OBDN
Ходајучи Вујаклија
- Член од
- 25 јули 2005
- Мислења
- 1.456
- Поени од реакции
- 32
Lele moronshtina na kvadrat - maestro Tose be. a) maestro ne e titula za Pop muzika devojce. Vtoro pred da driblash topka koja e pogolema od tvojata glava, soberi si informacii i ne lupetaj.АуРоРа напиша:Епа истиот тој Симон кога би бил малку пореален за неговите можности и популарноста на класичната музика,би го намалил оригиналот до некоја пристапна цена и неговиот труд нема да падне во вода. Кога еден маестро Тоше си дозволи цена од 15о ден, мислам нема причина никој друг да се филма со оригинал од 600, 700 и 800 ден...
Vcera pisav, pa izbrisav, ama sea mi krenavte dzigeri. Koga Simon bi bil porealen -- kolku e CD-to na TrpceSKI vo Makedonija devojce? Ima CD na Simon vo Makedonija? Imashe edno - koe povekje ne se prodava jas ako ne se lazam, i bese izdadeno od nekoj drug, so simfoniski orkestar, znaci ne solo i ne negovo i cenata ne ja odreduva toj.
Vo Makedonija, CD-ata na Simon TrpceSKI gi NEMA!!! Veruvala ti cenitelu na maestra.
Mozebi nekoj stvarno da bese zagrizen za "sirenje na kulturni vrednosti niz masite" ke pokrenese kampanja rabotata na nasite velikani da se prodava i kaj nas. Mozebi ke go kupuvale -- BullSHit. Na Tosko nacionale ke go kupuvate i za 1000 denari. Koj bil Simon. Mi se

Eve kolku Simon se filma draga:
Simon Trpceski Plays Tchaikovsky, Scriabin, Stravinsky, Prokofiev -
List Price:$7.98 Ova na Amazon.com, za Americki standardi. Simon da ne se filmal.... (aj izracunaj u denari biseru vardarski).
Negovite moznosti -- EMI CLASSICS CD ti e ova pogore. A ko ke razmislam vo Makedonija nikoj ne ni zasluzuva da go vidi, ni za $70 dolari.
Negoviot trud nema da padne u voda ne se sekiraj - ovde leta CD-to, i ona od Rachmaninoff novoto koe se sitka za $17. EMI CLassics draga, ne od studijata na Darko Dimitrov na ne licenciran softver ko sto kazam MOtaro -- EMI CLASSICS. Da ne se filmal.
Ako nekoj u taa skapanica od drzava se filma toa se site tie kvazi umetnici, poserkovci, so dve pesni, tri rala goli gradi, dve mocli u pozadina, i tri plagijati od slageri proizveden vo M2 ili od Dejan Milicevic ko na avtomobilska lenta u fabrikata na ford. Pa ni za 150 denari ne vredat. Znaete kako, neka ima pirati, od se, najvise od kultura i umetnost, posto ko ke razmislam, pa kaj nas i nema sto drugo sem plagijat -- i pirati, ne e toa tolku za softverot mi se cini ko shto nekoj zborese, kolku shto e izrazeno vo kulturata. Sekoja pesna lici na druga, sekoj tekst ist ko drugiot, sekoja ideja kopija na nekoja predhodno slusnata.
Ic da gi nema na Trpceski i Trajanov Cd-ata, grdo ke stojat na izlog anyways, ne se vo taa klasa.
Ajt - ko shto bi rekol eden moj drag prijatel od Slovenija - MARSH NAZAD U 7mi RAZRED!!!
Mi stapnavte na zulj rano na sabajle.