ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Абе кинезите за нив се премија. Ако ништо друго, барем се климатизирани и тоа до ниво на кое ти станува дури и ладно понекогаш. Плус, си се качиш горе, си седнеш и не се замараш со никој, не се буткаш со старцине во вторник/петок.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Некогаш е толку ладно во автобусиве што мислам дека во месара сум влегол... Ама се е ок додека не заборават да го пуштат ладењето.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Еден чичко шофер у 41,си застанува на Веро,и еден дедо му вика:,,Мајсторе,овој оди за драчево?" овој па глупиов му вика:,,Не,за Зелениково" :tapp:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Прееска се враќав со Лаз 57-ца, сите прозори и врати беа отворени оти климата не работеше ама зошто отворени кога ветре не дуваше оти Лаз-от лазеше со 20 ретко 30 на саат. Како да испушташе душа. Башка и средната врата не работеше.
Немогуќе
Сега пошто се прават улиците 57-ци само Лазови има. :facepalm: Многу се неквалитетни, уште година дена ако издржат добро е после секој втор ден ќе бидат на сервис.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Денес ми влезе контрола во 65ка, мамата нивна од кај се појавија ни ги видов ни ги приметив, ми бараа карта ја немав и им ја дадов слободната и ми рекоа не важела (оган да ги изгори да цркнат), и ми ја земаа слободната и ми рекоа да платам 200денара казна...Ако може некој да ми каже кај да идам да платам и што ке биде ако не платам, дека ми имаат и податоци и се?
--- надополнето: 5 јули 2012 во 19:59 ---

Член од
8 декември 2010
Мислења
84
Поени од реакции
16
Јас постојано се возам со бр.57 и постојано афтобус е полн...постојано...и тоа ме нервира многу,кога и да се качам е полн афтобусот...а највеќе баш ќе седнам и ќе ме гледа некоја баба 2-3 мин и на крај ќе ми рече ае стани...и тоа мн ме нервира...

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Вака сеа, пред некој ден ме фати контрола у бус немав извадено карта и им ја покажав слободната а таа важела до 20ти и ми ја земаа, немав пари у мене да им платам на лице место и ми рекоа да одам на благајна да платам, Но не планирам да им платам дека беа многу груби спрема мене ми се собраа 3ца ми викаа се дереа, Што ке биде ако не отидам да платам казна може ли да ме дадат на суд? а што и ако не одговорам на судската покана дека не ни планирам ни да плаќам ни да одам на суд, ај ве молам некој одговор

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.542
Поени од реакции
22.208
А колку треба да платиш? Не знам дали вреди за одредена сума да си правиш дополнителни проблеми?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не плаќај.Тешко да запнат со суд за таква сума, ако веќе е ова не ја примај поканата, не си ти/не си дома итн.Врати со иста мера.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Како што прочитав на ЈСП страната, ако не платиш на лице место 200 денари ке треба да платиш на благајна 1000ка

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
И не, мислам дека ЈСП не се занимава со судови (бар немам слушнато до сега нешто такво). Во најлош случај, нема никогаш да ти ја вратат слободната или пак нема да можеш да извадиш нова т.е. да ја завериш постоечката.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
И не, мислам дека ЈСП не се занимава со судови (бар немам слушнато до сега нешто такво). Во најлош случај, нема никогаш да ти ја вратат слободната или пак нема да можеш да извадиш нова.
Ми е гајле за слободната, само да не ми праат некои проблеми, ма ке идам до крај ако сакаат нека ме даат на суд не идам

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Ми е гајле за слободната, само да не ми праат некои проблеми, ма ке идам до крај ако сакаат нека ме даат на суд не идам
Кај имаш гратис слободна и покрај неа веројатно никогаш не си платил денар на ЈСП, правиш проблем за 200 денари :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom