ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Зошто јас сум се качила во автобус за да стигнам од една дестинација до друга, а не да се борам со наркомани и да викам полиции.
Од друга страна, шоферот може има искуство со такви работи, знае како да постапи, па затоа и го известивме само.

Па тогаш не пишувај „никој ништо не превзема“. Како ти што си се качила во бус да одиш од точка А до точка Б, така и останатите. Според мене шоферот е крив што не повикал полиција.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И полицијата ќе ги пушти, што ќе им прави, да не ќе ги стават во Бардовци случајно или во Кисела Вода, :) да се соберат сите зависници од алкохол и дрога со тапија што се, ќе треба да има комплекс клиники колку цела Кисела Вода по површина негде.
Нема кај нас и лечење, во центарот за наркозависници наместо терапија, ќе ти даваат дроги за да умреш што побрзо. Лечење од такви зла само во приватни клиники во странство. Кој се замара кај нас, така и шоферот :)))

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А купија карта наркоманите :icon_lol:?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

marinium

Even Cops Dial 911 -S.W.A.T !
Член од
5 мај 2013
Мислења
994
Поени од реакции
506
....значи моментот кога видов парче домат пред задна врата...:cuc::facepalm:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
се возев у 2ка денес.. ќе повратев
дај бе, озбилно, ќе им ја платам сметката за вода и сапунче

гага возење имаат, барем нека се бањаат

O

Orion.

Гостин
се возев у 2ка денес.. ќе повратев
дај бе, озбилно, ќе им ја платам сметката за вода и сапунче

гага возење имаат, барем нека се бањаат
Двојка, тоа беа времиња...

Стојам со другарка близу вратата на задња. На бит пазар се качуваат 10000000 орки од сите врати и итаат кон задниот дел на автобусот. Се дерат и пцујат на нивниот милозвучен јазик. Нели на задниот дел од автобусот има две редици со столчиња кои се поставени едни карши други. Седнуваат браќава таму и продолжуваат да се дерат. Човече, наеднаш еден пештерец почна да плука по друг кој седеше карши него. На другата редица плукнатиот и другар му почнаа да плукаат назад. Кога се расплукаа човече хаххах фасцинантна ствар. Другаркава ми дава ''what the fuck'' поглед и се тргаме од местото со надеж дека нема да бидеме исплукани...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.895
^
Podobro neka se drogiraat nego da pravat videa kako Stef za toa kako fakjal devojki ili ko veselinova so nejzinite vokalni sposobnosti.

Inace neznam dali sum spomnal, ednas se vrakjav od Taftalidze vo istata taa usrana 24ka, i karsi Leptokarija se kacija 20-30 huligancinja(14-15 godisni),navivaci na vardar (nekoj turnir imase vo boris za rakomet) i napravija kompleten haos vo avtobusot, sekoj moment ocekuvav da se prevrtit praistoriskata 24ka. Kaj simpo zastana, kao demek neso policija(50 godisna policajka i 60 godisen tromav cajkan) probvea da gi smirat strastite :pos: . Zadna i sredna vrata zatvoreni demek da ne izbeget pa nekako edvaj dogurav do predna da izlezam.
После утакмици на Вардар во Борис нема качување во скоро ниеден автобус, едно саат време по утакмицата :icon_mrgr: Сите чекаат автобуси, 24-ки барем 2-3 по ред се полнат до врв, 22-ката исто, 2-ката, 7-цата... :icon_mrgr:
И на мене ко помал ми беа филм ваквите работи, кога ќе го накрцаш цел автобус и правиш зига зага :icon_mrgr: Пред некои 5 години, не застана џандарска кола, и на џандарот што искочи некој му ја собра капата. Со саати не држеа, не можебме да мрднеме.
Сега ни јас не можам да ја издржам гужвата, така да си цепам пешки :icon_mrgr:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Конечно нешто убаво да ми се деси, па малце оптимизам да внесам. 5 минути на автобуска ми беа доволни да сфатам дека овие 10 старци што најверојатно чекаат 19ка ќе замараат многу ако бидеме у ист автобус. И така си ја чекам 19ката за да стигнам до факултет, истовремено нервозен пошто малце каснам. У меѓувреме го слушав муабетот на една баба и еден дедо кои се гледа дека секој ден истиот муабет го тераат. Муабетот секако беше... младината и интернетот.

Еее... на бабата внучињата цело време седеле пред компјутер, одговарале само со да и не кога ќе биле прашани, ништо друго не правеле, ни телевизија да погледнат, ни книга да читнат. Цело време игри некои играле и не се социјализирале со никој. Па демек им кажале да седнат малце барем на телевизор некои вести да слушнат, они кажале дека читале за такви работи на интернетот. А интернетот? Пфф... па интернетот е место кај што се закачуваат само будали и пишуваат разни глупости (слично на мубетот со дрога клавет во пијачките), за наивни млади ко нив да читаат. У денешно време имало колку сакаш книги, па овие само лектири читале, друго ништо. Демек книги пишуваат само нормални, угледни луѓе, а у книга не можеш да прочиташ бетер глупости од на интернет ако не знаеш од кој автор читаш, туку ајде. А што правела младината кога не била на компјутер? Седела на интернет на телефоните. Многу бев блиску до тоа малце да ги чачнам да ги прашам од кај им се телефоните тогаш, кој им ги купил, пошто ја сум со истиот телефон на дугмиња и без интернет од седмо одделение, и не би ни сакал поинаков. И кој е крив за тоа што внуците не ти се социјализираат со никој? Кој ги научил така, м? Кој не ги упатил да читнат некое книгиче? Кој ги контролира да не читаат самоубиствени теми на интернет, или пак да се упознаваат со сомнителни ликови кои ќе те ограбат? Они сами треба да го знаат тоа, или некој што знае да ги упати? Дали се они криви, или некој што живее со нив у иста куќа, во иста фамилија? Али не, тоа е стандардниот факт меѓу епидемијата у ЈСП (за која патем е крива владата, не они). Младината е крива, младината е забегана. Точка. Некој да каже нешто за оправување? Јок! Младината е крива! Пред да се прашаш што прави твојот потомок што ти живее у иста куќа, првин прашај се како си го ВОСПИТАЛ. Пошто лесно е да кажеш вакви се, такви се, али кога ќе те прашаат зашто се такви, ти место да посочиш дека такви се ради децата со кои се дружат, треба малце да се потпрашаш себе. Не можеш да го спречиш седењето на интернет, ама можеш да ги научиш на други корисни работи, место да мрчиш цело време ко стар бабуљок. Али никој не се прашува тоа, нели? Битно ти се возиш низ град гага пошто немаш попаметна работа. Имаш туку... не си свесен дека ја имаш.

Кога гледам иде државна 19ка, се осетив ко со камен да ме акнале што ќе треба да го слушам ова едно 10 станици. Али на моја среќа, осеќајки се како да сум бил роб од Африка кој црнчел и робувал во Алабама, зад неа видов приватна 19ка која во моментот ми заличе на Абрахам Линколн (не дека беше грда, туку метафорички), спасителот на гревовите на кутриот црнец, заеби ти Исус. Приватни автобуси - Спас за младината.

(само некад се педери што не пуштаат луѓе со слободни, али ајде, да го занемариме тоа овојпат)

П.с Ова ми беше I needed to get it out of my chest, па не е баш тачно у рамките на темата али немав кај на друго место, затоа простете ако е оф-топик.

marinium

Even Cops Dial 911 -S.W.A.T !
Член од
5 мај 2013
Мислења
994
Поени од реакции
506
интересно е колку се енергични и подвижни коа треба на брзинка да се качат ,ко атреба да се симнат ,да се протнат...(не сите нели нормално али некој такви ми се..:facepalm:)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
slowpokes i navecer u 00:30 gi ima i mora da ima mesto za niv posto koga bile mladi non stop stoele

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Што ми се деси пред 2-3 недели. Бев да ја чекам мајка ми на железничка, во ден...........ПЕТОК...........:гик:. Знаев дека возењето ќе ми беше заебано, ама морав да го фатам првиот автобус што оди натака. Се качувам во двокатна 35... и се разбира, ученици од "Арсени Јовков" + Пензионери + Обични луѓе = Каша Попара :pipi:. И ај некако издржав веќе предпоследна станица бев, кај Џамбо Верото, и таман трга автобусов, станувам да се спремам за симнување и наеднаш запира на сред улица возилово. Гледам и шоферкава почна да се нервира, да пцуе, да вика... и одма на памет ти паѓа сообраќајка се десила, кога тоа гледаш се отвара вратата две бабички го застанеле автобусот да влезат. Ај добро, доаѓа автобусот до самата железничка, и ги слушам стариве бабички.-
Бабичка бр1 - "Абе, Мачке, кој автобус сега да го фатам да одам накај дома...?"
Бабичка бр2 - "Абе Мачке. премини на семафориве од другата страна и таму чекај го автобусот со број ХХ, ќе си појдеш безпари дома така...?"
Бабичка бр1 - "Па нормално мора да се искористи денов"

Заклучок: Бабичките го застанаа автобусот за 1 станица, Ученициве немаат никаква култура по автобусиве, Џабе ти е да се капеш во Петок или Вторник ако планираш да излагаш... и Бабичките се прави Мачки :pos:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Денес отидов до град на пиво со бифша кајганџика, и си викам ќе пиеме ај со бус ќе идам, и се покајав.
За одење накај град автобусот доцнеше едно 15 минути и во Автокоманда застана шоферот и рече симнувајте се, овој автобус оди во гаража. За не долго време дојде 68ца. Среќа другаркава малку ми одложи средба, па стигнав на време.
На враќање автобусот во 21:20 ми кидна пред нос. Не знаев дека го преместиле од 21:40 на 21:20. Следниот, поточно последниот дојде 22:30 наместо 22:20 да појде. И пак до Автокоманда каде што сврте кон гаража, а беше од ЛАЗ-овите. Потоа возачот зема еден од Саносите. Не знам кога стигнав дома, ама се покајав. И бонус на сето тоа, на одење од железничка до Автокоманда, до мене седеше еден малку повеќе усмрден човек, а не беше пензионер.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.641
Поени од реакции
9.893
Значи се, се СЕ можам да поднесам во автобус, и пензионери и мамути да влагаат и да се караат за место, да брмчат, да се распрашуваат и да шефуваат, ама не го можам она кога ќе влезат две елегантно пополнети дами, во фаза на климакс, тек тук со по некое влакно на брада, а бркчиња сите имаат, па ќе застанат до тебе, па ќе те удри некоја јака арома-запржен кромид помешан со телесни течности, па кога ќе се накца автобусот луѓе, па ќе му текне на шоверов да даде гас, кочница, гас (?!) па кога ќе почне да се луља се, е тогаш е моментот кога дотичната ја крева мишката да се задржи на рачките и пред фаца ти поминува цел живот и си мислиш готово е, дојде крајот, додека проретчените влакненца под мишката на лепотицата ти ги отвараат дишните патишта.
БЉАК! :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom