Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Проблем.. за мене голем. Ми се свиѓа еден дечко и тој тоа многу убаво го знае. 2-3 пати се смувавме и само на тоа остана. 2 пати ми кажа не сакам да те повредам но сега не сакам да имам девојка и со тоа како да стави крај, а мене сеуште ми се свиѓа и не можам да го заборавам, едноставно ми е тешко. Правам се за да ме примети, но некако тешко. Дури и правев будала од себе, му плаќав сметки у кафич 2-3 пати, му шишував пораки на пијано, но ништо. Заедно одиме на сите поголеми организации и родендени и секој пат се надевам дека ќе напраиме нешто ама тешко. Пред една недела ми беше роденден и секако тој беше гостин, се надевав дека барем тогаш ќе се потруди да ми го напраи поубав, но тој цело време и се пушташе на една моја другарка. Избезумена сум и не знам што да правам. Секој вечер пред да си легнам, јас морам да се расплачам и кога ќе станам да изгледам страшно. Некој совет што да правам или како да го заведам ?!
Ах Мортиша Мортиша...многу си грешела што си му давала толкаво значење...си му плакала сметки,си му пишала во пијано,па и дури ббил гостин на твојот роденден а тој со своето однесување те повредил повеке со тоа што се додворувал на твојата другарка и уште прашуваш што да правиш?
Мала слушај ваму,типот не те заслужува тоа да си знаеш ко едно,а ко друго сместа стави го на игнор и барај други момчиња во твојата околина...зар заслужува такво губре како него да пролеваш солзи?
Никој не заслужува,тоа нека ти е јасно.Ни е прв ни е последен.
Батали таму таков фраер и крени во поход.А следен пат не избрзувај толку за да не го изгубиш и следниот.Тоа имаш од мене.

Со срека:smir:

Член од
11 февруари 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Како повеќето од тука .. и јас имам проблем. Всушност,сите ние сме имале некој љубовен проблем. Но,не е поентата во тоа,туку во тоа што незнам како да го решам проблемот. Пробувам на секаков начин,но не ми оди .. да не должам,ова е мојата приказна:
Бев во врска со дечко кој на почетокот дури и не ми се допаѓаше. На почетокот сето тоа беше план со мојата најдобра другарка и секако тој не го знае тоа,а и не сакам да дознае. Но,како времето поминуваше се заљубував се повеќе и повеќе. Времето со него ми беше најубаво,со никој од претходните бивши не сум имала толко убаво поминато време. Се беше добро,до нова година .. Таа вечер се испокаравме многу така што наредната вечер тој не сакаше да дојде ниту да ме види. Поради тоа,се расплакав но ме виде неговиот најдобар другар и му се јави. Тој дојде,но јас секако не покажав никаква слабост пред него. Единственото нешто што ми остана од сеќавање за моите солзи,беа неговите зборови: Не сакам никогаш повеќе повторно да плачеш за мене. Сабаљлето кога се разбудив,незнам зошто .. му пишав дека би требало да завршиме ако не му значам доволно,а тој на тоа врати дека му значам,но не толку колку што треба за да продолжиме. На другарите им има кажано дека не сакал да ме повреди и дека подобро е вака,тој не сакал да патам и да плачам за него .. но,јас секако дека плачам..и тоа секој божји ден откако ми ја пиша таа порака. Ми беше преубаво со него,но завршивме на таков глуп начин. Пробував да го освојам,но тој се правеше како да не ме приметува ... сега му се допаѓа и друга,а тоа е факт со кој неможам да се помирам. Поради тоа,се правам силна дека не го сакам и глумам ладна,но ужасно ми е . Колку и да се смејам пред другите,во душата плачам. Што да правам,како да продолжам ? навистина ми треба некој добар совет

V

Viktor g

Гостин
Како повеќето од тука .. и јас имам проблем. Всушност,сите ние сме имале некој љубовен проблем. Но,не е поентата во тоа,туку во тоа што незнам како да го решам проблемот. Пробувам на секаков начин,но не ми оди .. да не должам,ова е мојата приказна:
Бев во врска со дечко кој на почетокот дури и не ми се допаѓаше. На почетокот сето тоа беше план со мојата најдобра другарка и секако тој не го знае тоа,а и не сакам да дознае. Но,како времето поминуваше се заљубував се повеќе и повеќе. Времето со него ми беше најубаво,со никој од претходните бивши не сум имала толко убаво поминато време. Се беше добро,до нова година .. Таа вечер се испокаравме многу така што наредната вечер тој не сакаше да дојде ниту да ме види. Поради тоа,се расплакав но ме виде неговиот најдобар другар и му се јави. Тој дојде,но јас секако не покажав никаква слабост пред него. Единственото нешто што ми остана од сеќавање за моите солзи,беа неговите зборови: Не сакам никогаш повеќе повторно да плачеш за мене. Сабаљлето кога се разбудив,незнам зошто .. му пишав дека би требало да завршиме ако не му значам доволно,а тој на тоа врати дека му значам,но не толку колку што треба за да продолжиме. На другарите им има кажано дека не сакал да ме повреди и дека подобро е вака,тој не сакал да патам и да плачам за него .. но,јас секако дека плачам..и тоа секој божји ден откако ми ја пиша таа порака. Ми беше преубаво со него,но завршивме на таков глуп начин. Пробував да го освојам,но тој се правеше како да не ме приметува ... сега му се допаѓа и друга,а тоа е факт со кој неможам да се помирам. Поради тоа,се правам силна дека не го сакам и глумам ладна,но ужасно ми е . Колку и да се смејам пред другите,во душата плачам. Што да правам,како да продолжам ? навистина ми треба некој добар совет
Во глобала кога го читав ова ко да ме опишуваше мене и мојата бивша како раскинавме и како ми беше мене. Совет што би ти го дал дозволи си да го заборавиш , дај шанса на нешто ново кое ќе ти ги залечи раните. Колку и да сакаш да го вратиш мислам дека тоа е речиси невозможно секогаш си го трубам она дека неможеш да си го вратиш кажаниот збор и испуштената можност. Затоа не биди како мене кој чекаше долго време со надеж дека таа ќе се врати и пак се ќе си биде ок. Земи и прочитај ја Кој го здипли моето сиренце? Сега ќе речеш каква врска има книгата со љубовта е во таа книга е опишано како на полесен начин да се справиш со промените во животот и треба буквално да си ја прочиташ и да решиш кој лик од книгата сакаш да бидеш. Не прави го она што го правев јас! Најди си ново “сиренце“ таму е надвор и те чека

P

PewDiePie

Гостин
Најди си ново сиренце ?:kesa: Така е тоа плукни залепи,човек што очигледно уште му е драга бившата особа и плаче и се нервира за неа туку така ќе иде и ќе си најде некој за да си лечи рани и да си троши време? А што тој новиот пармезан да добива лажна надеж и да биде искористуван за лечење на рани за некоја бивша неуспешна љубов? Секој заслужува искрена љубов и пред се почит. Имајте осет малку во бладање маме му еам.

А за тебе лавдарен само една реченица имам да ти потенцирам "Бев во врска со дечко кој на почетокот дури и не ми се допаѓаше"? You serious ???
Не е ни чудо што завршила вака врската.

Член од
11 февруари 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
велам.. дури и не .
без чуства никогаш сум немала почнето нешто,а ова како што потенцирав беше само дел од план. да не беше тој план,можеби ќе го ставев него во листата на симпатии некои,а не во листата на тие што ме повредиле .
чудна е мојата приказна за да ја објаснам убаво :/

P

PewDiePie

Гостин
велам.. дури и не .
без чуства никогаш сум немала почнето нешто,а ова како што потенцирав беше само дел од план. да не беше тој план,можеби ќе го ставев него во листата на симпатии некои,а не во листата на тие што ме повредиле .
Па да де велиш дури и не,а какви чувства си имала за да го почнеш тоа што си го почнала незнам и не ме интересира. :)
Велиш се било дел од план,па незнам што си очекувала кога си го почнала тој план,незнам како може тој да те повредил а ти си влегла во врска со него од сосема други причини што немаат врска со љубовта(бар јас вака го перцепирам ова што го пишуваш)??

П.С. Не мораш да ми одговориш на ова ако нејќеш ама да те прашам,колку години имаш ? :)

V

Viktor g

Гостин
Најди си ново сиренце ?:kesa: Така е тоа плукни залепи,човек што очигледно уште му е драга бившата особа и плаче и се нервира за неа туку така ќе иде и ќе си најде некој за да си лечи рани и да си троши време? А што тој новиот пармезан да добива лажна надеж и да биде искористуван за лечење на рани за некоја бивша неуспешна љубов? Секој заслужува искрена љубов и пред се почит. Имајте осет малку во бладање маме му еам.

А за тебе лавдарен само една реченица имам да ти потенцирам "Бев во врска со дечко кој на почетокот дури и не ми се допаѓаше"? You serious ???
Не е ни чудо што завршила вака врската.

Не реков дека треба да користи некого туку е подобро да излегува и да даде можности на некој друг отколку да ќчекаш дека тој некој ќе ти се врати нели? Па и да се врати зошто да е нечија резерва?

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
велам.. дури и не .
Јас така со еден дечко почнав врска, а не ми се ни допадна кога го видов дури одвратен ми беше ама после тоа како минуваше времето, се повеќе се приврзував за него и по 5 год кога раскинувавме се убив од плачење цела година, ама послем тоа се вратив во колосек и ден денес не се покајав зашто сме раскинале,баш напротив, пресреќна сум што излегов од тој депресивен вртлог,и си најдов ново "сиренце" инаку немој да трчаш по него остај го, зашто џабе ти е се, тој како си умислел во главата така ќе си направи,не вреди да сакаш некој што те третира како резерва,и што му е сеедно за тебе,. ние жените сме многу емотивни суштества и многу се приврзуваме за партнерите, но кај мажите не е до толку драстична оваа појава, само запамти те молам - ако трчаш по него ќе го избркаш од себе.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
абе знае дека имам женска ама... и мојава и се оштри веќе некое време и кажав јас да седи мирна ама незнам што ке се деси ако се начекаат некаде на само изгледа ми останува само да се скарам со неа нешто да направам да ме замрази и така да се откачам
Срцко бе, ти љубовен проблем, а мене не ми кажуваш прво :)

Ако се начекаат некаде на само нема ништо да се деси, верувај ми :)
Можеби ќе си разменат неколку *фини* зборови и тоа ќе биде се.
Мој совет, збори со женска ти и кажи и дека планираш да идеш на кафе со нападната девојка (да не излезе после, еј ти си бил на кафе со онаа, а јас не знам :) )
После плати и едно кафе на девојката и објасни и дека не може ништо да има меѓу вас, затоа што имаш женска, а и таа не е твој тип :pipi:
Кажи и дека не сакаш недоразбирања, скандали ова,она... и кажи и дека ако не ти се откачи, ќе ме викаш мене:pos:
Ако и после тоа продолжи да биде нападна, тресни и ја еднаш да видиш како ќе и дојде памет :)

T

theTinule

Гостин
Ја ќе ти даам асален совет, али немој да ми ја бараш раката да ти ја подадам коа ќе бидеш долу.
Сакаш слушај ме, сакаш не.
Прво, многу е битна сериозноста на врската во која сте биле.
Не го сфаќам тоа ваше пренемагање „Он мене многу ми значи, ама ја глумам ладна пред него да не си помисли нешто“. И? Ко демек јака си сеа? =.=
Дечко ти е, не ти е некој шо го знаеш 3 дена, па да глумиш лудило пред него. Стварно не ги сфаќам ваквите врски. Ова ми е знак дека сте несериозни.
Друга ствар, тоа шо му се допаѓа друга, не е никаков битен фактор и тебе не треба ништо да ти значи тоа.
Тоа што те игнорирал, И ТЕ КАКО е битен фактор.
Го имаш гледано "He's just not that into you"? Ако не, гледај го. Ако да, гледај го ПАК. И научи ги сите quotes, ко домашна работа. И примени ги у животот твој !
Ај да ти цитирам една, што треба да ти биде повеќе од јасна:
So trust me when I say if a guy is treating you like he doesn't give a shit, he genuinely doesn't give a shit. No exceptions.
Сакаш превод?
Веруј ми коа ти велам, ако дечко те третира ко да не го боли за тебе, него СТВАРНО НЕ ГО БОЛИ ! (се извињавам на речник, само преведувам)
И немој да си се тешиш со крајот на филмот, пошо е холивуд режија и напраено е да вие женските се топите in front of the screen.
Филмот е тоа шо сакам да го научиш. Лекција.
Типот не те сака, типот само те искористувал. И заради тоа, ти треба него да го мразиш и да сакаш да му отидеш и со сета снага што ја имаш у тебе ко жена, да фатиш и да го млатиш толку силно, силно, да го боли ! (секако, да не ти паднало на памет да го напраиш ова, само почувствувај го задоволството додека си ја замислуваш сценава). Треба да настапиш агресивно, а не да се повлекуваш во себе и да кенкаш. Само се уништуваш и правиш да ти биде потешко и потешко.
Всади си идеја у главата дека „Убаво ти е. Седиш, слушаш музика, читаш книга и одмараш на убавово февруарско сонце со цвикери на глава.“, што уствари, е вистина. Седни на сонце, пушти си музика, земи си книга, стај си цвикери и chill = the act of doing nothing without being bored.
Го нема него у приказнава, приметуваш?
Ова во коешто си ти, се вика период на жалење (така ја си го викам). Лигавење без никаква цел. Не ти треба. Прескокни ги мрсулите и тешкото дишење навечер.
Што побрзо го направиш тоа, подобро за тебе.
Не контактирај со него, не му пишувај, не му ѕвони, не искачај со него извесно време. На другарките кажи им да го вреѓаат и да ти зборат дека е лош за тебе и дека не го бива (што и верувам дека ти го зборат, немораш ни да им кажеш). Јас еднаш имав договор со моите друшки, по 100 денари од секоја порака што ќе му ја пишам прва. Само еднаш ги частев xD
Кога ќе видиш дека ни он не ти се замара многу, дека не ти пишува, не те вика да искачате и останато, самото по себе ќе ти дојде да го заборавиш.
После тоа ќе можеш и да се гушкаш со него и да не чуствуваш ништо, и да не се каеш што сте раскинале, бидејќи многу си научила од тоа.
Ако некогаш, откако ќе ти помине овој период и ќе го преболиш, се осудиш да му пишеш, иди мавни си ја главата од ѕид, бидејќи, во тој момент, тоа е единственото решение да ти дојде памет. Може?! -Може.
Е фала.
А кога некој ќе ти пише дека му значиш, и дека и покрај тоа шо вашето фаќање било плод на некојси план со некоја си другарка, МАЖИ ГО ! (ако е паметен и ако е убав xD)
Читај го постов со истиот тон како кога се караш со некој, пошто да ми беше другарка, додека ти го зборев ова, ќе ти се дерев !
Не се заљубувај во секој !
Ќе ти помине ај :) <3
Се надевам ти помогнав на некој начин...

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Najverojatno placese i dodeka go pisuvase ova neli.....od zborovite se gleda deka ti e mnogu tesko..malku pocit sprema sebe....zar vredi da go minuas vremeto nesrekjna....utre so prvoto kafe pogled kon idninata....zaboravi go minatoto.. ne zaboravaj deka sekoe loso za dobro e...barem jas taka sum iskusil vo zivotot veruvaj mi...glavata ja stavam na trupec deka koga ke go fatis sledniot decko, po nekoe vreme ke mu blagodaris na boga sto taka ispadnale rabotite.....bidi silna i pocesto bidi vo drustvo....vremeto gi leci ranite...

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
e неможам ова твоево: „план со друрка`` никако да го сфатам на поинаков начин, освен како филмот My best friend girl - кој го гледал ќе му текне за што зборам....

- викни си ја другаркати да ти ги брише солзите сеа.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
П.С. Не мораш да ми одговориш на ова ако нејќеш ама да те прашам,колку години имаш ? :)
Миланезу бе не се прашува дама колку години има...ах :icon_lol:

Инаку тоа планот со нејзината другарка ми личи ко во оние филмовите,момчето се кладе со другарот дека може да ја освои најголемата лузерка во гимназијата...
Ватевер...мала,дали си помислила дека типот може дознал за тој договор со другарката твоја и затоа ова се случило?Важна си му била ама не толку за да продолжите?I mean :icon_roll малку чуден изговор ми е ова...Па не си го сакала ти на почеток?што сега се трескаш?Голем дел од вината е и твоја...
Остави го,ке си најдеш друг,ама со тој малку повнимателно...капиш?
И да,од денес во нов поход и да не плачиш веке за машко оки-доки?

Ај со срека

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Што да правам,како да продолжам ? навистина ми треба некој добар совет
Драга,

Колку што забележувам има навистина многу добри совети на твојот пост.

Јас колку што можам да забележам е следново

- ти не си била заљубена - а тој бил
- по извесно време - ти си се заљубила - но тој не

Жалам што сте се довеле во таква ситуација, но што сега?

Убаво е да се обидуваш да му дадеш до знење дека ти значи - но дали си ти 100% сигурна дека тој е човекот на твојот живот?
Зошто толку сте се испокарале и зошто една кавга да предизвика раскинување?
Морало да посто нешто што се случувало меѓу вас - но ти можеби си била во илузија дека се е во ред (или обратно) - едноставно не било вистинското
Егото е многу силно и доминантно - доколку му дозволиме да не контролира

Па сега твоето его ти вели
- згрешив јас
- крива сум јас
- треба да го вратам
- по секоја цена треба да се смириме
- неможам без него

Всушност не е така - за раскинување потребни се двајца - се случуват и грешки - но доколку љубовта постои - наоѓа начин да ве изнесе повторно на љубовниот пат заедно

Сметам дека е во ред да се обидуваш да разговараш со него или и да посакаш да се смирите - но не инсистирај ... зафати се во меѓувреме со некоја активност за да те одвлече од депресивните мисли
Ако не бива - по извесно време - не бива - собери сила и продолжи понатаму САМА

За се плус - пиши

Поздрав

--- надополнето ---

Дали има негде стриптиз бар во Скопје за да му организираме на другар ми момачка вечер или барем дали имате некој од вас контакт од некоја стриптизета за да ја договориме да дојде на приватна забава?
Си пишал, ПОМАГАЈТЕ :vozbud: До толку ли е дојдена работата за стриптизета па да треба помош? :vozbud:

Сепак, јас би прашала во секси-шоповите Валијант, Валентино и сл ... но незнам дали е тоа воопшто легално кај нас

Поздрав

--- надополнето ---

Проблем.. Некој совет што да правам или како да го заведам ?!
Драга Мортиша,

Биди среќна што не си со тоа момче - бидејќи не му се допаѓаш
Зар сакаш да бидеш со некој кој не те сака?
Момчето било доволно љубопитно да се обиде со тебе - сте се смувале, но не доволно за да остане со тебе, и секако било доволно искрено да ти каже дека не сака да бидете заедно (демек не е спремен и сл ... што е културна корпа - но и тоа е е ок)

Мислам дека не треба да бараш совет како да го освоиш, туку како да го заборавиш и продолжиш понатаму

Мислам дека си сеуште млада и уште многу предизвици ке те чекаат во љубовниот живот - верувај ова е ситница - така да уживај и само напред во нови подвизи

Kajgana Shop

На врв Bottom