Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
eci^^^, таква врска можи да опстани, ако и двајцата сте упорни и навистина сакате да успеете.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
eci^^^ напиша:
a cekajte malce!vardarce,aj nekoj sovet za vrska na dalecina....mislam,znaes,so nekoj koj ne zivee blizu do tebe!dosega sum imala dve vakvi iskustva i bas me interesira so mislis ti za toa!
Зависи колку е далеку, какви ви се условите за почесто да се гледате и на какви основи е поставена врската. Ако е „секс-бејзд“, тогаш пропаѓа од проста причина што нема куре долго 50 километра. ;)
Ако има јаки чувства, може да опстане, ама сепак ако има можност за почесто гледање и ако не е преголема далечината.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Еци го најде погрешниот човек за ова, ете Тиф ти даде добар одговор.

Поздрав

elen4e_bonjovi

Dark Angel
Член од
10 мај 2006
Мислења
240
Поени од реакции
0
Jas so moive problemi ke ve umram:)Ali fala so sekad mi pomagate dusi4ki...Abe bev na odmor i se muvav poise pati se edno dete, on me prasa i si pominavme extra...Rabotata e so mi veti(i toa me ubeduvase vo toa) deka ke mi se javi vo SK da se vidime poso on morase da sedi poise...Eve denes trebase da mi se javi i go nema...Mislev deka nema da mi bide bitno ali eve bitno mie...Cel den zjapam u telefon...Ako moze nekoe masko da mi kaze so bi mozelo da se sluci..Mislam deka mu se svigav, barem go pokaza toa(ako sfativ)....Mi treba sovet4e....

(P.S odamna ne sum bila na forumov gleam ste go 0svezile, ova e off topik ali BRavo za toa i super ste!!)

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Чекај уште ден два ако не ти се јави тури му пепел. Чим тој останал појше значи дека веќе си нашол некоја друга за мување, некоја што повеќе го задоволила. Е сега доколку по извесен период од некој си месец дена реши да ти се јави не му верувај затоа што тогаш те бара затоа што нема у тој момент женска на лагер па ајде врти по именикот и твојот број дошол на ред.

Поздрав, следниот.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
elen4e jas mislam deka ako ne ti se javi denovive,i ako mu go imas ti nemu brojot,bi bilo sweet ti nego da mu se javis,ako mozes!Moze nema od kaj da ti se javi,pa zatoa i ne ti se javuva!

Ako si zaklucila deka mu se svigas i ako ti vetil deka ke ti se javi toa znaci deka saka da ima neso so tebe!Nemoj da te zafakaat crnite misli deka on nejke da ti se javi i deka nejke da ima niso so tebe..prvo proveri gi drugite okolnosti..moj predlog e ti da mu se javis!Ili pisi mu pora4e!!!

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Еленче, не сакам да звучам грубо, ама очигледно не му значиш. И сама напиша, си се мувала со него, ништо посебно. Најверојатно, тој сето тоа го доживеал како летна авантура. Во повеќето случаи фразата: „Дај ми број, ќе ти се јавам” значи „Ти благодарам за убавиот помин, чао, пријатно”. За џабе си седела цел ден до телефон да ти се јави. Можеби ќе се јави утре, не велам не, ама не се надевај многу.

N

NeMiRnA

Гостин
Abe elen4e tipot e sea fraer,toa ti e muska logika vika u nedela toa na maski e vtornik sreda,a moze i e neso zafaten pa zaboravil,sve e moguce.Bi ti preporacala da ne mu se javuvas ti zaso ke si rece si ocajna,stom toj vetil,toj neka se javi,a ako ne se javi batali go,letna avantura ubav spomen ajt so zdravje.I ne zjapaj u tel praj neso dr polesno da ti pomine vremeto:)

С

Сатори

Гостин
Thief напиша:
Бљак. Почнал да чита заради тебе? Аууу, омладино, ооо, младино! Пак си се „зацапала” у некој полуписмен фраер по кој сите девојчиња коси кубеле? Те молам да не биде така, те молам да не сум во право.
Стрип е закон четиво... со стрип си фраер у маало и знаеш финти, ама овој твојот ни тоа не читал?

Срцка, не го сакаш човекот. Тука љубовта не победила, туку сожалувањето твое кон него и твојата насушна потреба да не бидеш сама. Ова или кратко ќе трае или ќе се омажиш со него и ќе завршиш дома како Пепелашка. А, навистина има потенцијал во тебе. ;)
Не е лошо да се врзеш со некого, ако тој е вистинскиот. Ама, штом вакви сомнежи постојат и ваква несигурност (секоја љубов знае да биде ставена на искушение, но чувството од нејзин недостаток е првиот индикатор дека тој нене принциот на бел коњ, ами само коњот кој во кас дошол и те прибрал), тоа не е искушување на љубовта, туку нејзино отсуство.

П.С. Ги молам сите хормоналки да не ме полнат со црвени поради постов и да зачекаат прво да добијат, потоа да го препрочитаат четивово и да размислат до следната месечница. Ако и понатаму (и по нивното следно крварење) мислат дека јадам бурек, наместо црвени, може да ми испратат разгледница на мојата домашна адреса. Поволно ќе им ја доставам заедно со мојот телефонски број на приватна порака.
Фала, пријатно.
Иако не би сакала да му признаам на Тиф дека е во право, сепак сакам да бидам фер, а не да си ги кријам грешките.Така да ти беше во право и Бибика беше во право и пред една недела не можев да издржам веќе и му се скарав и сега ми е мн. поубаво.

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
дечки цитајте шо ми се случи и ве помагајте........

Имам еден другар шо ного си го сакам...Пред 2 недели на мсн му кажав дека сакам да си фатам дечко со сите особини шо ги има мојот другар, ама реков дека таков ми се нема пуштано. Другарот ми рече не се секрај можеби постои некојтаков и е близу. Пред да се исклучам му реков дека има еден таков ама си има девојка и не би се загледал во мене, другарцето по се изгледа сфати дека зборам за него ми рече мислам дека знам за кој зборуваш..... и толку беше муабтетот. И денес пак се заваривме на мсн и не ми пишуваше така како што ми пушуваше пред тоа. Не можам да ги сфатам??? Дали сум го исплашила??? А ми има кажано многу работи кои ги нема кажано на никој друг...

С

Сатори

Гостин
*Zbrkic* напиша:

Имам еден другар шо ного си го сакам...Пред 2 недели на мсн му кажав дека сакам да си фатам дечко со сите особини шо ги има мојот другар, ама реков дека таков ми се нема пуштано. Другарот ми рече не се секрај можеби постои некојтаков и е близу. Пред да се исклучам му реков дека има еден таков ама си има девојка и не би се загледал во мене, другарцето по се изгледа сфати дека зборам за него ми рече мислам дека знам за кој зборуваш..... и толку беше муабтетот. И денес пак се заваривме на мсн и не ми пишуваше така како што ми пушуваше пред тоа. Не можам да ги сфатам??? Дали сум го исплашила??? А ми има кажано многу работи кои ги нема кажано на никој друг...
Види свесно си одела на ризик, сега треба да ги прифатиш последиците.
Можеш да кажеш дека, мислиш на некој друг, и со тоа на еден начин да го вратиш поранешното пријателство, но тоа не е решение на ситуацијата и + ако си заљубена во него, нема да баш да ти биде лесно во негова близина, па посебно ако има женска...затоа, мислам дека треба отворено да разговарате за да знаеш и ти на што си и тој!

elen4e_bonjovi

Dark Angel
Член од
10 мај 2006
Мислења
240
Поени од реакции
0
NeMiRnA напиша:
Abe elen4e tipot e sea fraer,toa ti e muska logika vika u nedela toa na maski e vtornik sreda,a moze i e neso zafaten pa zaboravil,sve e moguce.Bi ti preporacala da ne mu se javuvas ti zaso ke si rece si ocajna,stom toj vetil,toj neka se javi,a ako ne se javi batali go,letna avantura ubav spomen ajt so zdravje.I ne zjapaj u tel praj neso dr polesno da ti pomine vremeto:)

FAla vi na site za sovetite i stvrano bese samo edna ubava avantura iako mi vikase nemoj da si fatila nekoj cekaj me da se vratam, a mu se svigav znam...zoso prviot pat koga me videl mu rekol na drugar mu da sredi rabota...Dusa bese ali za kratko...

*Zbrkic* напиша:

Mislam deka traba da pocekas nekoe vreme da pomine...Posle da zborite za ova i ako ne drugo da ne vi se promeni drugarskiot odnos...

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Збркич другарот ли е тој тип што го сакаш и што има женска или за некој друг си му кажувала?

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
vardarce напиша:
Збркич другарот ли е тој тип што го сакаш и што има женска или за некој друг си му кажувала?

да вардарче, другарот е тој за кој зборев

Kajgana Shop

На врв Bottom