- Член од
- 29 јануари 2009
- Мислења
- 28
- Поени од реакции
- 0
Toa so odat po vrati me raduva iskreno ama toa sto imaat epten/epten iskreveno ucenje pokazua deka se sekta.
Најдобро е одговор за нивното учење да презентираш од некој нивни извор, а не мислење на православното свештенство за нив.Јеховините сведоци: Одговор на нивното учење
toj e toj osnovacot so digitronceto ? matematicarot so ke presmetase koga ke dojde Hristos ? e kako be man koga Hristos rekol nikoj ne go znae denot ni casot ? I so napraj ovoj Pametnjakovic ? Kako be Hriste nikoj ne go znae ? jas ke ti kazam koga ke dojdis na zemjatalivceto - molivceto , cak,cak,cak ... stooop ... na ovoj den ke dojdes
mr. Pametnjakovic ja sobra tolpata , im kaza da se kupat odelca , koj Versace , koj D & G , da se doteraat malce oti Hristos ke dojdi . Se sobraa tamu na ledinkata , i vozivnuvaa ... Dojdi Isuse , dojdi Gospodi ... ups - nisto
i ispadna deka bratceto zgresil edno brojce . ako , nema frka , covecki e da se gresi . pak livce i molivce i pak istoto , taka ? pak se sobraa ... bla bla bla ... Toj istiot osnovacot go napraj na Isusa lazgo , demek vrska nemas so zborvis , kako ne go znael nikoj denot ni casot ? aj nejkam vekje da komentiram so za drugoto . da ne se fakjam za drugite samo za edno ke se fatam - E oti be da ne se dava krv ? Krsenje na Bozjiot zakon e da spasis tugji zivoti ? tolku , nemam vise sta reci... zasega
duri ne se najdi nekoj za kontranje
nekoj od niv sakam
Ne gi sakam. Lugeto sto se clenovi najcesto gi ubeduvaat da ne mislat sami za sebe i celiot niven zhivot e pod kontrola nad organizacijata.
Treba da se zabrani nivnoto dejstvuvanje so zakon.
Не зезај...slu[aj, ako sporeduvame jehovini svedoci i pravoslavni, jehovinite ne samo sto se poblisku do biblijata nego i po nacinot na zivot ziveat po nea. Sto e denes pravoslaven, ide u crkva za veligden, da se pijancat do sabajle, se ebat pozadi crkva, praat preljuba, grupen seks, promiskuitet, se so e osudeno vo biblijata, ma ajde ne mozete d a im se fatite na jehovinite, oni non stop ja citaat biblijata!
Апсолутно се согласувам. Ако ги споредиме Јеховините сведоци и православните, Јеховините сведоци се десетици пати поблиску до Библијата - и по своите верувања и по својата пракса.slu[aj, ako sporeduvame jehovini svedoci i pravoslavni, jehovinite ne samo sto se poblisku do biblijata nego i po nacinot na zivot ziveat po nea. Sto e denes pravoslaven, ide u crkva za veligden, da se pijancat do sabajle, se ebat pozadi crkva, praat preljuba, grupen seks, promiskuitet, se so e osudeno vo biblijata, ma ajde ne mozete d a im se fatite na jehovinite, oni non stop ja citaat biblijata!
Поздрав, Custode: Гледам си се потрудил, додуша, измешано - делумно да се согласиш, а делумно не - со тоа што се изнамачив да го напишам. Ама, брате, се тоа си е вистина, чиста вистина! Такво е учењето на Црквата Православна. Ти не се согласуваш со иконо-почитувањето во Црквата наша ako slucajno se molam jas na Sveti Dimitrija ili ne znam koj ne mu se molam jas na sliceto negovo, - точно така, ние не и се молиме на формата или на бојата на иконата туку, молејќи се, се пренесуваме во мислите како да стоиме пред светителот (светителката) и му се обраќаме со молби да се застапува за нас пред Престолот на Севишниот Господ Бог, бидејќи тој, живеејќи на земјата, смело и непоколебливо ја исповедал верата во Христа Господа, поради која многумина биле мачени и убивани. Затоа што биле бесстрашни пред гонителите и во исповедувањето на чистата и непоколеблива вера се удостоиле со Небесен венец - со влез во Небесното Христово Царство. Затоа им се обраќаме на сите Божји угодници, кои нашле милост пред Господа, т.е., што обезбедиле „влезница“ за влез местото што Бог го подготвил за оние што достојно и исправно му служеле, да се молат за нас, зашто молитвата на праведникот е неизмено посилна од молитвата на нас - грешните.Pravoveren fala care . ke mi se najdi i ova da mu go spopikam na nekoja za ova so ikonite . Ako nekoja stara izlupana vo mozokot zenicka se moli na ikonite toa e vekje za zalenje . Se tvrdi deka svetcite se vo rajot ne ? ako slucajno se molam jas na Sveti Dimitrija ili ne znam koj ne mu se molam jas na sliceto negovo . I ne mu velam man daj mi zdravje i ubajni , blagoslovi me i daj mi sila . Mu velam aj be man ti kako podostoen malce pomoli se tro i za mene kaj dedo Boze , ili ako ti e maka , barem bidi za vreme na mojava bedna molitva so mene i prenesi ja ti tamu gore . Bog me slusa ama ako ti prenesi tamu posto mojata gnasna mucka ne e dostojna ni za tolku direktno od mene da odi kaj dedo Boze v usi . Kontas ne ? Znaci ikonava nema vrska be care . Koga se molime ne go zamisluvame kako slika svetecov ne ? ustvari ne zamisluvame nisto vo glata , samo se molime veruvajki deka ne slusa . inaku nisto od molitvata . Isto i za Bog . Koga se molis ti ne se molis nebare kleknat pred prestolot na Boga pa ete Bog sednat te slusa gore nad tebe ti svetlina ili ne znam so vo glata si prajs film . To e pogresno ne ? Si se molis be care moj bez nikakov film vo glata , nikakva zamisla , se razbirame
Sakav da kazam nema so da jadat gomna tie deka sme idolopoklonici , posto nikoj zdrav coek ne se moli svetcite da mu dadat zdravje i ubajni tuku tie kak podostojni da mu se pomolat na Boga . Aj sega i nie da se soberime i nie da si naprajme nasa sekta . I ke tvrdime deka naseto ucenje e pravilno . Na primer ete za da privlecime sto povekje usrani Hristijani ke velime deka nema pekol . Posle smrtta samo pravednite odat vo rajot a onie sto gresele ednostavno ke gi snema . ke zaspijat i nema da se sekjavaat na nisto . Kako nikogas da ne postoele . Care moj najrazviena sekta ke sme . E taka niknale tie sranjata . Na koj so ne mu odgovaralo ili ne razbral izprevrtuval . aj da ne ve zamarav , gi ispomesav site sranja ali se razbravme ne ?
posto batkava Pravoveren mi e prijatelce
i napomos mi e protiv sektaski gjubrinja dosta e pisenje
ne mora tolku da se macam
baj d vej sorry so sum neseriozen , ali ljubam taka klovnovski da se izrazuvam da ne e mnogu dosadno za citanje
![]()