Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
ај да ви ја кажам мојава шпанска серија па белким некој ќе најде расплет и ќе ми помогне...значи вака одев со една скоро 2 год се скаравме ама се сакавме ептен вистина ме сакаше чупево ама ја истепав разбрав си пишувала со еден пораки а пред тоа јас ја изневерив ми прости и таа ме изневери и простив и после и најдов пораки и ја истепав ми раскина девојчево си фати друг исто и јас си фатив друга и по скоро 2 години раскинувам јас со женскава што ми беше сега исто и таа раскинала со тој што и беше дечко ама морам да признаам уште имам некакви чуства према неа и некни седев со нејзина најдобра другарка и цело време ми зборуваше за неа дури и ми рече да одам за нова година со нив и од тогаш почнав нон стоп да мислам на неа незнам што ми е ептен го сакав тоа девојче ама ете прво ја изневерив(глуп сум не требаше) после и ја истепав али вистина ми беше тешско затоа што од кога и простив и јас со ме изневери мислев се ќе биде ок ама од ко и ги најдов пораките неможев со се вика да спијам и се случи тоа.и сеа барам помош сакам да знам како би можел да и пријдам еве нема дечко сеа и да и кажам дека уште ми значи се надевам дека и таа ме нема заборавено барем така мислам.што мислите дали да и дам до знаење дека уште ми значи???и дали мислите дека треба да го послушам срцето и да пробам да ја заведам пак(доколку и таа сака) оти вистин чупево ми го има освоено срцето и покрај се дај кажете ми некој совет како да постапам,што да направам?стварно немам ум во глава
иначе сум многу цврста личност значи не сакам да се понижам иако се имам понижено одноставно се плашам да не бидам изигран а имав шанса еднас од ко се скаравме да правам муабет со неа ама од инает не ја викнав ај помош ве молам
ти лупа срцето зашто немаш на кого да маваш...:tapp: Со збор се решава а со тепање не! А дека ти си ја изневерил прв,што требаше таа да ти направи?!:tapp:А сега па уште лице имаш да ја побараш пак?

A

Auditore

Гостин
ај да ви ја кажам мојава шпанска серија па белким некој ќе најде расплет и ќе ми помогне...значи вака одев со една скоро 2 год се скаравме ама се сакавме ептен вистина ме сакаше чупево ама ја истепав разбрав си пишувала со еден пораки а пред тоа јас ја изневерив ми прости и таа ме изневери и простив и после и најдов пораки и ја истепав ми раскина девојчево си фати друг исто и јас си фатив друга и по скоро 2 години раскинувам јас со женскава што ми беше сега исто и таа раскинала со тој што и беше дечко ама морам да признаам уште имам некакви чуства према неа и некни седев со нејзина најдобра другарка и цело време ми зборуваше за неа дури и ми рече да одам за нова година со нив и од тогаш почнав нон стоп да мислам на неа незнам што ми е ептен го сакав тоа девојче ама ете прво ја изневерив(глуп сум не требаше) после и ја истепав али вистина ми беше тешско затоа што од кога и простив и јас со ме изневери мислев се ќе биде ок ама од ко и ги најдов пораките неможев со се вика да спијам и се случи тоа.и сеа барам помош сакам да знам како би можел да и пријдам еве нема дечко сеа и да и кажам дека уште ми значи се надевам дека и таа ме нема заборавено барем така мислам.што мислите дали да и дам до знаење дека уште ми значи???и дали мислите дека треба да го послушам срцето и да пробам да ја заведам пак(доколку и таа сака) оти вистин чупево ми го има освоено срцето и покрај се дај кажете ми некој совет како да постапам,што да направам?стварно немам ум во глава
иначе сум многу цврста личност значи не сакам да се понижам иако се имам понижено одноставно се плашам да не бидам изигран а имав шанса еднас од ко се скаравме да правам муабет со неа ама од инает не ја викнав ај помош ве молам
Над женско не се дига рака, посебно не на мајка, сестра, девојка, жена. Тоа ти е грешка уште во почеток и покажува каква личност си..мизерија.
Второ кога прв си ја заебал нема што да збориш него ќе ќутиш и ќе траеш, ти прв си направил грешки и таа али твоите се важни, не знам како можеш во очи да ја погледнеш.
Да сум јас на нејзино не би ти се помирил никад, во очи не би те погледнал, какво ѓубре си.
Ако си ја сакал што кур си ја изневерил, ако си ја сакал што си ја тепал? Глупак.
И немој ти да збориш за цврста личност и личност која нејќе да се понижи, треба да ја молиш бе, на колена..
А сега гитла од форумов, фаци ко тебе ме иритираат.
До толку да се нема респект кон девојче и тоа што значи врска,љубов..Можеби и годините се во прашање.

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Пер Аман бе, не е крај на свето...Како јас не знам можеш да маваш??? Па пичкаму матер женско ли се мава бе??? не е убо вака ама сепак Некои женски заслужуваат ама не се крева рака....Друго.....после толку години пак почнуваш да чувствуваш нешто кон неа, а таа се скарала со дечкото сега - тоа може да е и причина за тебе ако и таа те сака многу, Значи би можел да седнеш со неа и да направите муабет со лошите спомени настрана и да се вратите еден со друг, но сега како поголеми и попаметни и без сомневање еден во друг и со тоа да чекорите напред заедно и без ЛОШИТЕ работи од минатото, но сепак и ти малце си повеќе крив од неа порано Затоа што ти прв си ја изневерил а таа си пишувала со некој па ти си кренал рака. Нема никакво понижување во тоа ако си заљубен пак во неа, да и кажеш и да видите дали ке биди во ред ПАК или сепак љубовта згаснала последниот пат кога сте се разделиле....
немам храброст да и пишам чуствувам длабока вина во себе неможам да ја погледнам во лице ама ептен ми значи ептен ја сакав вистински и се мачам едноставно мора да правам нешшш

--- надополнето ---

Не ја научил лекцијата, туку има психички проблем. Сака да се смири со неа, затоа што знае дека нема ништо да му вика и ќе го трпи каков шо е, во спротивно ќе изеде ќотек.
нема врска девојко не ме познавш се сум ок јас ни психички ни никаков проблем и не ја тепав јас нон стоп еднаш беше тоа за кое се каам најмногу во животот вистина ми значеше знам дека тоа што го сторив е крајно глупаво и идиотски али така дојде верувај незнам што се не помислив моментот несакав да ја изгубам и избувнав на тоа што се срамам

--- надополнето ---

Над женско не се дига рака, посебно не на мајка, сестра, девојка, жена. Тоа ти е грешка уште во почеток и покажува каква личност си..мизерија.
Второ кога прв си ја заебал нема што да збориш него ќе ќутиш и ќе траеш, ти прв си направил грешки и таа али твоите се важни, не знам како можеш во очи да ја погледнеш.
Да сум јас на нејзино не би ти се помирил никад, во очи не би те погледнал, какво ѓубре си.
Ако си ја сакал што кур си ја изневерил, ако си ја сакал што си ја тепал? Глупак.
И немој ти да збориш за цврста личност и личност која нејќе да се понижи, треба да ја молиш бе, на колена..
А сега гитла од форумов, фаци ко тебе ме иритираат.
До толку да се нема респект кон девојче и тоа што значи врска,љубов..Можеби и годините се во прашање.
море чоек ако незнаеш да ми дадес некоја помош немој да ме навредуваш кога не ме ни познаваш ете се деси тоа е што да правам бе брат сакаш верувај сакаш не од кога разбра дека ја изневерив од ко ми се скара тогаш сватив колку ја сакам и можам да кажам дека таа е едниствена на свет што сум ја сакал искрено и покај се знам дека бев идиот сељак и незнам уште што али вистина се каам и сакам тоа да го сменам и немам лице да и се опулам признавам немам лице пред неа што се вика ме болеше к.р за секоја девојка ги изневерував ги лажев али после неа и од кога ја изневерив сум многу сменат брат старите навики сите ги отфрлив и пичка бев што не зборував со неа туку избувнав и ја удрив и те молам немој такви коментари зашо не знаеш како ми е

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Повеќе се фокусирав на тоа колку граматички грешки имаш отколку на наводниот проблем. Но ... биди маж до крај, нели како што си цврста личност за да ја вратиш назад. Навистина секој заслужува втора шанса во животот и таа треба да ти ја даде.

И не се откажувај од цврстината на својот карактер, откако ќе ја вратиш назад уште на почеток треба да си добие цврст ќотек за да не и текне веќе да прави будала од себе и во името на љубовта да биде боксерска вреќа.

Навивам за тебе, ако навистина ја вратиш назад, комплетно те заслужува.

Buji Buton

Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Повеќе се фокусирав на тоа колку граматички грешки имаш отколку на наводниот проблем. Но ... биди маж до крај, нели како што си цврста личност за да ја вратиш назад. Навистина секој заслужува втора шанса во животот и таа треба да ти ја даде.

И не се откажувај од цврстината на својот карактер, откако ќе ја вратиш назад уште на почеток треба да си добие цврст ќотек за да не и текне веќе да прави будала од себе и во името на љубовта да биде боксерска вреќа.

Навивам за тебе, ако навистина ја вратиш назад, комплетно те заслужува.
е многу ми помогна искрено :icon_frow

T

Tetro

Гостин
е многу ми помогна искрено :icon_frow
Била со тебе. Си ја тепал, си ја омаловажувал, сега пак сакаш да ти верува? :uvo:

Сигурно и таа има разум па ја знае онаа "Волкот го менува крзното, но не и паметот".
Каков совет очекуваш да ти дадат, освен да поработиш на себе, дека ти си насилник, треба да промениш кај тебе нешто, започни со твоето однесување за почеток.

Buji Buton

Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Била со тебе. Си ја тепал, си ја омаловажувал, сега пак сакаш да ти верува? :uvo:

Сигурно и таа има разум па ја знае онаа "Волкот го менува крзното, но не и паметот".
Каков совет очекуваш да ти дадат, освен да поработиш на себе, дека ти си насилник, треба да промениш кај тебе нешто, започни со твоето однесување за почеток.
абе брат не сум насилник тоа ми беше прво и последно што сум кренал рака се е ок со мене верувај супер се однесувам и се и никогаш не сум ја омаловажил најискрено и вистна сум сменет сите поранешни лоши навики ги исфрлив од мене сосема друа личност сум најискрено не ме знаеш да си се дружел со мене порано и сеа да се дружиш ќе видеше дека сум тотално сменета личност овдека напразно ви кажувам кога не ме знаете ни каков бев ни каков сум сеа

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
од кога разбра дека ја изневерив од ко ми се скара тогаш сватив колку ја сакам и можам да кажам дека таа е едниствена на свет што сум ја сакал искрено и покај се знам дека бев идиот сељак и незнам уште што али вистина се каам и сакам тоа да го сменам и немам лице да и се опулам признавам немам лице пред неа што се вика ме болеше к.р за секоја девојка ги изневерував ги лажев али после неа и од кога ја изневерив сум многу сменат брат старите навики сите ги отфрлив и пичка бев што не зборував со неа туку избувнав и ја удрив и те молам немој такви коментари зашо не знаеш како ми е
Ако се подвлече болдот излегува интересен психолошки профил, ваљда ќе можеш сам да си направиш психоанализа пошо јас ако коментирам тешко да се воздржам да не речам нешо шо не треба а на врв јазик ми е...

T

Tetro

Гостин
абе брат не сум насилник тоа ми беше прво и последно што сум кренал рака се е ок со мене верувај супер се однесувам и се и никогаш не сум ја омаловажил најискрено и вистна сум сменет сите поранешни лоши навики ги исфрлив од мене сосема друа личност сум најискрено не ме знаеш да си се дружел со мене порано и сеа да се дружиш ќе видеше дека сум тотално сменета личност овдека напразно ви кажувам кога не ме знаете ни каков бев ни каков сум сеа
Ајде пробај докажи и. Ако стварно си сменет, ако ти поверува, ќе ти се врати. Ако не ти верува и се плаши од тебе (што е и нормално), нема да ти се врати колку и да напнуваш, може само да собере добар тим и да не можат домашните да те познаат :)

Секое добро.

Buji Buton

Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Ајде пробај докажи и. Ако стварно си сменет, ако ти поверува, ќе ти се врати. Ако не ти верува и се плаши од тебе (што е и нормално), нема да ти се врати колку и да напнуваш, може само да собере добар тим и да не можат домашните да те познаат :)

Секое добро.
абе таа знај дека сум сменет нејзината најдобра другарка е моја најдобра другарка онаа и кажува се за мене плус сеа скоро ич не ни пијам алкохол се запишав на фалутет почнав да учам све ми се 8,9 тотална нова личност сум

T

Tetro

Гостин
абе таа знај дека сум сменет нејзината најдобра другарка е моја најдобра другарка онаа и кажува се за мене плус сеа скоро ич не ни пијам алкохол се запишав на фалутет почнав да учам све ми се 8,9 тотална нова личност сум
Голем К*Р оти си се запишал на факултет и си обезбедил некој просек.
Тоа не е мерило на твојата сталоженост и смиреност, карактерот,....
Ако си бил некогаш крадец, тешко дека нешто ќе ти помогне да станеш примерен граѓанин (ова само споредба, која не се однесува на тебе, никако).

Пак ќе ти повторам: Пробај. Или ќе бидеш горд на себе, или ќе ти врати девојчето кога најмалку очекуваш.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Чим си сменет си феномен пошо такви ко тебе обично никад не им иде умот (освен ако се заебат а и тоа е најчесто само привремено) ама ете да речеме си успеал. Тогаш чуму страв, зар може фраер ко тебе шо изварал толку женски да му е страв на една (и тоа бивша) да и се пушти па бара на форум совет, не е ваљда од една евентуална корпа да се плашиш :).

У краен случај дечко шо така позитивно се сменил не се испушта и сигурен сум ако твојата тоа го види ќе ти падне на коленици. Пушти и се па кажи ни како си поминал :).

Buji Buton

Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Чим си сменет си феномен пошо такви ко тебе обично никад не им иде умот (освен ако се заебат а и тоа е најчесто само привремено) ама ете да речеме си успеал. Тогаш чуму страв, зар може фраер ко тебе шо изварал толку женски да му е страв на една (и тоа бивша) да и се пушти па бара на форум совет, не е ваљда од една евентуална корпа да се плашиш :).

У краен случај дечко шо така позитивно се сменил не се испушта и сигурен сум ако твојата тоа го види ќе ти падне на коленици. Пушти и се па кажи ни како си поминал :).
ок да размислам уште 2-3 дена и одам во поход...а ми дојде умот затоа што ти кажувам дека вистина се заљубив брат бев лош човек во минатото и со неа сватив дека има работи за кои вреди да живееш и да се бориш навистина...и да се плашам од корпа никогаш не сум добил корпа најискрено,се плашам како да и пријдам после сето тоа како да и се опулам влице немам храброст после тоа да ја погледнам ама пак од друга страна патам и ќе одам на се или на ништо или ќе го добијам тоа што вистински го сакам и ми значи или ќе паднам на нула пак па ќе морам да ги лечам раните со некоја друга и ќе гледам да ја заборавам........
фала на сите кој пробавте да ми помогнете фала и на тие кои ме навредија(со право излегов пи.ка во случајо сто ја удрив)

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Епа вака мојата приказна е со момичето што ми се допага е од друг град се знам лично некој 2 години ама таа ме сака мене како брат а не знае дека ја свигам .Потоа се мислам дал да одам на ризик или не пошо не сакам да ја изгубам како другарка и да ме одбие знам дека нема да биде тоа што треба да биде како што било пред тоа а си иам предобар муабет со неа ако можи некој совет фала од пред :smir: а и мислам дека сакат друг тип :S незнам изгубен сум премногу

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Епа вака мојата приказна е со момичето што ми се допага е од друг град се знам лично некој 2 години ама таа ме сака мене како брат а не знае дека ја свигам .Потоа се мислам дал да одам на ризик или не пошо не сакам да ја изгубам како другарка и да ме одбие знам дека нема да биде тоа што треба да биде како што било пред тоа а си иам предобар муабет со неа ако можи некој совет фала од пред :smir:
Значи, тебе ти се допаѓа таа, но таа тебе те сваќа како другар......Е сеа овде многу не успеале МЕЃУ КОИ И ЈАС, меѓутоа не мора да значи и ти, Значи кога ќе се најдете ќе седните и уз муабет ќе и речеш дека сакаш да и кажеш нешто но и таа да те свати и да не избрзува, Ќе и кажеш дека ти се допаѓа и дали меѓу вас би имало нешто за кое ти од мислите не го исфрлаш цело време, значи ќе и кажеш да не избрзува со одлуки и дека има време да размисли и НАЈВАЖНО дека меѓу вас комуникациата да не се расипе под никои услови, Ако те отфрли тоа е дека те смета за другар и ќе и кажеш дека пак ке си продложите по исто без никакви лутења и дека ти си и кажал искрено тоа што ти седи на срце - И ТАА тоа ќе го свати....... Но можеш и пак да ја импресионираш на други начини и во иднина да ти се оствари целта, НО НЕ СМЕЕШ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НА НАПОРВАШ затоа што ќе го изгубиш и тоа што го имате заедно - ДРУГАРСТВОТО, Мој совет е АКО ти се допаѓа ПРОБАЈ, затоа што ако не пробаш нема да знаеш и ќе се каеш дооолго време.........Ти држам среќа и оствари ја целта...поззз:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom