Ја оправдувате ли пиратеријата?

Ја оправдувате пиратеријата?

• Да

Гласови: 238 70,4%
  • Не

Гласови: 24 7,1%
  • Не, но користам пиратски производи

Гласови: 76 22,5%

• Вкупно гласачи
    338

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
FLiX напиша:
Pa so znam za sum ama ako se stavam jas mestoto na tie sto gi pravat programi filmovi, neubavo e ti si se macel i sega nekoj mufte.
Со ова сакаш да кажеш дека не ја поддржуваш?? ај икажи ми колку апликации на компјутерот ти се оргинал или дека секое ЦД дома што го имаш ти е оргинал?:helou::helou:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Ја оправдувам. Сите ЦД-иња дома ми се пиратски и немислам да почнам да купувам оргинали. Само некоја музика шо си ја поштувам ја купувам како оргинална, иако можам да се најдам и пиратизирана :)

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
И јас имам поделено мислење. Музичката пиратерија ја оправдувам кога станува збор за странските (светските) изведувачи зашто факт е дека стандардод на живеење неможе да ни дозволи да купуваме оригинали секојдневно (и не е до намалување на цените, секаде у свет просечна цена на оригинал е 15$), ама кога станува збор за македонски изведувачи не ја оправдувам ни најмалку. И не зборувам само за Каролина или Тоше, има огромен број на бендови кои не и се познати на пошироката јавност, ама се помачиле и издале нешто... Можеби и на тие албуми цената не е 100 денари, ама е највеќе до 300. Тоа и не е толку скапо за да неможе да се дозволи.

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Pa da, zosto da ne ja opravduvam. Kaj nas se takvi uslovite da site (ili barem poveketo) gledame piraterii.

Член од
1 март 2007
Мислења
127
Поени од реакции
1
Da jas ja podrzuvam piraterijata.Bedejki finansiskite uslovi vo drzavata se losi retko koj bi mozel da si dozvoli original CD od 15 ili 20 evra .

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ајде де сите користиме пиратерии ништо страшно:toe: Ама страшно е за Македонскиве пеачи кои со трут создале свое ЦД и сега ние го купуваме по 100-150 денари. НЕМА така да заработат :) Уствари шо ние ќе се грижиме за нив, купувајте ПИРАТЕРИЈА:uvo:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Ja prifakam zatoa so bez nea edno cd ke treba da go plakam 300 a vaka 100:toe:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
со оглед на платите што ги имаме во нашата држава,да ја оправдувам.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
691
Поени од реакции
3
Bez razlika vo kakvi vreminja ziveeme i kolku e besparic nema nacin na koj bi ja opravdal piraterijata,bidejki tipicno receno toa e grabez a so e najzalno site ovie piratski dela kako pesni,filmovi,programi itn se dela koi ne se pravat za eden den i vo koi sto e vlozen ogromen trud,ajde da se stavime site nie vo uloga na tie so go vlozile svojot trud i vreme da napravat nesto i posle nekoj da se najde da ni go zeme toa recisi bes pari so mislite kako ke se custvuvame a,taka da ja gledam kolku sto mozam da kupuvam orginalni dela i se nadevam i site vie.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Martin$ напиша:
Ајде де сите користиме пиратерии ништо страшно:toe: Ама страшно е за Македонскиве пеачи кои со трут создале свое ЦД и сега ние го купуваме по 100-150 денари. НЕМА така да заработат :) Уствари шо ние ќе се грижиме за нив, купувајте ПИРАТЕРИЈА:uvo:
Може малку оф топик, ама не е скроз де ...:pusi:
Кои Македонски пеачи и кој труд и какви цд-а? Од тие 2-3-ца што вредат, имам оргинали дома, а од другите и да видам цд, за една песна што може случајно да ми е добра, секако дека нема да земам ... да вложуваат сите труд, ќе имаат и добар производ вреден за купување.

N

NeMiRnA

Гостин
Ako zemjava ni ima nekoj visok standard i imame site pari leb da si kupime i plus use neso,moze i ke bidam protiv piraterijata,a vaka ne mi smeta ama bas ic...nasive pejaci glumat Hollywood i praat nekoj vestacki jet set pa jas sea da im se pritresuvam tuka i cdinja da im kupuvam,dodeka ostanatite prosat.Abe ajde,PIRATERIJA-DA!!!Koj kako saka neka me sfati..

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Дивајн напиша:
Може малку оф топик, ама не е скроз де ...:pusi:
Кои Македонски пеачи и кој труд и какви цд-а? Од тие 2-3-ца што вредат, имам оргинали дома, а од другите и да видам цд, за една песна што може случајно да ми е добра, секако дека нема да земам ... да вложуваат сите труд, ќе имаат и добар производ вреден за купување.
Има многу повеќе луѓе што се трудат од тие 2-3.

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Пиратерија рулз.jejeje

Да немаше пиратерија на нет, немаше две песни да иам на компјутеров. hehe:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Сум за пиратерија. Неам намера да му плаќам на Бил Гејтс за најглупиот оперативен систем икад направен. Додуша и нема баш голем избор.

Kajgana Shop

На врв Bottom