоа е само затоа што, статистички, сè она што го наброја има големи шанси за неуспех. Љубовта сè надминува, но само ако е вистинска, искрена и чиста и тоа од двете страни. А тоа се дознава само после долго време поминато заедно со партнерот.

Значи, најдоброто нешто што може да го сториш во моментот е да ја приближиш неа до себе, макар комуникативно. Разговарајте, дискутирајте, за да ја одржувате љубовта во живот, до оној момент кога ќе се видите реално. И потоа ќе видите што понатаму.

Со лесно и со среќа. (y)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026
Од тебе е постара, друга религија е, се гледате ретко во текот на годината... Ова се сите предуслови за неуспех на врската.

Јасно, тоа е само теорија. Доколку има вистинска љубов, таа ќе преовладее. Сепак, кога би бил на твое место, би ги интензивирал контактите (преку Интернет или слично), за да ја одржите врската колку-толку жива.

Реално гледано, 2 дена заедно во годината (за годинава зборам) е премалку. Што со останатите 363 дена? Мислиш ли дека нејзе не би ѝ требало друштво тогаш? А тебе?

Според мене, најдобро би било да се чуете и да се договорите. Кога ќе се видите следниот пат? Ако тоа е на 1 ноември, тоа е за 3 месеци од сега. Дали мислиш дека ти ќе издржиш толку време без да побараш друга девојка? Дали мислиш дека таа ќе издржи без да побара друг? Дали мислиш дека тоа што сте различна религија не е толку голем проблем, т.е. ти нема да имаш проблем со твоите, ниту таа со нејзините пријатели и/или семејство?

Внимавај: таа е 2 години постара од тебе. Големи шанси има да си ѝ бил минлива забава за тоа време додека сте биле заедно. Не знам колку години имаш, но жените во принцип бараат некој што ќе биде стабилно покрај нив, особено ако се постари. Јас не би ја исклучил можноста да те има тебе како резерва за кога ќе се врати, а во меѓувреме да си се издувува на друго место.

Јасно, сè ова се само мои мислења. Најдобро е да се чуеш со неа и да ги издискутираш сите овие работи. Зашто едно е таа да си наоѓа некои трети додека е таму, а тебе ништо да не ти кажала, а сосема друго е ако ти побараш да нема нешто со некој трет, таа да се согласи, а пак тоа да го прави. Во првиот случај таа би си го живеела својот живот; во вториот би те лажела тебе. Има разлика.

Можеби звучам многу негативно, но тоа е само затоа што, статистички, сè она што го наброја има големи шанси за неуспех. Љубовта сè надминува, но само ако е вистинска, искрена и чиста и тоа од двете страни. А тоа се дознава само после долго време поминато заедно со партнерот.

Значи, најдоброто нешто што може да го сториш во моментот е да ја приближиш неа до себе, макар комуникативно. Разговарајте, дискутирајте, за да ја одржувате љубовта во живот, до оној момент кога ќе се видите реално. И потоа ќе видите што понатаму.

Со лесно и со среќа. (y)
Добри совети, но јас реков 2 дена во месецот, значи секој месец по 2 дена. И не напоменав она ги направи првите чекори т.е. она пристапи флертувајќи, иако и јас на прв поглед се заљубив во неа. Значи самата ми кажа дека сака нешто повеќе. Е, сега за тоа дали таму ќе прави нешто со некој друг неможам да знам, но јас би издржал зошто неможам да ви опишам што се поминавме низ тие 15 дена.

Самата ми рече да продолжиме, она и ми помогна да аплицирам за работа во тој тим за наредно лето, за да бидеме заедно. Јас би издржал, но тоа ме мачи од една страна што не верувам дека она ќе издржи така, ама пак од друга страна самата ми помогна за да се вработам таму и доаѓа во Скопје што хаос ми создава и не знам што да правам...

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Razlichna religija ich da ne te zamara. Ako skash nekogo i gospod ke prosti. Toj ne gleda razlichni religija toj gleda svajkanje, hrabrost, ljubov i pochituvanje eden kon drug. Vas ako ne vi smeta i ako ushte od sega znajte deka nema da vi prechi vo idnina ondak ostajgo toa na strana. Godini isto nema gajle. Nekogash i postarite mozat da imat pomalku pamet od nego pomalite. Da imate razbiranje i da razmisluvate na isto nivo ondak i toa vie sve sredeno, zaebi godini.
Problemo ke vi bidi dalechinata. Ke ima mn ljubomora, makar i sho ima sakanje, ke ima ne razbiranje zasho vaka i zasho taka prajsh. Toa ke vi bide teshko. Ti mozish od sega da kazish deka i veruvash i ona isto i tebe, ama pak ke ima neshto sho ke prechi. Zasho izleguva tolku mnogu i tn. Ako vekje se sakate tolku mnogu ako sakate da ste tolku zaedno ondak dajte shansa na vrskata. Ama od pochetok da znajte deka ke bidi teshko i ke ima kavgi za glupi raboti. Vie treba da gi preminite tie granici za da uspeejte. Vi pozeluvam Good Luck. :)

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
Македонци и Македонки јас сум момче кое нема среќа со љубовта.Незнам што е работата но изгледа многу многу не ми оди.Сега сум 2 година средно сите мои другари добро му оди во љубовта мена надолу ми оди.Незнам зошто.Не сум грда личност.Искрен сум зато искрено ќе ви кажам.Не сум ни дебел не сум ни слаб туку сум таман.Не сум ни висок не сум ни низок.Висок сум ама не она вискок превисок.Имам 178 и 65 кила.Што е нормално.Градба и фаца имам убава.Не сум кузни колку убав ама гледам дупло погрди машки од мене имаат многу убави девојќи.Јас за тие девојќи можам да сонувам.Пробај на една пушти му се пробај на друга не бидува.Пробај преку фб и таму не бидува.Другарите и тие помагаат ама слабо.Дајте бе луѓе дајте и вие некој совет.Карактер немам лош чесен сум,тоа што го велам гледам стално да го реализирам,некои девојќи многу пати ми имаат кажано дека сум интелигентен по ова ќе заклучите дека сум добар ученик.Незнам што е работата дали незнам да пријдувам.Дајте вие постарите кажете некоја финта.Вие помладите кажете како да и пишам на то Фејсбукот.Ви благодарам од напред.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Македонци и Македонки јас сум момче кое нема среќа со љубовта.Незнам што е работата но изгледа многу многу не ми оди.Сега сум 2 година средно сите мои другари добро му оди во љубовта мена надолу ми оди.Незнам зошто.Не сум грда личност.Искрен сум зато искрено ќе ви кажам.Не сум ни дебел не сум ни слаб туку сум таман.Не сум ни висок не сум ни низок.Висок сум ама не она вискок превисок.Имам 178 и 65 кила.Што е нормално.Градба и фаца имам убава.Не сум кузни колку убав ама гледам дупло погрди машки од мене имаат многу убави девојќи.Јас за тие девојќи можам да сонувам.Пробај на една пушти му се пробај на друга не бидува.Пробај преку фб и таму не бидува.Другарите и тие помагаат ама слабо.Дајте бе луѓе дајте и вие некој совет.Карактер немам лош чесен сум,тоа што го велам гледам стално да го реализирам,некои девојќи многу пати ми имаат кажано дека сум интелигентен по ова ќе заклучите дека сум добар ученик.Незнам што е работата дали незнам да пријдувам.Дајте вие постарите кажете некоја финта.Вие помладите кажете како да и пишам на то Фејсбукот.Ви благодарам од напред.
Ти во Македонија живееш, така?
Ааа, кај нас женските не сакаат вакви момци :)

-G-

Успешен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
636
Поени од реакции
255
глеј сеа јас можда не сум постар ама можам да ти дадам совет за во македонија. се убаво не си висок не си низоок убав си итн. не кажа пари имаш ли? зборувам за пари пари . кола имаш? имаш да частиш во кафич цела маса по два-три пати секој викенд? Треба ти пари за да имаш женска тука :) ако си гледал скарфејс цитирам: first u get the money then u get the power and then u get the women :)

Kajgana Shop

На врв Bottom