Јапонија

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.615
Поени од реакции
29.511
Да ја активирам темава после 6 години :D

Некој да бил скоро? Букирав од 3ти до 19ти Октомври, па моментално разгледувам што е must see. Токио, Осака, Кјото ги планирам и 1 ден Фуџи да се види.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.004
Поени од реакции
22.430

Некој да бил скоро? Букирав од 3ти до 19ти Октомври, па моментално разгледувам што е must see. Токио, Осака, Кјото ги планирам и 1 ден Фуџи да се види.
Другар ми беше пред некоју годину.За Фуџи се кае много.Вика исцрпувачки пут, гужва,туристи,а Фуџи не се ни глеа од облаци.Џабе мрцфарење и паре давање.
Посети некои царски гробнице,они су у вид на кључ.

Види ти си знаеш за Фуџи.Убаво да си пројдеш.Чекамо да ни раскажеш импресии,дешафке.
Иначе и знам дека знаеш, Токио е изгор.

Едит.
Гробнице су у облик на клучалку, тој дупче за кључ хахаха
А Ватикан одозгора е у форму на кључ.

Последно уредено:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.149
Поени од реакции
10.506

Со агенција одиш или сам си оргнизираш.
Ако можеш оди и до Осака Кандај областа е супер за туристи.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.615
Поени од реакции
29.511
Другар ми беше пред некоју годину.За Фуџи се кае много.Вика исцрпувачки пут, гужва,туристи,а Фуџи не се ни глеа од облаци.Џабе мрцфарење и паре давање.
Посеѕи некои царски гробнице,они су у вид на кључ.

Види ти си знаеш за Фуџи.Убаво да си пројдеш.Чекамо да ни раскажеш импресии,дешафке.
Иначе и знам дека знаеш, Токио е изгор.
За Фуџи истото го имам слушнато и од други + есен одам, прилично сигурен сум дека ќе биде под магла. За цените знам, свесен сум :D
Со агенција одиш или сам си оргнизираш.
Ако можеш оди и до Осака Кандај областа е супер за туристи.
Сам организирам. Што да посетам сеуште немам дефинирано.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.002
Поени од реакции
25.559

sto te interesira? ubav period odis koga ne e ni mnogu ladno ni toplo... sam ides, so devojka ili so drustvo?

Club SEGA (idi u GIGA SEGA BUILDING) mora da vlezes ednas... ako si po video igrici i flipernici ti ja preporacuvam i atana no warehouse...

od turistickive atrakcii imas cel kup raboti ke treba malku da si podetalen za da ti se predlozi nesto lol... ne e bas malo tokio plus toa ke si razgledas sam lol, nema poenta ti da predlagam temples ako ne te zanima toa..

tokyo metropolitan government building imas bezplaten observation deck taka da sibaj tamu ako ne ti se plaka za dobar pogled. ova mislam deka bese otvoreno do kaj 11 ili 12 (proveri si) ne e loso i navecer...

golden gai u shinjuku ti e ludnica, japonski barhop, minijaturni barchinja ides od eden u drug bar si pies po edna pijacka i terash... imas 200+ da biras lol

odi na fuji ako ne ke mora da se vratis pak :icon_mrgr:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.615
Поени од реакции
29.511
sto te interesira? ubav period odis koga ne e ni mnogu ladno ni toplo... sam ides, so devojka ili so drustvo?

Club SEGA (idi u GIGA SEGA BUILDING) mora da vlezes ednas... ako si po video igrici i flipernici ti ja preporacuvam i atana no warehouse...

od turistickive atrakcii imas cel kup raboti ke treba malku da si podetalen za da ti se predlozi nesto lol... ne e bas malo tokio plus toa ke si razgledas sam lol, nema poenta ti da predlagam temples ako ne te zanima toa..

tokyo metropolitan government building imas bezplaten observation deck taka da sibaj tamu ako ne ti se plaka za dobar pogled. ova mislam deka bese otvoreno do kaj 11 ili 12 (proveri si) ne e loso i navecer...

golden gai u shinjuku ti e ludnica, japonski barhop, minijaturni barchinja ides od eden u drug bar si pies po edna pijacka i terash... imas 200+ da biras lol

odi na fuji ako ne ke mora da se vratis pak :icon_mrgr:
Со друштво. Повеќе ме интересира да посетам нешто што не е познато за туристи т.е. нешто што би знаел само некој локалец. :D
За храмовите разгледав, ќе посетам некој обавезно. Инаку observation deck го видов, а сакам и на некој висококатници да се качам ако е возможно за сликање бидејќи тоа ми е priority. + Формула 1 трката ќе ја начекам.
Ги разгледувам и турите со хеликоптер, не се воопшто скапи.
И секако да најдам некои опасни ресторани и барови е must :D

Фуџи ми е сеуште 50-50, ако има магла ќе биде џабе патот.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.149
Поени од реакции
10.506
Со друштво. Повеќе ме интересира да посетам нешто што не е познато за туристи т.е. нешто што би знаел само некој локалец. :D
За храмовите разгледав, ќе посетам некој обавезно. Инаку observation deck го видов, а сакам и на некој висококатници да се качам ако е возможно за сликање бидејќи тоа ми е priority. + Формула 1 трката ќе ја начекам.

Onsen или тако звани hot spring дефинитивно вреди да се посети исто. Има инови по интернет букирај си.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.002
Поени од реакции
25.559

lol...moze da probate gokon... grupen dejt... eve ti link da vidis odprilika kako ide, imas aisekiya u Ginza pa ako se e dobro ke zavrsite na tradicionalno sushi so vistinsko vasabi valjda u kyubea. obavezno pivo ke si zemes so sushito tamu, probaj masters... E sega imaj na um ova e STAR TRADICIONALEN del i deka ovde imas barovi i restoranti so 100tici god tradicija. Ne e voopsto eftino i site se doterani i sredeni. Ovde iskaca elitata. U Star bar i Genius imas najdbori sansi da pomines ama dobro ke e da si nekoj/a lokalna.

Vidi japan e malku zaeban za toa sto sakas. Ne me sfakaj gresno ama ke poljubis vrata na mnogu neturisticki mesta zatoa sto NEMOZAT da ti pruzat adekvatna usluga, neznaat jazik itn. Ubava ti e zamislata ama ako nemas nekoj lokalec da te seta roppongi i shibuya ti se najdobra opcija. Shinjuku tesko ke se snajdes + premnogu LGBT pa ke treba pazenje da ne utnete rabotata lol..

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.149
Поени од реакции
10.506
Токио е поладен за странци Кансаи областа е по отворена за сранци.
@Комита Ултрас За превоз низ град нај погодно ти е метро у такси не влегувај освен ако мораш огин и пламен се.

Член од
5 јуни 2013
Мислења
91
Поени од реакции
558
Јапонија моментално не дозволува туристи да одат на своја рака веќе повеќе од две години, пред помалку од месец дена мислам пуштија само за организирани тури и тоа со еден куп процедури. Сите мора да аплицираат за виза за да им биде одобрено патувањето. Пуштаат туристи само од одредени држави некои Азиски земји и УСА со 3 дози на вакцина и пср тест и САМО со организирани тури. Во моментов од кај нас неможеш да отидеш таму како турист.

Напаѓана е владата нивна во врска со ова пошто се престроги и тотално нефер, за нивните граѓани е отворен цел свет додека они сеуште се затворени.
Имаат притисок од G7 државите да отворат конечно пошто претераа уште се насекаде со маски и строги ковид мерки.
Така да пратете тоа кој сака да иде таму ептен е комплицирано сега. Живеам во странство и постојано сум со Јапонци и девојка ми е Јапонка. Имам и ја у план да идам таму али понатака, се надевам до крај на годинава ќе отворат фул во нормала, без триста глупи процедури.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.674
Поени од реакции
31.571

Kolku te chinese karta i dali vadese viza ili?

Kajgana Shop

На врв Bottom