mi dojde i mene redot da prasam za sovet
pred nedela-dve edna skolska drugarka me zapozna so nejzina dolgogodisna prijatelka koja e mn ubava..taka si se zapoznavme sednavme na kafe taa si otide, vecerta na msn skolskata dR me prasuva dali imam devojka i mi go dade e-mailot na nejzinata dR e sega taa odednas pocna da me prasuva dali sum sakaL da imam devojka i takvi stvari i rekov da se srtneme negde samo jas i ona no eve veke 3 dena ja cekam da mi se javi.
sega problemot e dali jas da i se javam pak da se dogovorime ili da ja cekam nea
bas me interesiraat vasite soveti oti mn mi se sviga devojceto....
Вака сега. Мое лично согледување е фактот дека и ти и се допаѓаш на неа, а и таа на тебе. Ти веќе го имаш направено првиот чекор. Си ја поканил да се видите само вие двајца. Меѓутоа несигурноста си го прави своето. Можам да претпоставам дека девојката е малку несигурна и не сака да избрзува. Совет од мене ти е да и дадеш простор и време таа да подразмисли, за да не биде одма гушење од твоја страна. Ако нема реакции од неа, следен пат кога случајно ќе се најдете во муабет спомни и дека имате вие и една многу интересна тема за која треба да зборувате.:smir:
Само внимавај, не дозволувај ти да бидеш оној кој ќе ги влече работите во свои раце. Дозволи и’ и на неа да направи нешто како што она сака. А по се’ изгледа сака малку да бидеш во исчекување
Од каде знаеш, можеби неколкудневното чекање на крај многу ќе се исплати.:smir: