Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

N

Nessa Alcarin

Гостин
Значи запознав едно девојче и веќе се муваме некое време и многу се засакавме....Али работата е што таа има дечко и сака да му раскине али незнае како и неможе да најде причина..Таа мене ми вика дека ме сака а со него била многу поврзана али не го сакала.....Стварно незнам како да реагирам и незнам што да правам.Значи веќе еден месец трае и стварно не се издржува вака..
Болдираниот текст ме загрижува, сака да му раскине а нема причина. Па зошто сака да му раскине ако нема причина?

Нема да му раскине и нема да ти стане девојка. Ако сакаш да ја тестираш нејзината „љубов“, напрај и озбилен муабет (од типот јас неможам веќе вака, кажи што планираш со нас, ти ќе му кажеш на дечко ти за нас или јас да му кажам, ако неможеш да се решиш и мислиш дека јас не сум доволна причина за да раскинете тогаш нема потреба повеќе да ме бараш и све остало ... Кажи ги овие работи и стој цврсто на тој став, ќе ти плаче, ќе те моли, ќе ти ветува дека ќе раскине но не попуштај зошто нема да се случи тоа) И ќе видиш како девојчето од „заљубена“ во тебе веднаш ќе се одљуби и ќе остане со дечко и.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 11:11 ---
Значи вака .. Со дечкото се знам уште пред 3-4 години.Се допишувавме и се беше океј требаше заедно да излезиме ама од некои икс причини ништо не бидна.Значи сега тој си има женска.Јас разбрав дека идат само ради реда....демек она го сака него он ја искористува.Е сега иако се во врска кога и да се сретнеме тој ме поздравува.Ми стиска лајкови на фејсбик и чат пат си пишиме.Значи типот многу ми се свиѓа.Искрено не сакам да бидам таа што ќе му расипува врски и така натаму ама претерано ми се свиѓа и сакам барем да му кажам се и да си олеснам на душата.Некои совети од ваша страна?
Кажи му дека ти се допаѓа, нема ништо лошо во тоа... Само пази се да не влезеш во улога на „јебачица на страна“, зошто кога ќе му признаеш на дечко дека го симпатизираш веднаш се претвараш во „јагненце кое ќе му јаде од рака“

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Значи вака .. Со дечкото се знам уште пред 3-4 години.Се допишувавме и се беше океј требаше заедно да излезиме ама од некои икс причини ништо не бидна.Значи сега тој си има женска.Јас разбрав дека идат само ради реда....демек она го сака него он ја искористува.Е сега иако се во врска кога и да се сретнеме тој ме поздравува.Ми стиска лајкови на фејсбик и чат пат си пишиме.Значи типот многу ми се свиѓа.Искрено не сакам да бидам таа што ќе му расипува врски и така натаму ама претерано ми се свиѓа и сакам барем да му кажам се и да си олеснам на душата.Некои совети од ваша страна?
Навистина сакаш да бидеш со некој што искористува некоја девојка што наводно го сака него? Пази да не станеш таа девојка, онаа со која иде ради реда, онаа што го сака а тој ја искористува....

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Ако сакаш да пропуштиш милион и една друга пичка освен нејзе и она да си има 2 резервни дечковци кој ги врти како што сака и можеби има други дечковци освен тебе и него права девојка и заводничка :).Но ти највеќе ќе патиш така да имаш милион други девојки.Наместо да си ја чукаш главата за неа почни да читаш нешто,земи тегови,спортувај и забавувај се без неа.Сеуште си мал уживај не се врзувај толку многу брзо,животот е пред тебе.Не си ги уништувај нервите за некоја што воопшто не вреди и најди си некоја квалитетна девојка што ќе те почитува,што е стабилна емотивно и психички и нема да игра вакви игри топло ладно со двајцата.Фатете се двајцата и запознајте се во очи и направете и убаво изненадување за во животот никогаш не и текне да игра на незавршени работи.Комплицирање секогаш е убаво кај жените,зашто да биде просто.Отиди вечерва на пиволенд и батали ја,најди си девојка по мерка не девојка која флертува со секој и секого.
многу јак пристап, no nonsense no bullshit, браво :)

S

Stef Bachatero

Гостин
многу јак пристап, no nonsense no bullshit, браво :)
Па и јас бев во таква ситуација.На недовршени работи јас да идам кажува каков човек сум очаен,мизерен и сакам внимание зашто го немам доволно.Вниманието од луѓето е тоа што сите го сакаме,понекогаш и јас сакам да сум центар на вниманието,но за која цел.Целта во било која врска дали со машко или женско е да се има доверба,а како ќе се гради доверба со некоја девојка што ги движи работите како што она сака и ги врти на малиот прст,браво за малата,но кога има гладни волци на страна и јас би искористил таква шанса.Секој би сакал да има 3-4 девојки на лагер,нормално ако имаш доволно ресурси и си ментално јак да го издржиш тоа.На крај на денот секогаш ценам квалитет од квантитет,затоа сакам да ги научам луѓето да не се ги трошат времето на глупости како оваа.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Оние кои ме читале прошлата недела знаат за што пишувам ...само да јавам дека ми се јави со порака фејс во која кажа дека му е криво што испаднало така дека не треба да ми објаснува као јас ја знам неговата ситуација дома и сето тоа, да неговите му исклучиле све,нет и тел..е сеа не сватив (а и не сум го барала) мобилен ли му исклучиле незнам, али ако да, онда е дебилно и очајно од нивна страна крајно...а можеби и фиксен ..незнам нејќам ни да проверам да се јавувам никако.......
И напиша у тие три реда дека е сморен со тажно смајли на крај пораката завршуваше......сморен кај нас е нерасположен отприлика...и толку.......
Јас му вратив ...кажав за тоа дека е мамин син да има пунооооо години да слуша родители и да му влијаат во животот и онака реално му објаснив све, дека покрај се он мене не ме сака зашто ке најдеше решение.....Сеа ке врати знам, што како незнам од мобилен нет на другар или од др.место ..пошто дома нема веќе.............
Што сака ? зашто пишува ? зашто тажен? криво ми е пошто трпи семејно насилство психичко дома..го малтретираат ради мене....:( А јас се повлеков скроз ради себе си а и не сакам никој да пати и биде малтретиран поради мене......
Незнам што да мислам повеќе ако он ми кажа крај што сака сега, што пишува уште????? не разбирам...........

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Оние кои ме читале прошлата недела знаат за што пишувам ...само да јавам дека ми се јави со порака фејс во која кажа дека му е криво што испаднало така дека не треба да ми објаснува као јас ја знам неговата ситуација дома и сето тоа, да неговите му исклучиле све,нет и тел..е сеа не сватив (а и не сум го барала) мобилен ли му исклучиле незнам, али ако да, онда е дебилно и очајно од нивна страна крајно...а можеби и фиксен ..незнам нејќам ни да проверам да се јавувам никако.......
И напиша у тие три реда дека е сморен со тажно смајли на крај пораката завршуваше......сморен кај нас е нерасположен отприлика...и толку.......
Јас му вратив ...кажав за тоа дека е мамин син да има пунооооо години да слуша родители и да му влијаат во животот и онака реално му објаснив све, дека покрај се он мене не ме сака зашто ке најдеше решение.....Сеа ке врати знам, што како незнам од мобилен нет на другар или од др.место ..пошто дома нема веќе.............
Што сака ? зашто пишува ? зашто тажен? криво ми е пошто трпи семејно насилство психичко дома..го малтретираат ради мене....:( А јас се повлеков скроз ради себе си а и не сакам никој да пати и биде малтретиран поради мене......
Незнам што да мислам повеќе ако он ми кажа крај што сака сега, што пишува уште????? не разбирам...........
Не фантазирај, 29 ги има не е дете па да трпи насилство кога може и на двајцата да им подвикне ако треба, се понашаш како да е тинејџер од 15 години во пубертет.

На 29 треба да знае што и како сака и ако му е толку лошо нека побара работа во друг град и нека се исели, па не е ни прв ни последен што имал проблеми со родители ама секако не се решаваат со тоа што ќе и раскинеш на девојка ти, ќе ги окривиш родителите а ќе останеш да живееш со нив.

Со среќа нервите, ќе ти требаат.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Не фантазирај, 29 ги има не е дете па да трпи насилство кога може и на двајцата да им подвикне ако треба, се понашаш како да е тинејџер од 15 години во пубертет.

На 29 треба да знае што и како сака и ако му е толку лошо нека побара работа во друг град и нека се исели, па не е ни прв ни последен што имал проблеми со родители ама секако не се решаваат со тоа што ќе и раскинеш на девојка ти, ќе ги окривиш родителите а ќе останеш да живееш со нив.

Со среќа нервите, ќе ти требаат.
Но прашањето ми беше- Зашто и што бара да се јавува што сака од мене повеќе сега кога рече крај? Тоа не ми е јасно а за останатото се слагам!Да де ако се сака се се може! И да се иссели може и да им сврти грб на родителите и најде решение ..јасно ми е сето тоа..Него што сака од мене сега пак не ми е јасно?
Инаку фала ...;)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Но прашањето ми беше- Зашто и што бара да се јавува што сака од мене повеќе сега кога рече крај? Тоа не ми е јасно а за останатото се слагам!Да де ако се сака се се може! И да се иссели може и да им сврти грб на родителите и најде решение ..јасно ми е сето тоа..Него што сака од мене сега пак не ми е јасно?
Инаку фала ...;)
Од кај да знам што сака,прашање и тој дали знае. Може сака да си му на лагер, може се кае, може сака да си олесни (дека го пече совест), може чека да го молиш, сите варијанти се можни ;) .

Инаку можел да те побара од друг мобилен или фиксен, вака со детсково понашање како мајка ќе му дојдеш ;).

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Од кај да знам што сака,прашање и тој дали знае. Може сака да си му на лагер, може се кае, може сака да си олесни (дека го пече совест), може чека да го молиш, сите варијанти се можни ;) .

Инаку можел да те побара од друг мобилен или фиксен, вака со детсково понашање како мајка ќе му дојдеш ;).
Мислам дека нема чиста совест...али ок небитно..да може он да сака да биде со мене свашта да напраи али нема везе....не се замарам веќе.....;)

S

Stef Bachatero

Гостин
Мислам дека нема чиста совест...али ок небитно..да може он да сака да биде со мене свашта да напраи али нема везе....не се замарам веќе.....;)
Делете блок и не се трескај повеќе во животот.Нема сожалување и главата напред.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Делете блок и не се трескај повеќе во животот.Нема сожалување и главата напред.
пред недела е на дилит;) не ми е во пријатели ...а блок не ставам на никој освен на мањаци и лудаци;)
фала стеф:)

S

Stef Bachatero

Гостин
пред недела е на дилит;) не ми е во пријатели ...а блок не ставам на никој освен на мањаци и лудаци;)
фала стеф:)
Девојче единствена личност што треба да се грижиш си ти и никој друг.Мислиш многу му е грижа за тебе,единствени што се грижат за тебе се твоите дома.Никој не умрел од љубов и тоа е излечливо,знам како се чувстував јас кога се трескав од земја,зашто не ми пишала таа што се би дал да биде до мене.Кога разбрав дека не бива и си ги дигна акциите решив да се посветам на себе.Прво нешто што ставив е физичкиот изглед,бев 115 кг морав да ослабам и имав план во кој не вклучуваше ниедна девојка.Се затрескав пак иста приказна,но на крај логиката во мене победи и од тогаш кога се откачив од претходнава,запознав куп девојки и ич не им се трескам дали ме свиѓаат или не ме свиѓаат,битно е моето мислење секогаш прво,па после нивното.Иако знам дека секоја личност е добра во срцето,под било кое влијание таа може да стане комплетно нова личност.Верувај ако сака да биде со тебе ќе ги премине и родителите и ќе ти дојде со букет цвеќе и ќе те моли на врата да се вратиш,а твое е после да одлучиш дали ќе бидеш со него или не.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Верувај ако сака да биде со тебе ќе ги премине и родителите и ќе ти дојде со букет цвеќе и ќе те моли на врата да се вратиш,а твое е после да одлучиш дали ќе бидеш со него или не.
Јас немам таков егоистичен и себичен поглед околу себе да гледам само за мене јас и јас па јас....Да прво место јас нормално,но ипак имаме луѓе околу нас на кои им помагаме ги сакаме и они нас.....не сме сами на светот само мама и тато и дада;)
Мене ми е криво и сакав да му помогнам (затоа што од мене проблемот почна кај нив дома од кога се појавив во негов живот они полудеа без причина) али он не сака очигледно и се тргнав... на страна сум сеуште..
Немам јас повеке што да правам тука...
Ова што го цитирав од тебе е убаво кажано.....да така треба да изгледа заљубен дечко во девојка се сложувам...а он не е..така да....џабе муабетов мој овде......

S

Stef Bachatero

Гостин
Јас немам таков егоистичен и себичен поглед околу себе да гледам само за мене јас и јас па јас....Да прво место јас нормално,но ипак имаме луѓе околу нас на кои им помагаме ги сакаме и они нас.....не сме сами на светот само мама и тато и дада;)
Мене ми е криво и сакав да му помогнам (затоа што од мене проблемот почна кај нив дома од кога се појавив во негов живот они полудеа без причина) али он не сака очигледно и се тргнав... на страна сум сеуште..
Немам јас повеке што да правам тука...
Ова што го цитирав од тебе е убаво кажано.....да така треба да изгледа заљубен дечко во девојка се сложувам...а он не е..така да....џабе муабетов мој овде......
Ама таков е светот,не е розов и сив како што сите мислиме,да беше розов и сив сите ќе бевме среќни и ќе си најдевме нешто за нас.Верувам дека во финансиско слободно општество приоритетите на секој би биле љубовта а не парите.Таква ни е психологијата на нас,да бараме нешто што ни недостига.На крај колку и да ти филозофирам,ти си таа што си возрасна и доволно интелегетна да продолжиш напред со или без него.Твоја одлука,твој живот мое е да помогнам на било кој дур можам секако :)

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Ама таков е светот,не е розов и сив како што сите мислиме,да беше розов и сив сите ќе бевме среќни и ќе си најдевме нешто за нас.Верувам дека во финансиско слободно општество приоритетите на секој би биле љубовта а не парите.Таква ни е психологијата на нас,да бараме нешто што ни недостига.На крај колку и да ти филозофирам,ти си таа што си возрасна и доволно интелегетна да продолжиш напред со или без него.Твоја одлука,твој живот мое е да помогнам на било кој дур можам секако :)
Да фала Стеф за добрата намера и овака да помогнеш:)
Да одлуките си ги носиме сами, само сакам ете да чујам некад мислења за овакви чудни ситуации ко што ми се случија мене несекојдневни би рекла... ..а на моите другарки и другари им ги знам одамна;) па не ме интересираат:) Сакав да чујам нови а одлуки нормално сами си решаваме како ни одговара и годи :) ..фалаа;)

Kajgana Shop

На врв Bottom