ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Денес видов дека по автобусиве на дисплеите пишале парола „СТОП ЗА НАСИЛСТВОТО, ЗАЕДНО ПРОТИВ НАСИЛСТВОТО - СВР СКОПЈЕ“.
Демек, некој ќе улета во автобус со безбол палица и желба да млати рандом луѓе, ќе застане 10 секунди пред дисплејот, ќе ја прочита пораката и ќе се попишмани. :pos:

Дај искористете ги дисплеите за некои корисни информации... Насилниците се поправаат на друг начин - во казнено поправен дом.
Изгледа пораката важи само за Македонците зошто е напишана само на македонски јазик,а од надвор автобусите се двојазични. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
У петокот на сета таа нервоза со стариве и гужвите колку ме изнасмеа една госпоЖа во 2ка. :pos:

Значи онаму кај што е апаратчето за куцање во двокатниве е секогаш најголемата гужва иако не можеше игла да се фрли ама ајде низ цел бус и едни 2-3 девојчиња застанале тука и позади нив една госпоЖа. Се возиме така неколку станици и госпожава одеднаш на цел глас вика „А ти девојче се држиш за шипка или за мене се држиш?????????? Две станици те гледам ама ај викам ќе ти текне!!!!!!“

:pos::pos::pos:

Која смеа ме фати ииии се покрив со јакна да не испаднам ненормална, човече, ало, петок, двојка автобус, гужви крца бусот, оваа вика девојче за мене се држиш, па зарем се држи некој за нешто во тие гужви бе жено :pos: фала богу дека тој до тебе што е ќе ти биде „перниче“.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.573
Поени од реакции
4.566
Ова се случува во приватен автобус.
Седам на седиште наменето за една персона и спроти тоа седиште имаше седишта наменети за двајца. После 2-3 станици се качува ромка со бебенце и со уште едно нејзино дете на возраст 4~5 години и седнуваат спроти мене, бебето во раце и другото дете до неа. Се беше океј додека мајкава не ја извади нејзината сочна, великобрадавичеста цицка да го дое бебето. Од што ми беше толку незгодно, решив да го извадам учебникот и така да зјапам во него само за да не го гледам тој чин. Трауми имам од таа цицка. :pos:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
Пензионерите во приватните автобуси (посебно вторник/петок/сабота), се загрозен вид. Ретко кога можеш да ги видиш:icon_lol: .
Инаку да не испаднам пензиомразач... да им станувам на пензионерите/постарите лица, ама само кога се возам во приватен автобус. Не за друго, мене глупо ми е да седам додека баба/дедо стои над мене. Значи се додека се возат во приватен автобус, им е оправдано, си платиле возење, заслужиле да седнат... Ама кога се возам во државен.... што ги ебам, ќе си седам :D
И убаво направиле приватњациве што почнаа да пуштат студенти без пари во нивните автобуси. Помалце гужва ќе се ствара во државните

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Да не знае некој шо се дешаваше денес у 9ка кај Рамстор накај 1.30-2 ? Со џандари обиколен беше ...ваљда нешо се дешавало..

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
На ЈСП бе - дупла 9ка беше ...освен ако не трипам...
Дупла мислиш на зглобна или двокатна? Ако била од старите зглобни изгледа трипаш. Ако била двокатна, најверојатно браќата правеле проблем, па морале да интервенираат. Или друга претпоставка е да имало контрола, па со полиција (сериозен сум за ова).

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Дупла као двокатна =) Имаше 2 дефендера + 5-6 џандари околу/во автобусот.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Сигурно имало некој проблем чим имало 2 дефендера. Кога има контрола со полиција не би требало со дефендера да седат тука :)

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Дали знае некој слободниве билети (не студентски, обични) дали имаат важност т.е. дали треба нови да се вади секоја година или само маркица? Затоа што на студентските си пишуваше за учебна таа и таа, на оваа нема ништо такво. Последна маркица ми е од март, па после точак сезона и сеа да знам утре шо да им барам во билетара...

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Дали знае некој слободниве билети (не студентски, обични) дали имаат важност т.е. дали треба нови да се вади секоја година или само маркица? Затоа што на студентските си пишуваше за учебна таа и таа, на оваа нема ништо такво. Последна маркица ми е од март, па после точак сезона и сеа да знам утре шо да им барам во билетара...
Само маркица барај

Kajgana Shop

На врв Bottom