Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Lady Satori напиша:
Види свесно си одела на ризик, сега треба да ги прифатиш последиците.
Можеш да кажеш дека, мислиш на некој друг, и со тоа на еден начин да го вратиш поранешното пријателство, но тоа не е решение на ситуацијата и + ако си заљубена во него, нема да баш да ти биде лесно во негова близина, па посебно ако има женска...затоа, мислам дека треба отворено да разговарате за да знаеш и ти на што си и тој!
Какво поранешно пријателство да враќа, нивното пријателство престанало кога она почнала да чувствува нешто за него.

Збркич до некаде ти одговори Лејди Сатори кажи му отворено дека тој е што го сакаш, дека од него не сакаш пријателство туку сакаш љубов иако има женска. Тој има две опции, доколку чувствува нешто за тебе ќе раскине со женска му и ќе почне со тебе да се гледа или пак ќе ти каже дека ја сака женска му, а тебе не те сака на таков начин. Како и да е во твојот случај ти повеќе немаш пријателсвто/другарство со него се е пропаднато у вода.

Поздрав, следниот.

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
Не знам баш колку е паметно да му признае сега додека е во врска....сепак...не верувам дека ке раскине со таа и одма да се фати со неа...А долго ли се во врска, како им иде, заљубен е??

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
абе одат веке скоро сест или седум месеци ама он вика дека со неа му фали живост иако ја сака

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
*Zbrkic* напиша:
абе одат веке скоро сест или седум месеци ама он вика дека со неа му фали живост иако ја сака
Да, му фали нешто на страна да е*не, а таа му одговара во се друго. Мој совет е да не правиш ништо повеќе додека е во врска, дека најверојатно ќе стигнеш само до мување, после кое нема да го имаш ни како другар. Не дека е ова единствен крај на вашата приказна, ама е еден од посекојдневните. Зошто да ризикуваш било што, и да напињаш, додека тој не е сам? Би сакала некоја другарка на твој дечко да му го направи тоа? Најверојатно не. Затоа, не го прави и ти тоа на неговата девојка. Однесувај се како секогаш, дружи се и контактирај со него повеќе, па ако треба да си со него, ќе си порано или подоцна.
Ако раскине типот со девојката (доколку навистина не му оди како што се жали), можеш многу повеќе и послободно да му се пушташ и да се трудиш да го освоиш, ама вака, не ми се свиѓа ич.
Ти си знаеш најдобро, па што и да решиш, среќно нека ти е.

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
МИ треба ваша помош ,барем некој совет да слушнам од вас.

Одев еден месец со едно дете,мегутоа не знаеше скоро никој за тоа.Во мегувреме ми се пушташе едно дете,веке подолго време,иако имаше јадено мн.корпи тој беше упорен.Скоро сите другарки што учев до 8мо одд.со нив,беа на негова страна зато шо му е другар.Ок,сето то.По некое време јас му реков нив демек одам со еден Александар вака така.. и тие ми рекоја Оти со него,оти вака оти така оти не со (нема врска името) вазно нивниот другар ,оти така прајш ваква таква...И сега сме скарани заради то.Нејќам другарство од 8 години да си го расипам за само 8 месеци ете нека се што се знат со него ,што им е другар.Сакам да бидам повторно другарка со нив,мегутоа не знам како ?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мона, пред некое време ти прашуваше за ова? Другарките како те убедуваат да си со некого?

MoNa`

Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
Да да ,Дивајн.Тие што ме убедуваа ,сега кога дознаа дека одам со друг,ми се скараја.8 години поминати заедно,јас нејќам да дозволам да ги изгубам заради машко,поготово заради чиста глупост.Јас имам свои права и можам кого сакам да го изберам да ми биде дечко не мора тие да ми местат,да ми го управуваат животот.

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
*Zbrkic* напиша:
Ако ја сака, мој совет, почекај малце и не му признавај.....сега за сега единствено што треба да направиш е да си седнете на моабет и да му кажеш дека тоа што си го направила било да си видиш какви ти се шансите и дека не сакаш поради тоа да го изгубиш како другар...верувај ми имав искуство, само што јас не му признав, али му пуштав водичка, кога малце ке претерав беше чуден, а можам да замислам каква е ситуацијата кај тебе сеа...Верувај ми со разговор може да се реши се...затоа отворен разговор и ке биде се како порано.Постави се најдругарски кон него(колку можеш) и како ке се поставиш ти таков ке биде и он...
А од кај знаеш можеби НЕКОГАШ ке дојдат и вашите 5мин...НИКОГАШ НЕ СЕ ЗНАЕ:wink:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Убаво си кажа дека не сакаш, а и не треба други да ти го управуваат животот. А зошто си ти загришена за вашето другарство? Тие не ти биле другарки и нема да ти се. Да ти се скараат зошто не се фаќаш со нивни другар? Ваква глупост јас сеуште немам слушнато.
Душо, ич да не ти е криво ни за нив ни за ништо. Вистинските другарки ќе го почитуваат твојот избор, и освен мали сугестии кои не мора да ги прифатиш, ништо нема да ти наметнуваат. Другарки вистински ретко ќе најдеш во животот, а за такви како тие, уште денес ќе си најдеш. Терај си со дечкото, забавувај се и не се мисли за нив ич.

MoNa`

Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
Фала ти Дивајн.Знаев дека совет од тебе ке ми поможи .Фала.

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
jas imam ljubovni problemi...gi sakam site ubaj momi.
pomosh nekoj, sho da praam?

Член од
8 август 2006
Мислења
11
Поени од реакции
0
sretnav 16 godisna ja ssum 15 godisen . napraivme muabe bla bla i rece aj da se fatime dobro rekov.iako ne izleguvala so pomali rece ajde.i za 10 casa mi vika nejkam sakam komentari za ova

sto e ljubovta
sladoled
na pocetok e sladka
posle se topi
i na kraj ostanuva fleka koja se cisti so alkohol

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
dzamto напиша:
sto e ljubovta
sladoled
na pocetok e sladka
posle se topi
i na kraj ostanuva fleka koja se cisti so alkohol
:pos2:

Aбе шо им е на новиве членови глупи се или вежбет !!!
прочитај шо е темава па после пиши
п.с ако имаш љубовен проблем постирај овде а не да пишиш шо ти дошло на памет

Член од
8 август 2006
Мислења
11
Поени од реакции
0
da znaete kolku sakam da sum so edna
znam deka i se svigam
a pojma neam zs nejkit da e so mene
pomal sum edna godina ama nemat vrska to vo ljubovta ne se vazi godinite daj te mi reakcija filip i maja

jas si pisam so mislam
ljubovta e prekrasno nesto
ako ja vidam maja so nekogo ke pobudalam da si znajte

Kajgana Shop

На врв Bottom