Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7

Вака дечки/девојки имам еден голем проблем.... Проблемот е во тоа што сум лудо вљубен во мојата школска другарка...Таа има дечко со кој идат околу 1 год. ама иако идат постојано на часовите се шмекаме, дури и на некои од часовите се држиме и за рака наравно тоа се случува кога седиме заедно, се слушаме редовно кога ќе и се јавам зборуваме по 1 час, на крајот на школската година и дадов привезок на кој пишува I love you и отогаш од тој момент се немаме слушнато .. Барам совет што понатаму да направам ... Ве молам бидите сериозни ..... Однапред Ви благодарам ..... :)
--- надополнето: Jun 22, 2011 12:02 AM ---
Вака дечки/девојки имам еден голем проблем.... Проблемот е во тоа што сум лудо вљубен во мојата школска другарка...Таа има дечко со кој идат околу 1 год. ама иако идат постојано на часовите се шмекаме, дури и на некои од часовите се држиме и за рака наравно тоа се случува кога седиме заедно, се слушаме редовно кога ќе и се јавам зборуваме по 1 час, на крајот на школската година и дадов привезок на кој пишува I love you и отогаш од тој момент се немаме слушнато .. Барам совет што понатаму да направам ... Ве молам бидите сериозни ..... Однапред Ви благодарам ..... :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
^ И јас сакав да го прашам истото. :cool:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Вака дечки/девојки имам еден голем проблем.... Проблемот е во тоа што сум лудо вљубен во мојата школска другарка...Таа има дечко со кој идат околу 1 год. ама иако идат постојано на часовите се шмекаме, дури и на некои од часовите се држиме и за рака наравно тоа се случува кога седиме заедно, се слушаме редовно кога ќе и се јавам зборуваме по 1 час, на крајот на школската година и дадов привезок на кој пишува I love you и отогаш од тој момент се немаме слушнато .. Барам совет што понатаму да направам ... Ве молам бидите сериозни ..... Однапред Ви благодарам ..... :)--- надополнето: Jun 22, 2011 12:02 AM ---
Идниот пат кога ќе се видите, едноставно одведи ја некаде на само и залапај ја.

Или таа ќе раскине со дечкото, или ќе си го расипете другарството. Ако е првото - супер. Ако е второто - таа тебе те има за шмекање, а со дечкото се лапаат, а веројатно и се фаќаат и се сексаат. Дали сериозно сакаш да ѝ бидеш само рамо за плачење или гугуткање по телефон, додека физичката љубов таа ја има со друг? Јас не би. И затоа јас такво „другарство“ и не би ни сакал да имам.

Како и да е, тоа е мој совет. Ти види си што ти одговара.

Поздрав и со лесно.

S

Stef Bachatero

Гостин
Вака дечки/девојки имам еден голем проблем.... Проблемот е во тоа што сум лудо вљубен во мојата школска другарка...Таа има дечко со кој идат околу 1 год. ама иако идат постојано на часовите се шмекаме, дури и на некои од часовите се држиме и за рака наравно тоа се случува кога седиме заедно, се слушаме редовно кога ќе и се јавам зборуваме по 1 час, на крајот на школската година и дадов привезок на кој пишува I love you и отогаш од тој момент се немаме слушнато .. Барам совет што понатаму да направам ... Ве молам бидите сериозни ..... Однапред Ви благодарам ..... :)--- надополнето: Jun 22, 2011 12:02 AM ---
Good guy gone wrong :S,зашто да расипуваш врска и после да си имаш проблеми.Си дал привезок со твоите чувства хаха каква катастрофална грешка,сега кога може ќе сака да те има.Со девојки така не,јас бев затрескан во една две години во средно напишав поезија и никогаш не беше моја :).Зашто е тоа така,хмм затоа што чувствата не се искажуваат тие се кријат :).Женско кое знае дека ти ја сакаш,не си интересен затоа што знае дека во секој момент може да те има,а тоа е лоша работа.Не контактирај со неа најди друга и предвреме не давај подароци,кога ќе раскине тогаш пробај сега те советувам да не расипуваш нешто.Поздрав.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Јави и се и викни ја да поразговарате. Објасни и се убаво.
--- надополнето: Jun 22, 2011 10:54 AM ---
Good guy gone wrong :S,зашто да расипуваш врска и после да си имаш проблеми
Никој не може да ви ja украде девојката ако таа не сака да биде украдена!
Шо барала да го држи за рака и да го шмека? И се сака (шо би рекол Таковски:Сакат да се ду*ат :D).

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Никој не може да ви ja украде девојката ако таа не сака да биде украдена!
Шо барала да го држи за рака и да го шмека? И се сака (шо би рекол Таковски:Сакат да се ду*ат :D).
Не се работи за крадење туку луѓето многу морализираат дека не би растурале или би се мешале во туѓа врска а во суштина повеќето (или сите) би направиле се за да ја освојат личноста која стварно им се свиѓа и нема да се сопрат па да има и 5 дечковци или девојки :).

S

Stef Bachatero

Гостин
I mene mi se dopaga kelnerkata vo markes pa molcam.Sekogas so razumot nikogas so emociite.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Не се работи за крадење туку луѓето многу морализираат дека не би растурале или би се мешале во туѓа врска а во суштина повеќето (или сите) би направиле се за да ја освојат личноста која стварно им се свиѓа и нема да се сопрат па да има и 5 дечковци или девојки :).
Oн е д'лжен да провери :D
A девојката се подала. Да си седела мирно, да не и мрдал гзот, дечкото ќе си се тргнел.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Можеби таа блискост што таа ја чувствувала за тебе, била поголема од школски другар, но не те гледала како потенцијален дечко тука можеби како вистински другар, брат или незнам што. Она што мислам е дека погрешно си ја проценил нејзината намера, и нејзината желба да бидете блиски. Таа веројатно те сака ама на друг начин, од тоа што ти си го помислил.
Јас на пример имам такви личности во мојот живот, но никогаш тие девојки не можам да ги гледам како потенцијални девојки. Ги сакам на еден сестрински начин.

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Rocky - и јас имам такви личности кои никогаш во животот нема да ми бидат потенцијални девојки едноставно како што рече ги сакам како сестрии и тоа така и ќе остане ...
StevoMC- благодарам за советот ......
Бомба - не се слушаме повеќе затоа што и вртев еднаш не се јави пред некој ден ми пушти сигнал потоа да и се јавам пак не се јави и од тогаш ставив инат повеќе не и се јавувам ....:)
Инаку пред 3 месеци кога фатив девојка доаѓам у школо и мои најдобри другари ми подадоа рака , честитааа и првиот час имавме информатика ,а на тој час седимо заедно и таа дојде до мене и само ми рече фати девојка само за да ми вратиш ..... и седна на друго место ... :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Мој совет батали ја уживај со друга.Колку риби брат има во морето не биди така очаен.Сакам да ти кажам по жени и по автобуси не се трча,иако има ретки случаи каде што може.Прв мој совет е да бидеш маж свој,не се прави нешто не си и не и давај внимание.Знаеш како ќе ја боли ухх...Нема да признае но сите жени се такви,те тестираат дур не видат дали имаш вредност некоја или си лесна риба која може во секој момент да те фати со јадицата.А верувај доволно е за девојка да се насмее да му го одземе срцето на еден маж.Не и подклекнувај на нејзини предизвици и игри,биди Been that done that тип.Ќе видиш како повеќе ќе се заинтересира за тебе верувај,психологијата на жените е секогаш да се цврсти а ранливи внатре како мали девојчиња.За да стигнеш до тој стадиум е некогаш лесно некогаш тешко,но брат верувај дека кога ќе го совладеш тоа жените сами доаѓаат.Исто така верувај жените можат да намирисат маж што е во контрола на својата реалност и со своите чувства од километар,доволно е само да ти го видат ставот и твојот лик за да речат дали вреди или не вреди тој тип да се има :)

Член од
22 мај 2011
Мислења
134
Поени од реакции
34
Вака..си шмекам едно девојче некое време , си одиме на кафе , али некако ептен глуп излегов, заслепен по се изгледа не бев при себе и ме порчита шо намера имам :) и културно ми рече меѓу редови дека несака да ме "повреди".сето тоа откако остана соло .Се зближи она ептен со мене мислам дека ми верува повеке отколку самата себе,секогаш сака да и "перам мозок" со совети и јадење бисквити на празно..али се тоа како пријател..со мене баш не ми е по кееф ..пробав со игнорирање и глумењне незаинтересираност али пак она повлекува конците и почнува муабет...
И ај да видам шо мислите вие ..?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Вака..си шмекам едно девојче некое време , си одиме на кафе , али некако ептен глуп излегов, заслепен по се изгледа не бев при себе и ме порчита шо намера имам :) и културно ми рече меѓу редови дека несака да ме "повреди".сето тоа откако остана соло .Се зближи она ептен со мене мислам дека ми верува повеке отколку самата себе,секогаш сака да и "перам мозок" со совети и јадење бисквити на празно..али се тоа како пријател..со мене баш не ми е по кееф ..пробав со игнорирање и глумењне незаинтересираност али пак она повлекува конците и почнува муабет...
И ај да видам шо мислите вие ..?
Те сака као брат или најдобра другарка. Игнорирај ја подугачок период, а ако е упорна отвори и се.

Kajgana Shop

На врв Bottom