ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Распрашај се салам, со паталци. Оти...

ЈСП е државна фирма. Ако се заебаваш со државна фирма, значи дека се заебаваш до државата. Во секоја ненормална држава ко нашата на пример, да убиеш чоек, ајде, ама и за кибрит да се фатиш в гуша со држава, може поголема да стане.

Да, држава која сите ние си ја љубиме.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Кај имаш гратис слободна и покрај неа веројатно никогаш не си платил денар на ЈСП, правиш проблем за 200 денари :tapp:
абе не е проблем за 200денари, 1000ка треба да платам а не ми се дава 1000ка за глупост

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
30 денари ти е картата.
абе не е проблем за 200денари, 1000ка треба да платам а не ми се дава 1000ка за глупост
Бил и проблемот за 200, само ти си решил да го избегнеш па ти се створил поголем проблем. 500-600 денари ти е во јули и август да си извадиш нова слободна. Ако не се проблем 200 денари, ондак не ја сфаќам поентата на твоето шверцање кое би поминало со 30.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
30 денари ти е картата.

Бил и проблемот за 200, само ти си решил да го избегнеш па ти се створил поголем проблем. 500-600 денари ти е во јули и август да си извадиш нова слободна. Ако не се проблем 200 денари, ондак не ја сфаќам поентата на твоето шверцање кое би поминало со 30.
Немав у мене 200денара да им платам на лице место а иначе слободната ми ја даваат бесплатно од школо

S

Shaman

Гостин
1000ка е сега. 30 ден биле во старт кога си влегол во автобусот.
и не верувам дека ќе те тужат, само за друга слободна, ако им е
компјутеризиран системот и ако имаат база на податоци може да
си имаш проблем.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Немав у мене 200денара да им платам на лице место а иначе слободната ми ја даваат бесплатно од школо
Слободната што ти ја даваат од школо НЕ ти важи за време на распусти. Сум ги видел слободните убаво си пишува се на нив, нема шанси ти да не знаеш. Ако мислиш дека си најпаметен па ќе измамиш контролор што ги гледа тие работи секој ден ќе си платиш 1000 денари и поздрав.
Ако немаш пари, ќе одиш пешки. Ќеф ми е што ви рокаат така казни. Уште да функционираше ова кај браќата и ќе беше перфекција но добро...

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Слободната што ти ја даваат од школо НЕ ти важи за време на распусти. Сум ги видел слободните убаво си пишува се на нив, нема шанси ти да не знаеш. Ако мислиш дека си најпаметен па ќе измамиш контролор што ги гледа тие работи секој ден ќе си платиш 1000 денари и поздрав.
Ако немаш пари, ќе одиш пешки. Ќеф ми е што ви рокаат така казни. Уште да функционираше ова кај браќата и ќе беше перфекција но добро...
Па секој ден идам у теретана, зар секој ден ке им плакам карти

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ајде бе секој краде,што све не се дешава во државава,ти за една мочана карта се замараш,и нема да спиеш сега...лади си..

единствен податок кој што може да го употребат е адресата,но во поголемиот случај,грешни им се адресите,така да можда и твојата била со погрешна адреса..
--- надополнето: 7 јули 2012 во 02:44 ---
Па секој ден идам у теретана, зар секој ден ке им плакам карти
и јас до теретана не плаќам,никад ми немаат влезено...од кај до кај одиш ?

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Ајде бе секој краде,што све не се дешава во државава,ти за една мочана карта се замараш,и нема да спиеш сега...лади си..

единствен податок кој што може да го употребат е адресата,но во поголемиот случај,грешни им се адресите,така да можда и твојата била со погрешна адреса..
За жал точна ми е напишана адресата, да даде господ да ја изгубиле слободната:icon_lol:
--- надополнето: 7 јули 2012 во 02:46 ---

--- надополнето: 7 јули 2012 во 02:44 ---

и јас до теретана не плаќам,никад ми немаат влезено...од кај до кај одиш ?
Од Ченто до Автокоманда

С

сашенко

Гостин
Како што прочитав на ЈСП страната, ако не платиш на лице место 200 денари ке треба да платиш на благајна 1000ка
Ти даваат одреден рок и ако не платиш до тогаш после тоа е1000ка. Е сеа дали ти даваа 24 саата или па до крајот на денот мораш да платиш да ти биде 200 незнам ама да си имал пари и да си плател супер е пошто не е казна тоа него карта ти дава. Со таа карта можеш да се возиш до крај на денот со колку автобуси сакаш. Ако водиш инат ке платиш повеќе нормално. Незнам случаеви што се дешавало ако некој се заинатил ептен па не плаќал ама убаво распрашај се за секој случај ;)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Ти даваат одреден рок и ако не платиш до тогаш после тоа е1000ка. Е сеа дали ти даваа 24 саата или па до крајот на денот мораш да платиш да ти биде 200 незнам ама да си имал пари и да си плател супер е пошто не е казна тоа него карта ти дава. Со таа карта можеш да се возиш до крај на денот со колку автобуси сакаш. Ако водиш инат ке платиш повеќе нормално. Незнам случаеви што се дешавало ако некој се заинатил ептен па не плаќал ама убаво распрашај се за секој случај ;)
Еве што пишува на нивната страна
"Доколку дополнителниот билет не се плати на лице место, патникот е должен да го плати на благајна или на жиро сметката на ЈСП СКОПЈЕ - Скопје во зголемен износ од 1 000,00 денари во рок од 8 (осум) дена од денот кога е затечен на лице место без билет." И сега не разбирам дали коа ке поминат 8 дена ја треба да идам да платам 1000ка, или па ако не платам 200денара за 8 дена тогаш ке треба да платам 1000ка??

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Еве што пишува на нивната страна
"Доколку дополнителниот билет не се плати на лице место, патникот е должен да го плати на благајна или на жиро сметката на ЈСП СКОПЈЕ - Скопје во зголемен износ од 1 000,00 денари во рок од 8 (осум) дена од денот кога е затечен на лице место без билет." И сега не разбирам дали коа ке поминат 8 дена ја треба да идам да платам 1000ка, или па ако не платам 200денара за 8 дена тогаш ке треба да платам 1000ка??
По ова,треба да платиш 1000ка,пошто си немал 200 ки на лице место кога те фатиле.

Kajgana Shop

На врв Bottom