- Член од
- 29 септември 2017
- Мислења
- 6
- Поени од реакции
- 8
За љубовта што јас ја чуствувам сум сигурна. Јас секогаш сум ги сакала луѓето со цело битие. И никогаш не сум се откажувала од никој. Војувам и давам се од себе дури е жива другата страна. Но е точно тоа за жените.. паѓаме како крушки на човечко однесување.Искрено да ти кажам се глупираш, љубов хммммммм сега си вљубена, така ке се чувствуваш и утре, следна година, после 2 години. И??? Мислиш тоа чувство вечно ке трае после проблемите со кои евентуално ке се соочиш со него? типот веќе има дете тоа автоматски е голем проблем, сигурно и на жената со која има дете и ги кажал истите зборови што ти ги кажува тебе, па така вие жените паѓате како крушки на неговите казановски зборови, утре и ти ке забремениш и ке бидеш досадно приказна како жената порано, па нова крушка ке падне за него. п.с се лажеш дека ке го прифатиш фактот дека он има дете со друга.
Јас веќе го имам профатено фактот дека тој има дете со друга жена. Меѓутоа незнам дали јас би го прифатила фактот дека тој би оставил едно семејство, своето семејство, за да создадеме ново.
Еве да претпоставиме дека тој би останал и би ме сакал цел живот и би се радувал на семејството со мене.. јас верувам дека колку и да е бесчуствителен човек во ваква ситуација секогаш ќе мисли на синчето што го оставил и ќе се обвинува а ќе ме обвинува и мене.
Можеби не бил сигурен за тоа што ќе се случува со мене па поради тоа почекал некој менец.Живее со друга жена, има дете... тебе те вози по тавани месеци и не ти кажува и тоа ти е океј?
Бегај и дувај дури можиш да не завршиш со дете и прстот во уста. Како што сака да ја остави оваа сега, така да те остави тебе за некоја година.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Дали мислите дека има смисла да разговарам понатаму за било што во врска со нас или едноставно да си исчезнам?