Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.697
Поени од реакции
34.224
До cinciri,

Никогаш нема да му се одмаздиш давајќи му толку внимание.
Не го регистрирај, блокирај го. Едноставно дигни раце од него (ако можеш). Така ќе му повредиш егото.
Мал му е, заминување со друг пред него во тинејџ филмовите стриктно.
Бац.

M

marsovka

Гостин
До cinciri,

Мал му е,
ајде кога ќе пораснеш ќе видиш колку само тоа ќе ти биде важно .....туку еднаш у бес му го кажав на бившиот додека се каравме да видиш како почна да цвили ко мало девојче

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Ако го впуштиш и неговото/твоето друштво во одмаздата, ќе стане голема.

Не вреди, верувај ми, колку и да те повредил. Едноставно заборави го, кажи му дека не сакаш да имаш ништо се него, да не ти се јавува, пишува на мсн за тоа.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.697
Поени од реакции
34.224
ајде кога ќе пораснеш ќе видиш колку само тоа ќе ти биде важно .....туку еднаш у бес му го кажав на бившиот додека се каравме да видиш како почна да цвили ко мало девојче
Не играј на таа карта. Не сум 13. ;)
Не ми е важно верувај, а и не сум слушнал никогаш досега некоја така да направи.
Тоа е смешно во филмовите само.

Инаку така да ми се деси, ќе реплицирам само: Што продолжуваш пак да скокаш на него?
Најдобро е да го игнорира гореисфрустрираната. Машко сум, се чуствувам компетентен да зборам во името на истиот пол.
Бац.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Не играј на таа карта. Не сум 13. ;)
Не ми е важно верувај, а и не сум слушнал никогаш досега некоја така да направи.
Тоа е смешно во филмовите само.

Инаку така да ми се деси, ќе реплицирам само: Што продолжуваш пак да скокаш на него?
Најдобро е да го игнорира гореисфрустрираната. Машко сум, се чуствувам компетентен да зборам во името на истиот пол.
Бац.
Се согласувам со ова ако не ти значи типот зошто да се трудиш да му се осветуваш самиот факт дека бил, и сеуште е џубре уствари тоа е и причината зш си го остаила на прво место нели, самото тоа покажува дека не ти вреди да си го трошиш твоето скапоцено временце на некој што не заслужува ниедна единствена мисла од твојата палета на мисли :smir:
всушност со тоа што ќе сакаш да му се одмаздиш, демек да го повредиш на тој начин ќе се избрукаш само бидејќи он кога тогаш ќе дознае дека се трудиш да го повредиш и автоматски ќе си помисли дека он толку јак емотивен утисак ти остаил тебе шо ти ете само на тоа си мислела како да го повредиш и да му се одмаздиш.

Мој совет игнорирањето боли највеќе има право вот паметно е детето бе:wink:
A У осталом шо се замараш со минатото и бившите дечковци знаеш како викаат

"старата врска е како прочитана книга на која што веќе и го знаеш крајот"

а крајот секако не е некое добро сценарио така шо само напред треба да се гледа и секако да се учи од грешките во минатото:)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Ignoriraj go.
Od iskustvo ti kazuvam deka taka ke izlezes najpametna.
I mene mi se ima sluceno ova i koga ke sakase da se vidime jas odev i iako ne prifakav da se muvam priznavam bev glupaca zasto nemase nikakva potreba voopsto sto da razgovaram so nego. VERUVAJ. Sega go nemam videno cela godina ama negovite drugari me imaat videno so deckoto i mu kazale pa na nego mu bilo mnooogu krivo sto jas si imam svoj SREKEN zivot daleku od nego BEZ I DA POMISLAM NA NEGO

p.s. Ne deka sum pomislila na nego:) sega koga go citav tvoeto problemce pa mi tekna

Aj sea malku mene HELP.
Prvo da prasam LECITE OD LJUBOMORA?:nesum::)
Vaka: Sfakam deka se ova e bespotrebno ama mene pametot nonstop mi e kaj nego. Nonstop mu se javuvam i nonstop e istoto: Kaj si, so kogo, a preeska, a so koj se pozdravi, a te pogledna nekoja... i milion drugi sl. nesta. Neznam sto mi e ama nemozam da se pomiram so toa deka on moze da ima drugarki. Se mislam deka ke im se sviga i bla bla bla. A ZNAM deka ne bi napravil nisto ama sepak me jade toa. Izgleda ne znam bas:uvo:. Mislam deka rabotata e sto uste na pocetokot koga se zblizivme zasto bevme od razlicni gradovi ednostavno on prestana da se druzi so zenskite a jas so maskite.Ustvari me odaleci od site drugari a sega on vo nova sredina si naoga drugarki. Neli ne e fer?!?
Neznam zasto ama sakam uste da ostanam edinstvenoto zensko vo negoviot zivot.
I sea svesna sum za problemot, za negativnostite (mislam preku glava sum mu veke so toa) a i mene mi preci vakvo ponasanje. Stvarno e glupo denje, nokje da se zamaras so vakvi raboti. Duri pocnav i kosmari da imam:tapp:
Pa aj ako se najde nekoj neka se sozali na mene. se nadevam ne sum beznadezen slucaj:)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.697
Поени од реакции
34.224
Aj sea malku mene HELP.
Vaka: Sfakam deka se ova e bespotrebno ama mene pametot nonstop mi e kaj nego. Nonstop mu se javuvam i nonstop e istoto: Kaj si, so kogo, a preeska, a so koj se pozdravi, a te pogledna nekoja... i milion drugi sl. nesta. Neznam sto mi e ama nemozam da se pomiram so toa deka on moze da ima drugarki. Se mislam deka ke im se sviga i bla bla bla. A ZNAM deka ne bi napravil nisto ama sepak me jade toa. Izgleda ne znam bas:uvo:. Mislam deka rabotata e sto uste na pocetokot koga se zblizivme zasto bevme od razlicni gradovi ednostavno on prestana da se druzi so zenskite a jas so maskite.Ustvari me odaleci od site drugari a sega on vo nova sredina si naoga drugarki. Neli ne e fer?!?
I sea svesna sum za problemot, za negativnostite (mislam preku glava sum mu veke so toa) a i mene mi preci vakvo ponasanje. Stvarno e glupo denje, nokje da se zamaras so vakvi raboti. Duri pocnav i kosmari da imam:tapp:
Pa aj ako se najde nekoj neka se sozali na mene. se nadevam ne sum beznadezen slucaj:)
Kaко прво, нормално за врска е оддалечување од другарите и другарките.
Со тек на време се навикнувате само на вас, без други х персони.
По извесен период ви здосадува и барате проблеми во најмал детал. Колку да имате занимација. Секако, потсвесно.
Сакате да се вратите малце на другари/ки. Фаќа носталгија. Разбирливо.
Ништо страшно, едноставно треба да се препуштиш. Да му веруваш.
Колку помалце врева правиш околу тоа, толку побрзо минат таквите периоди.
Инаку, продолжувај да му ѕвониш, ама не води инспекторски муабет. Иако мисли дека си досадна, сепак му даваш на знаење дека ти е во мислите. :smir:
Бац.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Aj sea malku mene HELP.
Ок, сакаш да си единственото женско во неговиот живот... но дали е тој единственото машко во твојот живот?
Зарем ти немаш колеги, другари, познаници, па и семејство со машки членови, на крајот на краиштата?
Ако имаш што и да е од горенаведените, тогаш тој не е единственото машко во твојот живот и не треба да бараш ти да му бидеш единственото женско во неговиот живот.

Дали мислиш дека тој би се навредил, налутил, станал љубоморен итн, ако ти излезеш со колегите на пијачка после работа?
Дали мислиш дека би се навредил кога би дознал дека комуницираш со други машки преку Кајгана (со мене, на пример)?
Ако да, веќе го изневеруваш, исто како и тој што те изневерува тебе со неговите другарки, кога со нив дискутира за времето или за фискалната политика на Владата.

Ти и тој не сте на пуст остров (за среќа) и има многу други луѓе околу вас кои ќе ви ја збогатат врската со нови знаења. Не треба да го лишуваш од нив, а ни ти самата не треба да се лишуваш од нив.

Практичен совет: излези со поголемо друштво (во него да има и мажи) и одете на пијачка/кино/театар/куглање/флипери/итн. Помини си прекрасно и немој да се стегаш за ништо. Немој да внимаваш што ќе збориш, немој да се стегаш и само пушти го мозокот и дозволи си да бидеш слободна меѓу своите пријатели.

Ако сè биде во ред, после една вака помината вечер, уште повеќе ќе го сакаш дечко ти.

А ако тоа ти успее, ќе сфатиш дека неговото време поминато со друго друштво (во кое може да има и жени) може само да ја зајакне искрената љубов меѓу вас двајца.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Aj sea malku mene HELP.
Најдобро е во брзо време да го смениш постојаното ѕвонење на телефон,а и кога ќе му се јавиш неколку(2-3) пати во денот,наместо да го прашуваш со кого е и со која се поздравил,прашај го КАКО СИ и сличен општ муабет.
Олабави го малку со љубоморни прашања.Затоа што и сама кажа дека не би направил ништо.Нормално е да има другарки и другари,сепак пред да бидеш со него во врска имал и тој свој живот со мешано друштво,како и ти.Колку повеќе го "гушиш" со прашања кои му ги поставуваш,толку повеќе може да се оддалечи од тебе,а ти тоа не го сакаш,така?
Немаш потреба и ТИ да го прекинуваш дружењето со твоите другари и другарки,затоа што никогаш однапред не можеш да знаеш дали ЌЕ ОСТАНЕШ СО НЕГО ДО КРАЈ НА ЖИВОТОТ или не,а доколку(не дај боже)прекинеш врска со него,ќе ти требаат другарите и другарките.
Пријателите се крај тебе и во добро ама и во лошо.
btw Наместо да се замараш со непотребни работи(со која другарка е,која го погледнала и сл.) гледај да уживаш во врската.Сепак за да си со некого во врска потребна е доверба,комуникација и разбирање.
п.с.И да го врзеш со ланец покрај тебе,ако сака да направи нешто ќе направи.
п.п.с Радувај се додека женски го гледаат,А ТОЈ Е СО ТЕБЕ.Ако почнат машки да го гледаат,тогаш е страшно:ija:
Затоа ослободи се од "кошмарите" и уживај,животот е краток за да го трошиш на глупости.
Секое добро :smir:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Aj sea malku mene HELP.
Никогаш во животот не треба да имаш такви чуства, мислам таква љубомора. Пробај да не мислиш се на него, од искуство ти кажувам, оти мојата девојка иста беше како тебе, кога не излегував а зошто не излегуваш, јас сама ли ќе седам дома... Повеќе време поминувај со другарките па и со другари. Ако се дружиш ти со машки и тој со женски не мора да значи оти ти го лажеш или тој те лаже поточно те изневерува. Сигурен сум оти имаш околу 15 до 16 год и нормално е тоа за таква возраст. Понатаму нема да бидеш толку многу љубоморна на едни обични нешта во животот. Сите се плашеме да не го изгубиме партнерот еве и јас, но во ваков случај, што треба ли да не и дозволувам сонце да виде? или да не се поздравува со некои нејзини школски од училиште!? Уживај не се замарај за такви работи, животот е пред тебе.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
56
Поени од реакции
1
Имам дилема....би сакала да ве прашам за совет:
Вака со особа "А" идев пред 2 години и многу глупо раскинавме,но нема врска си останавме другари.Во меѓувреме имасе женска,ама цело време ми зборесе као не ја сака,незнае шо се фатил со неа. Нема веза во последно време ми се пушта и као е заљубен во мене и добро на тоа не паѓам...ама многу е добар со мене.
Особа "Б" се шмекаме и мислам дека има изгледи да се фатиме,а типот стварно е добар.
И сега незнам по кого да тргнам:tapp:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.697
Поени од реакции
34.224
Koнечен одговор под „Б“

Честито, вашиот освен износ е стварно добар дечко, врска со изненадувања, запознавање, етц.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Вака со особа "А" идев пред 2 години и многу глупо раскинавме,но нема врска си останавме другари.Во меѓувреме имасе женска,ама цело време ми зборесе као не ја сака,незнае шо се фатил со неа. Нема веза во последно време ми се пушта и као е заљубен во мене и добро на тоа не паѓам...ама многу е добар со мене.
Особа "Б" се шмекаме и мислам дека има изгледи да се фатиме,а типот стварно е добар.
Епа пошо и двајцата ти се добри, а со А веке си идела ја би те посоветувал да си го одбереш Б, пошо ако А пробал со некоја и не му било ок тогаш и ти пробај си со Б па ако нешто зачкрипи, врати му се на А :wink:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63

аха... и двајцата се добри со тебе, овој А поубаво го знаеш.

како знаеш дека Б е стварно добар? и што е тоа добар... не е се у доброто нели?

Епа пошо и двајцата ти се добри, а со А веке си идела ја би те посоветувал да си го одбереш Б, пошо ако А пробал со некоја и не му било ок тогаш и ти пробај си со Б па ако нешто зачкрипи, врати му се на А :wink:

а бе може да го провери Б, ама зависи како А ке реагира на тоа и колку и значи

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Па девојко ти знаеш кон ког о имаш појаки чувства, ама сепак ја би играла вака прво фати се со Б види како ќе ти иде со него па како можел бившиот да си оди со таа некој аси таму девојка имаш и ти еден џокер хехех:smir: а потоа ако увидиш дека не ти оди со Б и дека не можеш да заборавиш на бившиот врати му се
А уствари најдобро ти е да идеш и со двајцата истовремено:)

Kajgana Shop

На врв Bottom