ЈСП - случки, прашања, дискусии

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Моето искуство денеска во 2ка. Кај Континентал се качуваат група албанци, еден од нив седнува позади, а другите понапред и овој од позади имаше некој звучник со него и кога рокна албанска музика, цел автобус ечеше. Овие од напред само го погледнуваат и хихихи, смешно им е си се смеат. Тие се симнаа на бит пазар се качија други и кога го видоа овој со музиката си седнаа околу него и си плескаат нешто, си зборат си се смеат и влага контрола. Малце се усраа, ама овие од контрола и двајцата албанци и само си направија муабет со нив, не им побараа карта и си се симнаа. Неподносливо беше

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.164
Поени од реакции
18.206
Како некој се снаоѓал за самоодбрана во Јутонг :pos:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
^ Од Јсп мислам дека ги вадат тие, пошо у пола и поише од автобусите ги нема. :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
^ Од Јсп мислам дека ги вадат тие, пошо у пола и поише од автобусите ги нема. :)
Ноп. Луѓето кои се возат во автобусите ги вадат. Да беше ЈСП воопшто немаше да ги ставаат.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Кој к*р им е на овие од ЈСП што место двоспратни почнаа стари автобуси да пуштаат? До пред месец дена соодносот беше негде 90% двоспратни и 10% стари, а сеа е 30% двоспратни 70% стари. Зборам за линијата 57. И си мислев со новиве 60 што стигнаа ќе ги снема веќе лименките ама напротив, од ден во ден се помалку има од новиве.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
пред некој ден се качив во 47а (од Љуботен што иде) никогаш не сум се качил зошто тоа ти е како подвижна зоолошка. Знаете какви се во странство зоолошките така? Се возиш во бусче и гледаш околу тебе животиња, диви ѕверки, и сето тоа. Е па ова е обратно сите животиња се во автобусот и ти ги гледаш обично од надвор само што сега се качив (беше по празна). АУУУУ тој автобус усфари бил само за животните, не застанува на автобуските освен ако нема некој за симињање. А сите тие ни К од карта немаат. Контрола ?? хахахаха
па кој е луд да се стави кај лавот во кафезот хахаха.

А друо што ме курчи што пред некој ден ми одеше да ги отерам у пичку матер.. е дешавка во 8мица од кај Орце (гимназијата) станицата накај бутел, се качувам и ете ти ги контролорите на врата И ЗНААТ дека усфари имаат слободни средношколциве и пак ги малтретираат. Едно дете го засрами пред сите(гужва на влез) зошто не извадил слободната на време и го избрка да ја извади па последен да влезе. Како бе не се испречи некој со карактер, некој со здрав разум да се побуни да им рече АЛОООО у чаир НЕКА ПРАИ ТАКА ебате контролори и се.
Се каам како не го отерав у пичку матер да направам гомно од нив ебате системот ебате
Денес чекав двојка за накај дома од факс и се симнува од 22 контрола и го малтретираат еден, се раскараа и ај некако го пуштија. Не можев да издржам веќе и им викам „А во 2, 11, 9 да влезевте ко за промена да видите кој има или нема карти?“ и еден од тие ми рече Девојче многу прашуваш.

А во последно време неколку пати имав потреба да се возам со 9ка, еден или двајца цела рута дали платија и тоа две жени беа, мислам пишав. Добро, кога шофериве ќе треба да однесат пари од рутата што ја извозеле, не им станува чудно кога носи само 100 денари? Или овие што се возат во „људските“ линии ќе надокнадат? :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Или нека почнат да им бараат карти на Албанците или нека прекинат да бараат карти од било кој.

Морони глупави....

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Денес чекав двојка за накај дома од факс и се симнува од 22 контрола и го малтретираат еден, се раскараа и ај некако го пуштија. Не можев да издржам веќе и им викам „А во 2, 11, 9 да влезевте ко за промена да видите кој има или нема карти?“ и еден од тие ми рече Девојче многу прашуваш.

А во последно време неколку пати имав потреба да се возам со 9ка, еден или двајца цела рута дали платија и тоа две жени беа, мислам пишав. Добро, кога шофериве ќе треба да однесат пари од рутата што ја извозеле, не им станува чудно кога носи само 100 денари? Или овие што се возат во „људските“ линии ќе надокнадат? :D
Речиси никој од албанците не плаќа карти, па како да плаќаат кога сите контролори се албанци. Баш пред некој ден имаше само еден од нивните што не платил карта (мислам дека беше во автобус 35), сврзаа два-три збора на албански, се насмеаа, чао-пријатно...

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Се возам со двокатна 50ка и еден дедо го гледам слегува по скалите па за да излези од автобус возачот чекаше добри 10 минути на постојкатаa овој дедово вика ли вика на цел глас почекај возачу еве се симнувам:icon_lol: а и два пати ќе го собереше со вратата од што едвај стариов одеше, ај што едвај оди ами што му требаше да се пентери по скалине -.-
Среќа факултетот ми е блиску па пеш одам и ретко кога се возам со автобусиве.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Кој к*р им е на овие од ЈСП што место двоспратни почнаа стари автобуси да пуштаат? До пред месец дена соодносот беше негде 90% двоспратни и 10% стари, а сеа е 30% двоспратни 70% стари. Зборам за линијата 57. И си мислев со новиве 60 што стигнаа ќе ги снема веќе лименките ама напротив, од ден во ден се помалку има од новиве.
го приметив и јас тоа глеј на позитивната страна повеќе "шмекање" има во старите

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Се извинувам малце оф топик ќе бидам, дали смеам да снимам во автобус или како приватна сопственост се водат автобусите? Планот ми е се на камера да се фати и на нет да пуштам да се види со каква стока се патува на некој линии.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Се извинувам малце оф топик ќе бидам, дали смеам да снимам во автобус или како приватна сопственост се водат автобусите? Планот ми е се на камера да се фати и на нет да пуштам да се види со каква стока се патува на некој линии.
Од мене имаш целосна подршка(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.164
Поени од реакции
18.206
Не е забрането.Еве и некој друг почнал пред тебе на build.mk
Несовесните да пазат со чевлите/патиките, а совесните да пазат да не се изгорат.Буквално.

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Со двојка се возам сигурно 4,5 пати неделно,па ако ви се верува 7,8 месеци не сум начекал контрола(билет се разбира земам исто колку што земаат другарите од Чаир и Сарај),за разлика од 2 и 5ка(се возам 2,3 пати неделно) каде што од Нова год наваму сигурно 4,5 пати ми влегло контрола:confused:
Дека мие добро што не си плаќам,добро мие невикам не:Pали ипак многу ме нервира двојниов аршин...ИЛИ СИТЕ ИЛИ НИКОЈ У ПМ:)Мора да се покрене некоја иницијатива..

Kajgana Shop

На врв Bottom