Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Rule number 1: Никад не се заљубувај во типки/типци што не ги познаваш лично и/или не им кажувај дека си заљубен во нив на прв дејт.

А дека братучетка и може да ти помогне, ја не би - пошто колку може да помогне, толку може да одмогне.
Се знаеме ние, ама само онака.. По пат кога ќе се сретниме со друштвото нејзино се знам и така.. Некој да не е послободен во Пп да го позамарам ?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209

Тури пепел. Шо очекуваш после паузата? Поише да те сака? Да сфати дека не може без тебе? Не се дешава IRL тоа нажалост.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 01:03 ---
Ај помош ако можи.. Има едно девојче, ми се свиѓа све ова она.. Пишуваме веќе 2 месеци и све си е нормално.. Пред некое време беше странство, кај братучед је, и се врати завчера.. јас имам 16ипол, а таа 14.. Во пишувањето мислам дека и се свиѓам, ќе и испратам слика моја, и ќе и пишам демек грд сум, и после ќе ми оди контра дека сум бил убав вака така... Истото и таа кога ќе ми испрати слика..Е сега пред некој ден ми рече многу сакала цвеќиња, посебно ружа. И и реков дека ќе и купам кога ќе дојди во Мк... До сега 5/6 пати се имаме слушнато на Viber и онака секојдневни разговори, другарски сме прајле...
Сега сакам да ја викнам да се најдиме, ова она, да и кажам дека сум вљубен во неа, (мислам дека треба и цвеќе да и купам), да биде се како што треба...
Некој да ми кажи што да правам, што да и пишувам да видам дали е заинтересирана за мене, како да ја звикам да се видиме, дали одма да појдам на темата или пакк ?
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 18:16 ---
А да, ќе заборавев да пишам.. Нејзината прва братучеда (ептен се блиски) и јас сме најдобри другари..така да и таа можи нешто да помогни..

Не си вљубен у неа, не сакаш да и купиш цвеќе. Уз муабет викни ја, не ја мешај братучетка и, ќе се заебеш.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Проблемов е што многу машки ја сакаат.. Сите и искажувале љубов во живо.. ама до сега никој не успеал да ја фати...
Јас само преку интернет, и неколку пати што сме се слушнале очекувам да ме сака..

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Проблемов е што многу машки ја сакаат.. Сите и искажувале љубов во живо.. ама до сега никој не успеал да ја фати...
Јас само преку интернет, и неколку пати што сме се слушнале очекувам да ме сака..
Излези си со девојчето, понашај се другарски, никакви цвеќиња и искажување љубов..
Колку сте малечки XD Можда ќе и се допаднеш, од кај знаеш :) Play it cool во секој случај, немој да се помочаш кога ќе ја видиш :)
Со среќа <3

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209

Синко, очекувај да пројдете долго време заедно пред стварно да се сакате.Не и искажувај љубов, не и купувај цвеќиња курои врагои. Само искочете.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Мене лично ептен ме нервираат паузи...шо е тоа, не знам што сакам па ако не те глеам може ќе ми текне? Или сакам или неќам да сум со некого, а ако сакам работам на проблемите, не одам на пауза.
За нешто се согласувам со крусер, ама ако јас сФатамдека некојне ме сака мене туку сака да спие со мене, си има свој социјален живот ама нема време за мојот...како што кажа крусер...може не сте еден за друг :(
И да со сексот на неговиот живот ќе те бара ќе те мисли...ама да те има пак а не да ги задоволува твоите социјални потреби. Не треба да го напнуваш со излагања ама да си му девојка само за по дома.... Со ова не мислам како крусер дека излагањето со него е негово појажување фалење, туку е социјализирање со луѓето, но како пар. Јас преферирам кога целиот свет го делам со својот партнер, а не јас со моето ти со твоето друштво.
Решение..? пробај со селс опцијата, со тоа што кога ќе сте сами ппуштени и доволни сами на себе, напрај убав смирен муабет. Со шала и смеење објасни му дека не секој ден, но и ти имаш потреба од него, како што тој има од тебе за некои други работи.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ja ostaviv devojkata zasto sum 10000% siguren deka me prevari. Kako? Cel den sekoj den umorna od na rabota whatsapp go koristi dva pati vo denot po 5 minuti. Na rucek 12:30 i 21:00 navecer. A koga ke treba da ae vidime vleguva 22:00 pa pisuvame 10 minuti, posleden seen i e 22:10 taka nesto i posle koga ke ja odnesam doma pak vleguva 00:40 taka nesto.
Pred dve nedeli rece deka ne mozeme da se vidime taa nok bila bolna i ke spiela. A vleze 22:00 online znaci se dogovarase so personata kaj da se najdat i so ke pravat. 22:15 izleze da se najdat. 23:00 se najdoa i togas vleze online pisuvase deka stignala ili go prasuvase koga ke dojde toj. I posle toa online 01:00 na polnok koga ja vrati doma. Smejte se kolku sakate i gi znam navikite i taktikite. Problemot sega e sledniot. Jas ne i rekov direktno te ostavam zasto mislam deka me varase tuku taa e takva edvaj cekase da raskineme. Ne mozam da razberam kako mozese taka lesno da najde drug i mene da me sutne ko partal. Deka bev vo pravo potvrduva i toa sto otkako raskinavme veruvale ili ne so casovi e online na whatsapp a ednas 3 bez prestan ni vozdiska ne zede od pisuvanje sto tolku interesna konverzacija ke bese upm. Ne mozam vaka ke poludam veke mi e puknat ekranot od telefonot ne sakam da go doskrsam i se poradi toa sto do 04:00 sabajle e online zamislete. Krivo mi e i sakam da ja vratam nazad. Me boli mnogu me boli edvaj disam.
Остави ја бре,не биди теле да кршиш телефони :icon_lol: и да си го сјебиш здравјето.НЕ ВРЕДИ!!!
Не биди теле.

Член од
29 јануари 2014
Мислења
3
Поени од реакции
2
Остави ја бре,не биди теле да кршиш телефони :icon_lol: и да си го сјебиш здравјето.НЕ ВРЕДИ!!!
Не биди теле.

Samata ke si se namesti brat ... arno ti vika ne bidi tele. Ne te zasluzuvala sega gledaj ja kako ke je ebat samo drugi a nema da bide srekna probi da bides sreken pred nea

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Мене лично ептен ме нервираат паузи...шо е тоа, не знам што сакам па ако не те глеам може ќе ми текне? Или сакам или неќам да сум со некого, а ако сакам работам на проблемите, не одам на пауза.
За нешто се согласувам со крусер, ама ако јас сФатамдека некојне ме сака мене туку сака да спие со мене, си има свој социјален живот ама нема време за мојот...како што кажа крусер...може не сте еден за друг :(
И да со сексот на неговиот живот ќе те бара ќе те мисли...ама да те има пак а не да ги задоволува твоите социјални потреби. Не треба да го напнуваш со излагања ама да си му девојка само за по дома.... Со ова не мислам како крусер дека излагањето со него е негово појажување фалење, туку е социјализирање со луѓето, но како пар. Јас преферирам кога целиот свет го делам со својот партнер, а не јас со моето ти со твоето друштво.
Решение..? пробај со селс опцијата, со тоа што кога ќе сте сами ппуштени и доволни сами на себе, напрај убав смирен муабет. Со шала и смеење објасни му дека не секој ден, но и ти имаш потреба од него, како што тој има од тебе за некои други работи.
Ако и е дечко не значи дека мора на секое нејзино јавување да дреми ко куче и да излези со неа како прво. Втора работа таа е студентка, тој си има работа и еден куп обврски околу тоа, ангажманот нејзин е факултетот, друг и мисли што ќе јаде и од каде пари за да јаде, денот кога ќе треба сам да мисли секој и да заработи за да живее е тогаш се менува размислувањето. ОК е да излезат, али да го напнува секој ден за да излезат е тоа не е ОК, ако тој ја одбил за излегување не значи дека не ја сака, можеби нема доволно време поради обврските што ги има, плус ако сакаш да напредуваш во својата област и да градиш кариера речиси секогаш времето е броено и шансите кои се укажуваат мора да се искористат максимално за да не се кае во иднина.
--- надополнето: 29 јануари 2014 во 09:17 ---
Цел ден се обидувам да го сватам "дечко ми " или нз веќе како да го наречам.
Во врска сме веќе 3 години,тој оди на раб а јас сум студентка.Во последно време се караме околу изл мене ми се шета а тој никако неможи време да најди, го свакам дека е зафатен на раб оди со смени и е без слободен ден,ама пак си викам па можи да оддели малце време, ко ке е договорен со другари или од партија си зема и слободен ден а за мене ништо.
Сношти се скаравме и ми вика да паузираме малце да оладиме, и јас прифатив (и онака немав друга опција) и му викам сега сигурно ќе ти биди убаво, и вика дека немало да му е убо ама барем малце немало да се нервира и под депресија бил оти на секое сум му викала ајде да изл, само за мене немаш време, како можеше сега нз што.... и ми вика дека и тој несакал но јас сум го натерала на тоа

И дали ке сме се смириле и кога од мене зависело а не од него, е како од него кога тој сака да биди слободен, демек кога јас ќе сум почнела да го свакам него оти е ств зафатен и неможел да се ОТЕПА е тогаш дури ке се смириме, а како тој ќе знај јас кога ќе почнам и дали воопшто некогаш ќе го сватам.
Му викам знам што ти значи ова сакаш да ми раскиниш ама незнајш како и не сакаш да ме повредиш и затоа ми викаш дека сакаш да се одмориме малце. но го одбива тоа вика дека не сакал да сме се разделеле но вака веќе неможел да поднеси, а демек и него не му било сведно ама морал ова да го напрај, и демек сепак ке се јавувал и ова не значело дека ке изл тој со друга, туку сакал да се одмори малце, и ке излегвал тој кога ќе имал време беЗ нервози!
И ајде што сака и самиот мислам дека не знај, демек немало да ме заборај а бе ајде....
Се уште ли ме сака или не , нз дали ова добро ќе ни дојди или пак значи крај, ваше мислење ? А го сакам премн и несакам да го загубам

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Ако и е дечко не значи дека мора на секое нејзино јавување да дреми ко куче и да излези со неа како прво. Втора работа таа е студентка, тој си има работа и еден куп обврски околу тоа, ангажманот нејзин е факултетот, друг и мисли што ќе јаде и од каде пари за да јаде, денот кога ќе треба сам да мисли секој и да заработи за да живее е тогаш се менува размислувањето. ОК е да излезат, али да го напнува секој ден за да излезат е тоа не е ОК, ако тој ја одбил за излегување не значи дека не ја сака, можеби нема доволно време поради обврските што ги има, плус ако сакаш да напредуваш во својата област и да градиш кариера речиси секогаш времето е броено и шансите кои се укажуваат мора да се искористат максимално за да не се кае во иднина.
--- надополнето: 29 јануари 2014 во 09:17 ---
Тамам работа да треба секој ден да излага само зашто она сака, погрешно можда сум се изразила, само сепак...ако има време за неговите другари и за партиски излегувања, земање слободни денови од работа за тоа ама за неа ако нема време... мене лично би ми сметало мноиогу многу :) бар јас сфатив дека дечкото си работи си излага само не со неа

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Тамам работа да треба секој ден да излага само зашто она сака, погрешно можда сум се изразила, само сепак...ако има време за неговите другари и за партиски излегувања, земање слободни денови од работа за тоа ама за неа ако нема време... мене лично би ми сметало мноиогу многу :) бар јас сфатив дека дечкото си работи си излага само не со неа
Тешко дека има некој во државава што оди на партиските излегувања од кеф и тие се поврзани околу работата и кариерата. Ете на девојчето му смета тоа али празници се ближат верувам дека ќе очекува да и купи и некое поклонче, а ако само излегуваат и да не работи тешко таа работа :D

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Тешко дека има некој во државава што оди на партиските излегувања од кеф и тие се поврзани околу работата и кариерата. Ете на девојчето му смета тоа али празници се ближат верувам дека ќе очекува да и купи и некое поклонче, а ако само излегуваат и да не работи тешко таа работа :D
хахаха море ни за поклонче не би го пуштила да ми се мафта по партиски собири :) башка ти ебам поклончето ако ми го дае и после пак го нема нигде..
Него ја би сакала да прашам, а колку често/ретко се гледате? Ако е секој вторбтрет ден па и океј е, ако е еднаш на две недели а живеете на 20 мин да речеме...а да се запишеш во истата партија? :D

D

devojcence

Гостин
epa vaka mi se svigjaat dvajca deckovci, znaci i dvajcata se dobri i sekoj na svoj nacin po nesto ubavo vo sebe ima. sovet ?? i ke ve zamolam soveti vo stilot fati si nekoj tret pet ne. voedno gi pozdravuvam i dvajcata posto se od forumov i mozno e da citaat ako se prepoznaat na M bukvata se i dvajcata pa i neka pisat nesto vo svoja odbrana. :) sala.

Kajgana Shop

На врв Bottom