Ocajna
Domakjinka
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 1.773
- Поени од реакции
- 2.913
Не сум земала социјална помош. Но ок во право си. Моја грешка. Да имам пари, работев ама ти тоа го заборави изгледа да си препрочиташ што сум ти напишала. Жалосно и бедно е. Дали јас ти го мешам детето во приказниве. Не е во ред. И после зашто ти се скаруваат сите, барај ја во тебе грешката не во другите.Како е тоа можно? Да имаш над 50.000 евра дадено, а немаш ден работно искуство до сега?
Тоа што ти ја земал социјалната помош од Дојчланд пошто ти си била невработена мајка е друг проблем.
И кога ми пишуваше по приватни пораки пред скоро година дена и ме прашуваше за совет, ти реков дека е многу глуп потег да се враќаш тука, иако ти имаше ирационални стравови дека ќе ти го одземат детето.
Прво земи научи јазик, после полесно ќе ти биде во Дојчландот за се, и работа ќе најдеш и се што ти треба, и нема да зависиш од никој и нема да трпиш насилство од никој нормално. А малиот е веќе серизоно зрел за во градинка. Дај не ме зафркавај, 3-4 години има детето? Имам познанички што од година ги праќаат децата во градинка, пошто мораат да работат иако се во брачна заедница, плус е многу подобро за социјализација на детето место по цел ден да дреме со тебе, плус и јазик ќе научи.