Добро у секој случај, ако девојката не е тука да ви се заблагодари, еве ја ќе ви се заблагодарам за сите мислења.
Ви се заблагодарувам пошто си го потврдив мислењето дека повеќето машки више кур ги заболе за некаква морална вредност и верност према девојка која ги сака, да не збориме пак за заемна љубов. Изгледа сум еден од ретките кои сеуште веруваат во таква искрена љубов, а секоја чест до истомислениците кои очигледно се се помалку и помалку, но сепак секоја чест, мило ми е што сеуште ги има.
Сфатив и дека повеќето девојки секад ќе си најдат начин да го оправдаат варањето. Како и да е, изговор секогаш ќе постои, и ќе се држат до тоа до крај на светот, а дури и ќе пробаат да те убедат да веруваш во истото. Разочаран сум што бројот на девојките кои не поднесуваат варање е толку мал, но сепак секоја чест и до нив, мило ми е што барем ги има и такви што ми ја одржуваат надежта за љубовта во живот.
А вие што ги оправдувате, најискрено ви посакувам да ви се случи истото, да се заљубите во некого и таа личност да ви биде се, али она да ве превари, да си се исплеска фино-лепо со други, дур вие сте биле спремни се во животот да и пружите, дури и она што го немате да пробате да го добиете за неа, за таа личност така да ви врати за да си ги "задоволи потребите". И кога ќе плачете за истото, се надевам дека ќе има некој што ќе ви каже, на вие таквите машки кога ќе ја колнете, ќе мавате по ѕид, ќе урлате, некој ќе ви каже "не ја навредувај, секоја девојка заслужува почит, зошто ја навредуваш? Треба и неа да ја сфатиш". А на таквите девојки кои го оправдуваат ова, кога ќе цмиздрите како "сите машки се исти, немаат чувства, сакаат само у секоја дупка да го стават", се надевам дека некој ќе ви рече дека тоа е нормално за годините, разбирливо е, треба да имате разбирање дека и тој има такви потреби и нема зошто да му се лутите и да го навредувате.
И да, вие што го оправдувате варањево, повеќе од јасно ми е дека си ја имате мувата на капата и можеби преку бранење и споделување такви мислења пробувате самите себе да се одбраните и оправдате, залажувајќи се со истото. А може и едноставно гајле ви е, убедени сте во истото и свесно ги правите тие работи. Жално, стварно.
Нормално и разбирливо било да се вара бе... убиј ме Господе.